PNL Iași nu susține inițiativa Primăriei de înstrăinare a terenurilor pe care le are în proprietate în Parcul Elena Doamna
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

PNL Iași nu susține inițiativa Primăriei de înstrăinare a terenurilor pe care le are în proprietate în Parcul Elena Doamna

GALERIE
91a303acd6de4e18e5773b2ec02c13e9-091a303acd6de4e18e5773b2ec02c13e9-191a303acd6de4e18e5773b2ec02c13e9-2
 • 91a303acd6de4e18e5773b2ec02c13e9-0
 • 91a303acd6de4e18e5773b2ec02c13e9-1
 • 91a303acd6de4e18e5773b2ec02c13e9-2
- +

”Viziunea noastră, a liberalilor, este ca în acea zonă să fie construit un parc în adevăratul sens al cuvântului, în condițiile în care orașul este deficitar la spații verzi, iar calitatea vieții lasă de dorit în comunitatea noastră”, a spus Marius Bodea.

Liberalul a mai precizat că ”în acest sens, Biroul Politic Local (BPL) al Organizației municipale PNL Iași a luat decizia de a susține achiziția de către municipalitate a terenului situat în str. Ion C. Brătianu, nr. 25, în suprafață de 6.626 mp, evaluat la 282 euro/mp, în vederea construirii unei parcări subterane și a unei săli multiculturale de mari dimensiuni, fără a se recurge la schimburi de  terenuri din care comunitatea ieșeană iese păgubită”.

”Susținem proiectul achiziției terenului situat în str. Ion C. Brătianu, nr. 25 de către Municipalitate, însă nu în forma actuală promovată de către Primărie. Ne dorim ca Primăria să înainteze o cerere de ofertă proprietarului, plecând de la evaluarea tehnică realizată în vederea schimbului de terenuri. Astfel, nu vrem să lăsăm loc arbitrariului, ci ”mâna invizibilă” a pieței să decidă care este prețul cel mai corect de achiziție pentru acest teren de lângă Teatrul Național Iași. În același timp, ne opunem înstrăinării terenurilor Primăriei din parcul Elena Doamna, până cînd acolo nu va fi realizat un proiect de sistematizare urbană unitar, în care accentul să cadă pe spații verzi și zone de loisir. În forma actuală, proiectul de schimburi de terenuri servește dezvoltatorului imobiliar prieten cu primarul Chirica, nu comunității ieșene”, a precizat deputatul Marius Bodea, președintele BPL PNL Iași.

O altă decizie politică a BPL PNL Iași a fost aceea de a mandata consilierii locali ai PNL să nu susțină niciun proiect de hotărâre de CL care privește concesionarea sau vânzarea de terenuri din proprietatea privată a Municipiului Iași.

Ne dorim ca întreaga procedură pentru înstrăinarea patrimoniului public să fie transparentizată de Primărie, iar la nivelul municipalității să existe o politică edilitară coerentă în acest sens. Am discutat personal cu primari liberali din vestul țării care mi-au spus că este cea mai proastă decizie să înstrăinezi terenuri aflate în proprietatea Primăriei, atât timp cât tu, ca municipalitate, ești deficitară la terenuri pentru dezvoltarea propriilor proiecte edilitare. Acum, este o nebuloasă, nu se știe exact care solicitări sunt rezolvate de Primărie și intră pe circuitul avizării și care nu. Totodată, vrem o cartografiere a tuturor terenurilor Primăriei și o strategie articulată pentru valorizarea lor în interes comunitar (parcuri de joacă, terenuri de sport, parcări supraetajate etc.). După ce avem definitivată această strategie, vom ști ce să înstrăinăm”, a spus Marius Bodea, președintele BPL PNL Iași.

Totodată, consilierii PNL Iași au înaintat municipalității un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru abrogarea Hotărârilor de CL pentru PUZ-urile de pe Esplanada Oancea.

”Din punct de vedere social, este absurd să distrugi singura zonă de promenadă din cartierul Tătărași. Este anormal să afectezi dreptul de proprietate al cetățenilor ce rezidențiază acolo de zeci de ani, construind blocuri-turn de 42 metri la 15 metri de blocul lor de patru etaje. Totodată, la fel de important, este faptul că la eliberarea documentațiilor urbanistice pentru cele două PUZ-uri au fost săvârșite o sumedenie de ilegalități pe care le-am precizat în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre. Nu ne dorim ca oamenii să ajungă în instanța de judecată pentru a li se face dreptate, ci ca noi, cei aleși de cetățeni, să luăm deciziile cele mai bune pentru interesul public...Eu vreau ca primarul să apere interesul ieșenilor, nu interesele dezvoltatorilor imobiliari”, a mai spus Marius Bodea.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.