PNL construiește în Iași doar pe hârtie! (P)

miercuri, 19 iunie 2024, 13:25
2 MIN
 PNL construiește în Iași doar pe hârtie! (P)

Iașul, un oraș cu o bogată istorie culturală și academică, se confruntă cu o problemă majoră: lipsa unei infrastructuri sportive și de recreere adecvată. Deși liderii politici locali au promis în repetate rânduri dezvoltarea unor facilități precum un bazin olimpic, un stadion modern, un patinoar acoperit, o sală polivalentă și un aquapark, realitatea este că aceste proiecte au rămas doar pe hârtie.

Este cu atât mai mare dezamăgirea atunci când călătoresc prin diferite zone ale țării și observ cum Iașul chiar e orașul codaș în clasamentul investițiilor în acest sector.

Promisiuni nerespectate

Bazinul Olimpic

De ani de zile, administrația locală promite construirea unui bazin olimpic care ar putea să aducă beneficii enorme comunității. Cu toate acestea, nu s-au făcut pași concreți în această direcție. În alte orașe din țară, precum Târgu Mureș,  astfel de proiecte au fost realizate și sunt acum puncte centrale pentru sportivi și locuitori.

Stadion modern

Iașiul are nevoie urgentă de un stadion modern. În timp ce alte orașe și-au modernizat stadioanele sau au construit altele noi, Iașul rămâne în urmă.

Promisiunile de a construi un stadion care să găzduiască evenimente sportive de anvergură au fost uitate sau amânate, iar fotbalul ieșean suferă.

Patinoar acoperit

Un patinoar acoperit ar fi o adiție excelentă la infrastructura sportivă a orașului, oferind oportunități pentru sporturile de iarnă pe tot parcursul anului. Deși s-a discutat despre acest proiect, nu s-au făcut investiții concrete. Iașul rămâne astfel fără o facilitate pe care alte orașe, mai mici chiar, o au deja.

Sala polivalentă

Sala polivalentă este un alt proiect promis și nerealizat de administrația locală. Astfel, a fost nevoie de intervenția guvernului condus de Marcel Ciolacu. Vedem însă că există un dezinteres total din partea echipei de la conducerea județului nostru.

O astfel de facilitate ar putea găzdui nu doar competiții sportive, dar și evenimente culturale și de divertisment. Lipsa unei săli polivalente moderne limitează capacitatea orașului de a atrage evenimente majore, afectând atât sportul, cât și cultura locală.

Aqualand sau aquapark

În timp ce alte orașe din România au investit în dezvoltarea unor parcuri acvatice pentru a atrage turiști și a oferi locuitorilor locuri de recreere moderne, Iașul nu a reușit să materializeze un astfel de proiect.

Un aquapark ar putea deveni o atracție majoră, dar până acum a rămas doar o promisiune.

Concluzie: O administrație ineficientă

Este clar că administrația locală din Iași a eșuat în a-și respecta promisiunile și în a dezvolta infrastructura sportivă și de recreere necesară pentru un oraș de talia și importanța acestuia. În timp ce alte orașe din țară progresează și oferă cetățenilor lor facilități moderne, Iașul rămâne în urmă.

Domnilor administratori, a trecut campania electorală! Ați promis multe lucruri, iar ieșenii merită să le vadă în realitate!

Vasile CÎTEA

Deputat PSD Iaşi

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii