PNL Iași cere retragerea imediată de pe liste a candidatului USR-PLUS de pe locul 2 Senat, Cristian BEREA, lider al organizației neo-naziste, antisemite și neolegionare - „Noua Dreaptă” (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Comunicat de Presă

PNL Iași cere retragerea imediată de pe liste a candidatului USR-PLUS de pe locul 2 Senat, Cristian BEREA, lider al organizației neo-naziste, antisemite și neolegionare - „Noua Dreaptă” (P)

GALERIE
Noua-dreaptaSigla
  • Noua-dreapta
  • Sigla
- +

Conducerea Alianței-USR Plus trebuie să prezinte motivele pentru care acest extremist, cu funcție de conducere a unei organizații neonaziste, se află pe locul doi în lista candidaților pentru Senatul României.

PNL Iași solicită retragerea imediată de pe liste a candidatului Alianței USR-PLUS de pe locul 2 Senat, Cristian BEREA. Acesta a fost lider extremist, deținând funcția de vicepreședinte al organizației neonaziste, antisemite și nelegionare „Noua Dreaptă”. 

„Prezența pe locul doi al listei pentru Senat din partea USR-PLUS a celui care a fost vicepreședinte a organizației „Noua Dreaptă”, Cristian Berea, este o jignire imensă pentru ieșeni. 

Este o confirmare a prezenței unui extremist de dreapta, care a aderat oficial la o organizație antisemită, neonazistă și legionară, în listele pentru Parlament.

Solicităm conducerii Alianței-USR Plus să prezinte motivele pentru care acest extremist, cu funcție de conducere a unei organizații neonaziste, se află pe locul doi în lista candidaților pentru Senatul României.

Într-un oraș care face eforturi mari, de ani de zile, pentru a apăra memoria victimelor Holocaustului, a Pogromului de la Iași și a violențelor antisemite din perioada interbelică, prezența unui conducător al organizației „Noua Dreaptă” pe liste, este o sfidare grosolană. 

Prin această candidatură, USR-PLUS sabotează oficial eforturile Iașului de a deveni un oraș al memoriei victimelor ororilor antisemite.
Încercarea USR-PLUS de a ascunde trecutul acestui lider local al neo-legionarismului este evidentă.

Solicităm oficial retragerea de urgență a acestuia de pe listele pentru Parlament și reacția conducerii centrale a USR-PLUS față de această situație intolerabilă” a declarat deputatul Alexandru MURARU, prim-vicepreședintele PNL Iași. 


Departamentul de Comunicare PNL Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.