PNL vrea reabilitarea și dotarea pârtiei de ski din Copou. Liberalii ieșeni propun și înființarea unui skate park în Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

PNL vrea reabilitarea și dotarea pârtiei de ski din Copou. Liberalii ieșeni propun și înființarea unui skate park în Iași

GALERIE
partie schi sararie
  • partie schi sararie
- +

Consilierii municipali ai PNL Iași propun reabilitarea și dotarea pârtiei de ski din Copou și realizarea înființarea unui skate park în municipiul Iași, potrivit unui comunicat dat publicității de oficialii formațiunii.

În urma mai multor solicitări venite de la ieșeni, consilierul local Etienne Ignat, împreună cu consilierii locali Răzvan Timofciuc și Vlad Ghizdovăț, au inițiat un proiect de hotărâre pentru realibilitarea și dotarea pârtiei de ski din Copou și pentru înființarea unui skate park în municipiul Iași.

Practic, propunerea liberalilor vizează dotarea pârtiei de schi cu instalaţie de teleschi sau Babylift schi şi tunuri de zăpadă care pot produce zăpadă artificială la o temperatura de maxim 5 grade Celsius, pentru perioada sezonului rece. Pentru sezonul cald, liberalii propun înfiinţarea unui Skate Park cu nocturnă, iar pe pârtia de schi amenajarea de traseu enduro,  practicarea de sporturi tip Donwhill sau Freeride, toate dedicate bicicliştilor.

„Complementaritatea investiţiilor şi conectivitatea lor reprezintă conceputul acestui proiect. În acest sens, ar putea fi conectat proiectul pistei de biciclete din Copou cu acest proiect. Sper ca dl. Primar Mihai Chirica să pună pe ordinea de zi din proxima ședință acest proiect de hotărâre pentru a-l dezbate. Este o investiție care, cu datele pe care le avem, este sustenabilă din punct de vedere economic și foarte așteptată de ieșeni. Totodată, trebuie să ținem cont și de faptul că în 2020, la Tokio, se va organiza Olimpiada de vară ce va aduce în prim plan şi skateboardingul pentru prima dată ca sport olimpic. Iașul trebuie să devină o capitală a sportului și în fapt, nu doar în vorbe”, a declarat Etienne Ignat, consilier local.

Răzvan Timofciuc, unul dintre iniţiatorii proiectului de hotărâre, a subliniat importanţa unor astfel de investiţii publice pentru a oferi tinerilor spaţii de distracţie sau loisir. „Iaşul trebuie să devină un oraş atractiv pentru tineri, un oraş cu o viaţă comunitară vibrantă, un oraş viu, unde tinerii se pot exprima, se pot distra şi unde se simt valorizaţi. Această investiţie este o propunere concretă în acest sens”, a spus Răzvan Timofciuc, consilier local al PNL Iaşi.

Pentru viabilizarea investiției, propunerea temei de proiectare presupune și amenajarea unei parcări cu plată care sa deservească numărul estimat de beneficiari conform legislației în vigoare si a hotărârii de Consiliu Local ce reglementează acest lucru, grupuri sanitare, centru de ajutor, iluminat, cismele cu apă, ansamblu magazine, cabină de pază, drumuri de acces și sistematizare verticală, trotuare și alei, împrejumire și delimitare ansambluri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.