Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

COMUNICAT DE PRESA

PMP: Aeroportul Iaşi mai este al Consiliului Judeţean?

GALERIE
AEROPORT
  • AEROPORT
- +

În urma deciziilor anunţate astăzi de către companiile aeronautice este cât se poate de clar că trebuie pus punct situaţiei conflictuale de la Aeroportul Iaşi. Circul mediatic în care se afundă singurul motor de dezvoltare economică al judeţului Iaşi nu face cinste nici unei părţi implicate în această luptă, cu precădere Consiliului Judeţean  Iaşi. 

Domnule preşedinte al CJ Iaşi, Aeroportul Iaşi mai este al judeţului Iaşi?

În calitate de autoritate tutelară, CJ Iaşi trebuie să identifice soluţia potrivită pentru a încheia acest scandal. Mai ales în condiţiile în care în cursul anului 2017, executivul judeţean nu a întreprins nici o acţiune pentru dezvoltarea aeroportului, aşteptând instalarea noului Consiliu de Administraţie (CA). După aproximativ 3 luni de zile, singurul lucru prin care s-au făcut remarcaţi noii membri ai CA sunt modificările generatoare de conflicte de muncă ale organigramei. Repercusiunile sunt majore în condiţiile în care presa locală relatează faptul că deja sunt curse anulate. Este inevitabil să ne întrebăm dacă nu cumva este mai mult decât o coincidenţă şi dacă zborurile anulate nu sunt rezultatul unui prost management pe care CJ Iaşi îl gestionează prin intermediul noului CA?

Gravitatea acestor decizii este de netăgăduit în condiţiile în care OG 109/2011 privind guvernanţa corporativă explică foarte clar faptul că atribuţiile autorităţii tutelare sunt de a monitoriza şi evalua performanţele Consiliului de Administraţie, precum şi de a respecta principiile de eficienţă economică şi profitabilitate. „În condiţiile în care autostradă nu avem, şosea de centură nu avem, este inadmisibil să nu găsim o cale de compromis pentru ca aeroportul să funcţioneze. Orice conflict trebuie să înceteze în cel mai scurt timp posibil iar membrii CA trebuie să ne prezinte planul de dezvoltare al aeroportului”, a declarat deputatul Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi.

Astfel, consilierii PMP solicită preşedintelui CJ să prezinte public şi să ofere un punct de vedere pertinent asupra situaţiei create cu girul instituţiei pe care o prezidează. În plus, consilierii consideră oportună convocarea unei şedinţe  în care să se prezinte toate informaţiile necesare pentru clarificarea situaţiei din punct de vedere juridic precum şi prezentarea planului de adminstrare şi management al noului CA, în care sunt stabilite  obiectivele continuării dezvoltării Aeroportului.

„Trebuie să ne canalizăm energia pentru a nu pierde tempoul  pe care Aeroportul Iaşi îl câştigase comparativ cu celelalte aerogări din ţară. Din cauza unor orgolii la care suntem cu toţi martori, Aeroportul Iaşi poate suferi atât din punctul de vedere al imaginii cât şi al încrederii partenerilor şi companiilor care operează la acest moment. De aceea, preşedintele CJ trebuie să pună punct acestor derapaje şi să canalizeze acţiunile consiliului spre dezvoltarea aeroportului”, a declarat liderul consilierilor judeţeni ai PMP Iaşi, Alin Aivănoaei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri