anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Pluguşorul primarului Mihai Chirica: Blocurile sunt frumoase/Şi procentele sunt grase!

GALERIE
Chirica uratori
 • Chirica uratori
- +

Ca în fiecare an, Cip Ieşan le-a făcut urăturile celor mai cunoscute personaje ale vieţii publice ieşene, româneşti şi mondiale. Iată pluguşorul primarului Mihai Chirica!

 

Aho, aho, copii şi fraţi,/Dragi alegători ieşeni,/Lăsaţi oala cu cârnaţi/Şi puneţi pe foc buşteni./Seara asta-i seară mare,/De pace şi sărbătoare:/Pe sobă toarce pisica,/Face cozonaci bunica,/Iar bunicul, de sub pat,/Sforăie, că s-a-mbătat./Ridicaţi şi voi ulcica:/Astăzi, eu, Mihai Chirica,/Vă urez ca un plugar/Şi semnez ca un primar./Hăăăi-hăi!

Să urez astăzi belşug/Pentru toţi oamenii buni/Am pornit încă de luni,/ Târâind cu greu un plug/Pe banda ce dă spre CUG.../Plugul rău mi s-a tocit,/Sunt murdar şi prăfuit,/Poluat şi obosit/Şi flămând şi nemâncat;/Şoferii m-au înjurat,/Ore-n şir am tot fumat/Gaze de eşapament,/C-am ajuns şi dependent./Trageţi plugul pe ciment!/Hăăăi-hăi!

Pluguşorul s-a stricat,/Nu mai e bun de urat,/Însă am şi un buhai,/De mers cu el prin tramvai./Mare, gras, aproape chel,/În formă de ghiocel:/Îl folosesc într-un fel,/Pe postul de clopoţel,/Sau mă foloseşte el?/Buhaiul cu fund de piele/Îmi aduce doar belele!/Trageţi plugul de şurub,/Să ajungă până-n club!/Hăăăi-hăi!

Iarna-i grea, cu nea şi ger;/Oraşul e-un şantier,/Pentru că şi când urăm/ Cartiere dezvoltăm,/Să aibă ieşenii case/Mai multe decât Năstase./Blocurile sunt frumoase/Şi procentele sunt grase,/Deşi unele-s zoioase/De atâta murdărie:/Trageţi plug pe Sărărie,/Apoi, dacă poate calu',/Spre Palas, pe strada Malu/Şi, tot la sfârşit de an,/La vie-n intravilan!/Trăiască unchiul Vasile,/Nenea revoluţionarul,/Să-şi ia repede hectarul/Şi să-şi facă multe vile!/Ultima soluţie:/Înc-o revoluţie!/Hăăăi-hăi!

Vezi si: PRIMIŢI CU URATUL? Ore-n şir am tot fumat/Gaze de eşapament,/C-am ajuns şi dependent

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ţinut minte

Cătălin ONOFREI

De ţinut minte

Cele cinci mari trădări ale liberalilor.

opinii

Cine mai vrea să fie liber

Briscan ZARA

Cine mai vrea să fie liber

Nu mai există compatibilitate de idei şi credinţe nicăieri. E doar un curent general oficial, impus şi încurajat permanent de stat, la nivel de politică naţională, iar pe acela se merge într-un sens prin propagandă continuă. Se numeşte corectitudine politică. Nu poate fi definit de nimeni prin nimic, de aceea oricine poate face teoretic orice, dar poate fi şi tras la răspundere pentru orice, dacă situaţia o cere.

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Cristina DANILOV

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Fiecare dintre noi a avut o experienţă în care s-a simţit deplasat, o situaţie în care s-a simţit ruşinat sau inconfortabil doar pentru că a fost sau a făcut ceva diferit faţă de ceilalţi. Oamenii sunt experţi în a identifica aceste situaţii şi a face glume pe seama lor, uneori, din nefericire, excesiv.

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

pulspulspuls

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Un uichend agitat tare s-a încheiat ieri la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Ceva ce nu s-a prea văzut din stradă, că la discreţie lumea de la partidoi e campioană zonală, dar care cică a lăsat urme grele prin multe berouri, dacă nu cumva chiar şi cicatrici pe unele obrazuri mai puţin tăbăcite. 

Caricatura zilei

La umplut piscina

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.