anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

PNL şi PMP cer izgonirea din CJ şi din ATOP a „consilierului bătăuş“. Replica lui Manolache

GALERIE
Mircea Manolache
 • Mircea Manolache
- +

Lui Mircea Manolache i se reproşează „pornirile războinice faţă de o persoană de gen feminin“. „Nu există nicio agresiune. Mă număr printre cei mai curaţi membri ai CJ“, a fost replica lui.

„Considerăm că este prea mult pentru dl. Mircea Manolache să îi cerem să asigure un climat de securitate publică pentru ieşeni, când nici el nu este în stare să îşi stăpânească pornirile războinice faţă de o persoană de gen feminin“, se arată într-un comunicat prin care liberalii cer demisia acestuia de la conducerea Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), dar şi din CJ. „Solicităm preşedintelui Consiliului Judeţean să ia măsuri urgente pentru a nu afecta imaginea CJ şi a celorlalţi colegi care fac parte din comisia ATOP“, încheie comunicatul. Şi PMP s-a grăbit să se ralieze cererii libe­ralilor, adăugând că „dl. Mircea Manolache a fost exclus din PMP Iaşi încă din luna mai a anului curent“. Cunoscut om de afaceri, Mircea Mano­lache a fost ales anul trecut consilier judeţean, candidând pe listele UNPR. Acest partid a fuzionat cu PMP, dar fuziunea e contestată la nivel naţional, iar în Iaşi nici n-a început. Cererea PNL şi a PMP survine unui incident petrecut la sfârşitul săptămânii trecute într-un ser­vice auto care îi aparţine lui Manolache.

O femeie a reclamat că a fost agresată de el şi a depus plângere la Poliţie. Proprietarul service-ului replicase atunci că el a fost cel care a chemat poliţiştii, pentru că „femeia făcea gălăgie, panaramă, scandal“. Mircea Manolache a spus atunci că doar „a împins-o pe femeie afară din service, deoarece era recalcitrantă“, precizându-ne că el atinge femeile „doar cu trandafirii“. „Eu să dau cu pumnii şi să o pun jos? Eu pun femeile jos, însă în alte scopuri. Femeia nu merită bătură cu nimic! Doar la fund, doar atât! Dar cu sexul, nu cu altceva!“, a spus el. Alături de alţi cinci consilieri (doi de la PSD şi câte unul de la PNL, ALDE, PMP), Manolache a fost ales membru al comisiei ATOP în şedinţa Con­siliului Judeţean din 17 mai a.c. Un comunicat al CJ precizează că înlocuirea unui membru ATOP nu intră în atribuţiile preşedintelui CJ.

O asemenea iniţiativă „poate aparţine consilierilor judeţeni, în baza unui proiect de hotărâre de CJ semnat şi asumat de două treimi din numărul acestora şi votat în plen cu o majoritate simplă a celor prezenţi“.  Mircea Manolache invocă însă HG 787/2002, care stabileşte că un membru ATOP îşi poate pierde această calitate „în cazul în care titularul nu mai îndeplineşte funcţia care a determinat desemnarea sa“ - în acest caz, mandatul de consilier judeţean. „Nu am agresat pe nimeni, înregistrările camerelor video din service demonstrează asta. În plus, mă număr printre cei mai curaţi membri ai CJ“, a fost replica lui Manolache la solicitarea PNL şi a PMP.

 

  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Alexandru LĂZESCU

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

opinii

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Nichita DANILOV

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

Despre competitivitatea digitală a României

Ciprian IFTIMOAEI

Despre competitivitatea digitală a României

Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

Porumbeii şi planeta

Michael ASTNER

Porumbeii şi planeta

Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.