PNL Iași cere retragerea imediată de pe liste a candidatului USR-PLUS de pe locul 2 Senat, Cristian BEREA, lider al organizației neo-naziste, antisemite și neolegionare - „Noua Dreaptă” (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Comunicat de Presă

PNL Iași cere retragerea imediată de pe liste a candidatului USR-PLUS de pe locul 2 Senat, Cristian BEREA, lider al organizației neo-naziste, antisemite și neolegionare - „Noua Dreaptă” (P)

GALERIE
Noua-dreaptaSigla
  • Noua-dreapta
  • Sigla
- +

Conducerea Alianței-USR Plus trebuie să prezinte motivele pentru care acest extremist, cu funcție de conducere a unei organizații neonaziste, se află pe locul doi în lista candidaților pentru Senatul României.

PNL Iași solicită retragerea imediată de pe liste a candidatului Alianței USR-PLUS de pe locul 2 Senat, Cristian BEREA. Acesta a fost lider extremist, deținând funcția de vicepreședinte al organizației neonaziste, antisemite și nelegionare „Noua Dreaptă”. 

„Prezența pe locul doi al listei pentru Senat din partea USR-PLUS a celui care a fost vicepreședinte a organizației „Noua Dreaptă”, Cristian Berea, este o jignire imensă pentru ieșeni. 

Este o confirmare a prezenței unui extremist de dreapta, care a aderat oficial la o organizație antisemită, neonazistă și legionară, în listele pentru Parlament.

Solicităm conducerii Alianței-USR Plus să prezinte motivele pentru care acest extremist, cu funcție de conducere a unei organizații neonaziste, se află pe locul doi în lista candidaților pentru Senatul României.

Într-un oraș care face eforturi mari, de ani de zile, pentru a apăra memoria victimelor Holocaustului, a Pogromului de la Iași și a violențelor antisemite din perioada interbelică, prezența unui conducător al organizației „Noua Dreaptă” pe liste, este o sfidare grosolană. 

Prin această candidatură, USR-PLUS sabotează oficial eforturile Iașului de a deveni un oraș al memoriei victimelor ororilor antisemite.
Încercarea USR-PLUS de a ascunde trecutul acestui lider local al neo-legionarismului este evidentă.

Solicităm oficial retragerea de urgență a acestuia de pe listele pentru Parlament și reacția conducerii centrale a USR-PLUS față de această situație intolerabilă” a declarat deputatul Alexandru MURARU, prim-vicepreședintele PNL Iași. 


Departamentul de Comunicare PNL Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.