Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.12.2023

Comunicat de presă

PNL Iași nu susține inițiativa Primăriei de înstrăinare a terenurilor pe care le are în proprietate în Parcul Elena Doamna

GALERIE
91a303acd6de4e18e5773b2ec02c13e9-091a303acd6de4e18e5773b2ec02c13e9-191a303acd6de4e18e5773b2ec02c13e9-2
  • 91a303acd6de4e18e5773b2ec02c13e9-0
  • 91a303acd6de4e18e5773b2ec02c13e9-1
  • 91a303acd6de4e18e5773b2ec02c13e9-2
- +

”Viziunea noastră, a liberalilor, este ca în acea zonă să fie construit un parc în adevăratul sens al cuvântului, în condițiile în care orașul este deficitar la spații verzi, iar calitatea vieții lasă de dorit în comunitatea noastră”, a spus Marius Bodea.

Liberalul a mai precizat că ”în acest sens, Biroul Politic Local (BPL) al Organizației municipale PNL Iași a luat decizia de a susține achiziția de către municipalitate a terenului situat în str. Ion C. Brătianu, nr. 25, în suprafață de 6.626 mp, evaluat la 282 euro/mp, în vederea construirii unei parcări subterane și a unei săli multiculturale de mari dimensiuni, fără a se recurge la schimburi de  terenuri din care comunitatea ieșeană iese păgubită”.

”Susținem proiectul achiziției terenului situat în str. Ion C. Brătianu, nr. 25 de către Municipalitate, însă nu în forma actuală promovată de către Primărie. Ne dorim ca Primăria să înainteze o cerere de ofertă proprietarului, plecând de la evaluarea tehnică realizată în vederea schimbului de terenuri. Astfel, nu vrem să lăsăm loc arbitrariului, ci ”mâna invizibilă” a pieței să decidă care este prețul cel mai corect de achiziție pentru acest teren de lângă Teatrul Național Iași. În același timp, ne opunem înstrăinării terenurilor Primăriei din parcul Elena Doamna, până cînd acolo nu va fi realizat un proiect de sistematizare urbană unitar, în care accentul să cadă pe spații verzi și zone de loisir. În forma actuală, proiectul de schimburi de terenuri servește dezvoltatorului imobiliar prieten cu primarul Chirica, nu comunității ieșene”, a precizat deputatul Marius Bodea, președintele BPL PNL Iași.

O altă decizie politică a BPL PNL Iași a fost aceea de a mandata consilierii locali ai PNL să nu susțină niciun proiect de hotărâre de CL care privește concesionarea sau vânzarea de terenuri din proprietatea privată a Municipiului Iași.

Ne dorim ca întreaga procedură pentru înstrăinarea patrimoniului public să fie transparentizată de Primărie, iar la nivelul municipalității să existe o politică edilitară coerentă în acest sens. Am discutat personal cu primari liberali din vestul țării care mi-au spus că este cea mai proastă decizie să înstrăinezi terenuri aflate în proprietatea Primăriei, atât timp cât tu, ca municipalitate, ești deficitară la terenuri pentru dezvoltarea propriilor proiecte edilitare. Acum, este o nebuloasă, nu se știe exact care solicitări sunt rezolvate de Primărie și intră pe circuitul avizării și care nu. Totodată, vrem o cartografiere a tuturor terenurilor Primăriei și o strategie articulată pentru valorizarea lor în interes comunitar (parcuri de joacă, terenuri de sport, parcări supraetajate etc.). După ce avem definitivată această strategie, vom ști ce să înstrăinăm”, a spus Marius Bodea, președintele BPL PNL Iași.

Totodată, consilierii PNL Iași au înaintat municipalității un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru abrogarea Hotărârilor de CL pentru PUZ-urile de pe Esplanada Oancea.

”Din punct de vedere social, este absurd să distrugi singura zonă de promenadă din cartierul Tătărași. Este anormal să afectezi dreptul de proprietate al cetățenilor ce rezidențiază acolo de zeci de ani, construind blocuri-turn de 42 metri la 15 metri de blocul lor de patru etaje. Totodată, la fel de important, este faptul că la eliberarea documentațiilor urbanistice pentru cele două PUZ-uri au fost săvârșite o sumedenie de ilegalități pe care le-am precizat în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre. Nu ne dorim ca oamenii să ajungă în instanța de judecată pentru a li se face dreptate, ci ca noi, cei aleși de cetățeni, să luăm deciziile cele mai bune pentru interesul public...Eu vreau ca primarul să apere interesul ieșenilor, nu interesele dezvoltatorilor imobiliari”, a mai spus Marius Bodea.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Un caz şcoală despre cât preţ pune primarul Mihai Chirica pe interesul Iaşului şi al ieşenilor şi cât contează pentru el sintagma Iaşul – Capitala Culturală a României, de care, de altfel, abuzează în discursuri publice până la saţietate. E vorba de cazul Baia Turcească.

opinii

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Alexandru CĂLINESCU

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Fapt este că tânărul Pleșu se mișca dezinvolt nu numai în zona artelor plastice. dar și în teritoriul literaturii sau în acela al filosofiei. Teoretiza reușind să evite ariditatea conceptuală, era erudit fără pedanterie, scria de pe atunci admirabil, în egală măsură nuanțat și precis. Sunt pagini pe care, dacă îmi este permis să fac o supoziție, cred că le-ar semna și astăzi.

Jurnalul lui Asachi (7)

Neculai SEGHEDIN

Jurnalul lui Asachi (7)

Puțină lume poate reproduce un vers din Asachi, sau un titlu din opera acestuia. Puțini dintre noi știm ce a făcut, de fapt, Asachi în cultura română. Cu toate acestea, Asachi are o mare valoare simbolică, este un bun național, un blazon al culturii noastre, fiind, pur și simplu, …Asachi!

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

pr. Constantin STURZU

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

Următoarea „mişcare”, cea de a treia, este cea mai delicată şi necesită multă îndrăzneală. Vedem că Hristos nu-l cruţă deloc pe acel tânăr evlavios şi râvnitor, ci îi pune în faţă o alegere mai mult decât incomodă: aceea de a-şi vinde averea, de a împărţi totul săracilor şi de a urma cu totul Fiului lui Dumnezeu. 

pulspulspuls

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Una tare pe azi, stimaţi telespectatori: voi ştiţi care este ultimul zvon ce tropăie băţos prin politichia mâloasă de Bahlui de sar stropi murdari în toate derecţiile, inclusiv pe pereţii cei galbeni ai sediului proaspăt văruit din Podu Roş? 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri