PNL și USR au decis: Moldova și Iașul nu fac parte din România! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Comunicat de presă

PNL și USR au decis: Moldova și Iașul nu fac parte din România! (P)

GALERIE
toma vasile
  • toma vasile
- +

Dacă mai avea cineva vreo îndoială, prin varianta finală a PNRR-ului, în care Moldova este menționată și prezentată sporadic spre aproape deloc, PNL și USR arată că au eliminat oficial Moldova și Iașul din România!

Planul Național de Redresare și Reziliență, un plan care, cel puțin teoretic ar fi trebuit să includă proiecte de dezvoltare unitară pentru toată România și pentru toți românii, și subliniez toată România și pentru toți românii, acordă Moldovei o parte infimă și mai mult decât insuficientă raportată la importanța și nevoile sale.

În PNRR-ul României, pentru Moldova și pentru Iași, regăsim firmituri, frânturi. Doar cât să se spună și să se motiveze la o adică că, undeva, printre miile de pagini ale sale, se regăsesc sporadic câteva referințe minore care privesc această regiune.

Contează pentru PNL și USR că Moldova este izolată cu bună știință și este ținută departe în mod sistematic intenționat de la orice posibilitate de dezvoltare?

Contează pentru PNL și USR că, deși au resurse unice și un potențial excepțional,  românii din această parte de țară sunt ținuți în mod voit în sărăcie  și lipsa oricăror oportunități?

Contează pentru PNL și USR cine mai este Moldova și cine mai sunt moldovenii?

Ei bine, se vede clar că nu!

Fie în mintea lor Moldova și Iașiul sunt „prea dezvoltate”, aspect pe care noi nicidecum nu îl vedem și nu îl simțim, fie, pur și simplu, recunosc pe față, fără niciun scrupul și niciun menajament, că interesele lor personale și de grup sunt mai presus de toată această regiune pentru care generații înainte noastră s-au sacrificat ca s-o mențină în inima țării mamă.

Ceea ce fac acum PNL și USR cu Moldova este echivalent  cu ruperea țării. Un act echivalent celor mai negre perioade din istorie când România a fost ruptă, fărâmițată și distrusă bucată cu bucată.

Pentru ce au ales acest lucru PNL și USR? Pentru ce au ales să rupă Moldova de România și, practic, să o înstrâineze forțat de țara mamă?

Pentru un singur motiv și o unică rațiune pe cât de haluncinante, pe atât de  monstruoase!

PNRR, un act fără precedent care ar fi trebuit să ne aducă o șansă enormă nouă și tuturor statelor membre la dezvoltarea viitoarelor decenii, este doar sursa de plată și răsplată a tuturor celor care asigură viața lungă și prosperă a PNL și USR.

Unde să mai încapă aici și Moldova, și România, și românii? Ar fi deja prea mult și, haideți să fim serioși,  extrem de naiv din partea noastră să credem că ar conta și am mai conta.

Pentru Moldova și Iași, prin PNRR,  Coaliția antinațională  PNL-USR ne urează „Mult ghinion înainte! Descurcați-vă cu ce aveți și încercați data viitoare! Dacă o să mai existați. Până una alta, noi avem sponsori de plătit. Înțelegeri de onorat și interese politico-personale de satisfăcut!

Ceea ce au făcut și fac PNL și USR cu Planul Național de Redresare și Reziliență al României se numește subminare și trădare națională. Se numește abuz fără precedent. Segregare națională și condamnare la subdezvoltare. Iar vinovații trebuie să răspundă!

Până la metroul lui Emil Boc, Moldova, noi moldovenii, avem nevoie acum de proiecte consistente, reale, care să conducă la armonizare, caracter unitar și care să acopere toate nevoile, de la infrastructura de transporturi, până la stimularea mediului economic și creșterea nivelului de trai.

Vasile TOMA

Deputat de Iași

Secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.