PNRR, ultimul tren pentru dezvoltarea Moldovei. Dacă nu acum, atunci când?! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

PNRR, ultimul tren pentru dezvoltarea Moldovei. Dacă nu acum, atunci când?! (P)

GALERIE
ostaficiuc
 • ostaficiuc
- +

România a primit prima tranșă din banii destinați prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Vorbim de o primă tranșă de 1,8 miliarde de euro, corespunzătoare părții de granturi, o prima parte din suma totală ce va ajunge în țara noastră. Sunt fonduri pe care Guvernul trebuie să le gestioneze corespunzător, pentru ca acestea să nu fie risipite pe niște proiecte fără fundament. Actualul Guvern trebuie să identifice o soluție pentru ca aceste fonduri să ajungă acolo unde trebuie, către comunitățiile din întreaga țară.

Ajunge cu bâlbâiala de până acum pe fondurile PNRR, ajunge cu jocurile de până acum pe banii de care și România trebuie să beneficieze. Noua echipa guvernamentală este una capabilă să gestioneze situația, să direcționeze miliardele de euro prin PNRR exact acolo unde este necesar, acolo unde se impune o reconstrucție din temelii a infrastructurii. Iar toată atenția trebuie să se îndrepte către autostrăzile din zona Moldovei, cea mai văduvită regiune din punct de vedere al infrastructurii. Moldova nu trebuie uitată cum a fost de atâtea ori, Moldova are nevoie de o dezvoltare cât mai accelerată pentru a ține pasul cu celelalte zone din țară. Iar PNRR este instrumentul cel mai la îndemână în aceste momente pentru a face acest lucru. Mecanismul de Redresare și Reziliență este cât se poate de oportun pentru a reface decalajul dintre regiuni. 

Știm că România va primi, pe parcursul planului său, un total de 29,2 miliarde euro, din care granturi în valoare de 14,2 miliarde euro și împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde euro. România putea obține mai mult, însă nu mai putem răscoli acum trecutul, ci trebuie să ne concentrăm pe viitor. Comunitățile din țară au nevoie de sprijin, au nevoie de ajutorul Guvernului, iar PNRR este acum soluția optimă. PSD a demonstrat până acum că, atâta timp cât a fost la șefia Guvernului, a reușit să scoată țara din criză, a reușit să readucă țară pe linia de plutire. Nu trebuie nici acum să ne culcăm pe o ureche, ci să știm să gestionăm cu puteri depline ceea ce avem la dispoziție prin Uniunea Europeană.

--

Marius Eugen OSTAFICIUC

Președinte PSD Municipiul Iași, deputat

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X