anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Comunicat de presă

PNL Iași nu susține inițiativa Primăriei de înstrăinare a terenurilor pe care le are în proprietate în Parcul Elena Doamna

GALERIE
91a303acd6de4e18e5773b2ec02c13e9-091a303acd6de4e18e5773b2ec02c13e9-191a303acd6de4e18e5773b2ec02c13e9-2
 • 91a303acd6de4e18e5773b2ec02c13e9-0
 • 91a303acd6de4e18e5773b2ec02c13e9-1
 • 91a303acd6de4e18e5773b2ec02c13e9-2
- +

”Viziunea noastră, a liberalilor, este ca în acea zonă să fie construit un parc în adevăratul sens al cuvântului, în condițiile în care orașul este deficitar la spații verzi, iar calitatea vieții lasă de dorit în comunitatea noastră”, a spus Marius Bodea.

Liberalul a mai precizat că ”în acest sens, Biroul Politic Local (BPL) al Organizației municipale PNL Iași a luat decizia de a susține achiziția de către municipalitate a terenului situat în str. Ion C. Brătianu, nr. 25, în suprafață de 6.626 mp, evaluat la 282 euro/mp, în vederea construirii unei parcări subterane și a unei săli multiculturale de mari dimensiuni, fără a se recurge la schimburi de  terenuri din care comunitatea ieșeană iese păgubită”.

”Susținem proiectul achiziției terenului situat în str. Ion C. Brătianu, nr. 25 de către Municipalitate, însă nu în forma actuală promovată de către Primărie. Ne dorim ca Primăria să înainteze o cerere de ofertă proprietarului, plecând de la evaluarea tehnică realizată în vederea schimbului de terenuri. Astfel, nu vrem să lăsăm loc arbitrariului, ci ”mâna invizibilă” a pieței să decidă care este prețul cel mai corect de achiziție pentru acest teren de lângă Teatrul Național Iași. În același timp, ne opunem înstrăinării terenurilor Primăriei din parcul Elena Doamna, până cînd acolo nu va fi realizat un proiect de sistematizare urbană unitar, în care accentul să cadă pe spații verzi și zone de loisir. În forma actuală, proiectul de schimburi de terenuri servește dezvoltatorului imobiliar prieten cu primarul Chirica, nu comunității ieșene”, a precizat deputatul Marius Bodea, președintele BPL PNL Iași.

O altă decizie politică a BPL PNL Iași a fost aceea de a mandata consilierii locali ai PNL să nu susțină niciun proiect de hotărâre de CL care privește concesionarea sau vânzarea de terenuri din proprietatea privată a Municipiului Iași.

Ne dorim ca întreaga procedură pentru înstrăinarea patrimoniului public să fie transparentizată de Primărie, iar la nivelul municipalității să existe o politică edilitară coerentă în acest sens. Am discutat personal cu primari liberali din vestul țării care mi-au spus că este cea mai proastă decizie să înstrăinezi terenuri aflate în proprietatea Primăriei, atât timp cât tu, ca municipalitate, ești deficitară la terenuri pentru dezvoltarea propriilor proiecte edilitare. Acum, este o nebuloasă, nu se știe exact care solicitări sunt rezolvate de Primărie și intră pe circuitul avizării și care nu. Totodată, vrem o cartografiere a tuturor terenurilor Primăriei și o strategie articulată pentru valorizarea lor în interes comunitar (parcuri de joacă, terenuri de sport, parcări supraetajate etc.). După ce avem definitivată această strategie, vom ști ce să înstrăinăm”, a spus Marius Bodea, președintele BPL PNL Iași.

Totodată, consilierii PNL Iași au înaintat municipalității un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru abrogarea Hotărârilor de CL pentru PUZ-urile de pe Esplanada Oancea.

”Din punct de vedere social, este absurd să distrugi singura zonă de promenadă din cartierul Tătărași. Este anormal să afectezi dreptul de proprietate al cetățenilor ce rezidențiază acolo de zeci de ani, construind blocuri-turn de 42 metri la 15 metri de blocul lor de patru etaje. Totodată, la fel de important, este faptul că la eliberarea documentațiilor urbanistice pentru cele două PUZ-uri au fost săvârșite o sumedenie de ilegalități pe care le-am precizat în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre. Nu ne dorim ca oamenii să ajungă în instanța de judecată pentru a li se face dreptate, ci ca noi, cei aleși de cetățeni, să luăm deciziile cele mai bune pentru interesul public...Eu vreau ca primarul să apere interesul ieșenilor, nu interesele dezvoltatorilor imobiliari”, a mai spus Marius Bodea.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.