anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Plusuri şi minusuri la Politehnica

GALERIE
@@mihalache-iasi-sepsi
  • @@mihalache-iasi-sepsi
- +

 

Startul, schimbările şi reacţia din actul secund sunt principalele aspecte pozitive ale Iaşului. Rndamentul defensiv, prestaţia lui Vanzo şi cea a lui Zajmovic, precum şi abuzul de “floricele” ale costaricanilor Vega şi Flores apar la restanţe

Politehnica Iaşi a pus punct vineri unei serii de cinci eşecuri consecutive. Poli a remizat, 3-3, la Sfântu Gheorghe, pe terenul unei echipe foarte puternice, Sepsi, despre care unele voci afirmă că se poate implica chiar în lupta pentru titlu.

E drept, gazdele au fost lipsite de aportul a 14 jucători, însă şi la oaspeţi au fost probleme grave de efectiv. Antrenorul - jucător Andrei Cristea nu a fost prezent la meci, el ieşind abia ieri din izolare, după ce a fost bolnav de COVID-19, iar alţi nouă fotbalişti ieşeni au fost absenţi.

Deşi Politehnica a egalat în ultimul minut de prelungiri, covăsnenii nu ar trebui să se plângă că au ratat victoria. Ba chiar Iaşul ar avea motive de a regreta că nu a câştigat! Asta pentru că, printre altele, Poli a fost privată de un penalty clar, după faultul clar comis de Fejer asupra lui Vanzo în minutul 60. Faultul a fost comis sub privirile asistentului Ferencz Tunyogi şi nu a fost sancţionat de “centralul” George Găman, fratele lui Valerică Găman, jucătorul Astrei Giurgiu, echipă cu care Iaşi va juca în următoarea etapă, duminică. În care, ca urmare a avertismentelor acordate vineri de arbitru, Politehnica nu va putea conta pe trei jucători de bază, Onea, Buşu şi Passaglia.

Nu numai deciziile discutabile ale brigăzii supervizate de Laszlo Sajtos alimentează nemulţumirea Politehnicii, ci şi alte aspecte. Statistica, echilibrată la şuturi (5-5, 4-3 pe poartă, 1-2 în afara porţii), dar ruptă total la cornere (0-6!) ori startul, de vis, cu gol şi o ocazie mare, Sepsi reintrând întâmplător în meci, după două momente de reverie a defensivei moldave, în minutele 17 şi 18. De altfel, principalele hibe ale Politehnicii au venit din apărare, când s-au decontat din nou erorile de construire a lotului apărute încă din vara trecută, cu fragilitate ridicată în poartă şi în partea centrală. Brînză a confirmat că nu poate fi o soluţie solidă, Mihalache a arătat iarăşi că nu prea mai poate ca stoper iar Popa întârzie urcuşul aşteptat. În plus, pe flancuri Onea a fost surpriza neplăcută, jucătorul constant de până acum gafând decisiv, iar Buşu a fost neatent în unele momente ale primului act. La minusuri mai apar şi alte confirmări nedorite: Vanzo şi Zajmovic au în continuare un randament modest, costaricanii Flores şi Vega îşi irosesc calităţile indiscutabile în “floricele” inutile, care nu ajută deloc echipa. Ba chiar o vulnerabilizează, după ce mingea e pierdută cu uşurinţă. Apoi, jocul este haotic în unele momente.

Jumătatea plină a paharului la Poli conţine multe “ingrediente”. În afara startului, remarcabilă a fost şi evoluţia din actul secund, mai ales pe final, când ieşenii au etalat o determinare ieşită din tipare. Iar faptul că la acest capitol a ieşit în evidenţă un jucător neiubit de fani, Buşu, care efectiv a “arat” flancul său, spune multe. La acest capitol, un merit îl are şi Andrei Cristea, care a înroşit telefoanele şi calculatoarele pentru discuţii individuale şi de grup cu “vestiarul”, pentru a transmite doza de dorinţă, de determinare necesară. Tehnicianul, care, după cum am precizat în cronică, a mutat şi inspirat, golurile doi şi trei picând după trecerea de la “4-2-3-1” la “4-3-3”, a dialogat şi la pauză cu echipa, mesajul său având ecou. La capitoul plusuri mai poate fi trecută şi prestaţia bună a lui Gaitan la primul meci ca titular, argentinianul colaborând bine cu renăscutul Passaglia, ori intrarea excelentă în joc a lui Calcan.

După remiza de la Sepsi, e important ca Poli să fie conştientă că nu a făcut o gaură în cer, punctul obţinut folosind mai mult la capitolul moral decât la ieşirea din subsol. Pentru părăsirea ultimului loc e nevoie de mult mai mult, de alte rezultate pozitive, chiar dacă problemele de lot sunt în continuare mari. Cum va reacţiona trupa pregătită de Andrei Cristea în această săptămână, când va juca la Ploieşti, cu Petrolul, în Cupa României, partidă care va avea loc mâine, de la ora 20:30, şi, mai ales, duminică, acasă, cu Astra, rămâne de văzut.

 

Poli-catalog

 

Brînză (4,5) – o intervenţie bună, ezitant per total.

Onea (4) – a ratat o ocazie mare în minutul 6, a comis aiurea penalty în minutul 17.

Mihalache (4) – modest ca stoper, cu erori importante la golurile doi şi trei, decent la mijloc.

Popa (4) – creşterea la nivelul aşteptat întârzie.

Buşu (5,5) – a pierdut mingea înainte de golul trei, dăruire de excepţie în actul secund.

Gaitan (6,5) – util la mijloc, a marcat golul egalizator în ultimul minut de prelungiri.

Passaglia (6) – harnic.

Vega (6) – start fabulos, cu un gol de excepţie şi o pasă ce putea fi decisivă, a jucat apoi numai pentru el, pierzând multe mingi.

Flores (5) – se simte că are kilograme în plus.

Popadiuc (5,5) – travaliu bun, realizări puţine.

Moisa a fost schimbat în primul minut.

Vanzo (4) – mai nimic.

Baxevanos (5,5) – puternic.

Zajmovic (4) – puţine realizări.

Calcan (6,5) – a înscris golul doi.

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum a apărut criza bancară din America şi cum ne-ar putea afecta

Alexandru LĂZESCU

Cum a apărut criza bancară din America şi cum ne-ar putea afecta

Deşi nu a fost generată de asumarea unor riscuri iresponsabile, ca în 2008, şi suntem asiguraţi că ce s-a întâmplat atunci nu se va repeta, criza generată de falimentul Silicon Valley Bank din California introduce turbulenţe majore într-un mediu fragil în plan economic şi geopolitic cu consecinţe greu de estimat.

opinii

De la Val Gheorghiu, la Gabriel Caloian

Nichita DANILOV

De la Val Gheorghiu, la Gabriel Caloian

Singurul lucru comun între el şi actualul locatar al fostului său atelier este înălţimea. Amândoi sunt înalţi. Caloian ceva mai înalt decât Val Gheorghiu. Caloian cultivă spontaneitatea şi în dialog, şi în modul de-a gândi pictura, spre deosebire de Val Gheorghiu care îşi calcula fiecare pas şi fiecare gest.

Ce se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe?

Cu excepţia Medicinei, toţi ceilalţi absolvenţi pot lucra în domenii în care contează mai degrabă competenţele pe care le deţin, modul în care îşi valorifică aptitudinile. Un absolvent de studii superioare cu competenţe digitale medii şi cunoaşterea măcar a unei limbi de circulaţie internaţionale, având disponibilitatea de a învăţa la locul de muncă, nu rămâne în afara pieţei muncii.

Sper să mor în timpul vieţii mele

Michael ASTNER

Sper să mor în timpul vieţii mele

Ei bine, abia zile mai târziu după ce mi-a apărut şi mie în minte un gând privind trecerea timpului - vine o vreme/ când timpul trece/ şi cam atât - mi-am dat seama că la origine n-are cum să nu se afle replica standard a mamei: Et vergieht!

pulspulspuls

Ce legături nebănuite mai sunt între jupânul fugar Ciorăpel de la Neamţ şi lumea politică şi de business din târgul nostru

Ce legături nebănuite mai sunt între jupânul fugar Ciorăpel de la Neamţ şi lumea politică şi de business din târgul nostru

Numai ce am vorbit ieri la rubrica noastră despre conexiunile jupânului Ciorăpel de la Neamţ prin judeţul nostru că au şi apărut informaţii noi, stimaţi telespecatori. 

Caricatura zilei

Doborârea dronei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.