anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 18.05.2022

Comunicat de presă

PNL vrea reabilitarea și dotarea pârtiei de ski din Copou. Liberalii ieșeni propun și înființarea unui skate park în Iași

GALERIE
partie schi sararie
 • partie schi sararie
- +

Consilierii municipali ai PNL Iași propun reabilitarea și dotarea pârtiei de ski din Copou și realizarea înființarea unui skate park în municipiul Iași, potrivit unui comunicat dat publicității de oficialii formațiunii.

În urma mai multor solicitări venite de la ieșeni, consilierul local Etienne Ignat, împreună cu consilierii locali Răzvan Timofciuc și Vlad Ghizdovăț, au inițiat un proiect de hotărâre pentru realibilitarea și dotarea pârtiei de ski din Copou și pentru înființarea unui skate park în municipiul Iași.

Practic, propunerea liberalilor vizează dotarea pârtiei de schi cu instalaţie de teleschi sau Babylift schi şi tunuri de zăpadă care pot produce zăpadă artificială la o temperatura de maxim 5 grade Celsius, pentru perioada sezonului rece. Pentru sezonul cald, liberalii propun înfiinţarea unui Skate Park cu nocturnă, iar pe pârtia de schi amenajarea de traseu enduro,  practicarea de sporturi tip Donwhill sau Freeride, toate dedicate bicicliştilor.

„Complementaritatea investiţiilor şi conectivitatea lor reprezintă conceputul acestui proiect. În acest sens, ar putea fi conectat proiectul pistei de biciclete din Copou cu acest proiect. Sper ca dl. Primar Mihai Chirica să pună pe ordinea de zi din proxima ședință acest proiect de hotărâre pentru a-l dezbate. Este o investiție care, cu datele pe care le avem, este sustenabilă din punct de vedere economic și foarte așteptată de ieșeni. Totodată, trebuie să ținem cont și de faptul că în 2020, la Tokio, se va organiza Olimpiada de vară ce va aduce în prim plan şi skateboardingul pentru prima dată ca sport olimpic. Iașul trebuie să devină o capitală a sportului și în fapt, nu doar în vorbe”, a declarat Etienne Ignat, consilier local.

Răzvan Timofciuc, unul dintre iniţiatorii proiectului de hotărâre, a subliniat importanţa unor astfel de investiţii publice pentru a oferi tinerilor spaţii de distracţie sau loisir. „Iaşul trebuie să devină un oraş atractiv pentru tineri, un oraş cu o viaţă comunitară vibrantă, un oraş viu, unde tinerii se pot exprima, se pot distra şi unde se simt valorizaţi. Această investiţie este o propunere concretă în acest sens”, a spus Răzvan Timofciuc, consilier local al PNL Iaşi.

Pentru viabilizarea investiției, propunerea temei de proiectare presupune și amenajarea unei parcări cu plată care sa deservească numărul estimat de beneficiari conform legislației în vigoare si a hotărârii de Consiliu Local ce reglementează acest lucru, grupuri sanitare, centru de ajutor, iluminat, cismele cu apă, ansamblu magazine, cabină de pază, drumuri de acces și sistematizare verticală, trotuare și alei, împrejumire și delimitare ansambluri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X