EURO-2024

Punem punctul pe știi

Poarta otomană a fost răpusă. Olanda-Turcia 2-1 (0-1)

duminică, 07 iulie 2024, 00:04
2 MIN
 Poarta otomană a fost răpusă. Olanda-Turcia 2-1 (0-1)

Sfert de finală, Berlin: Olanda-Turcia 2-1 (0-1). Turcii au avut o mare șansă de a tranșa disputa

Olanda:Verburggen-Dumfries,De Vrij,Van Dijk, Ake (’73-Van de Ven)- Schouten,Simons (’87-Zirkzee), Reijnders (’73-Veerman)-Bergwijn (‘ 46-Weghorst), Depay (’87-Frimpong), Gakpo. Selecționer: Ronald Koeman

Turcia: Günok-Müldür (’82-Celik),Ayhan (’89-Kilicsoy), Akaydin (’82-Tosun),Bardakci, Kadioglu- Güler,  Ozcan (’77-Yokuslu),Calhanoglu, Yildîz (’77-Aktürkoglu)- Yilmaz. Selecționer: Vincenzo Montella. Arbitru: Clément Turpin (Franța)

Au marcat: De Vrij (’70), Müldür (’76-autogol) /  Akaydin (’35)

Cartonașe galbene: Simons, Ake, Van Dijk / Tosun

Ultimul sfert a început cu un blitz-krieg la poarta otomană, ceea ce conducea la ideea unei victorii la pas a olandezilor, Numai că turcii. purtați în zbor de ”Aeroplanino” Vincenzo Montella au echilibrat jocul rapid și chiar au trecut la atac, obținând corner după corner. După a patra lovitură de colț la poarta lui Verbruggen, Turcia a deschis scorul dintr-o centrare de la distanță a puștiului teribil Arda Güler în careu, de unde fundașul Akaydin a reluat în plasă cu o frumoasă lovitură de cap. Firesc, odată minunea înfăptuită, turcii s-au așezat pe două linii de apărare, rezistând până la pauză asediului olandez.

Asediul batavilor asupra careului lui Günok a devenit dramatic, fundașii turci făcând eforturi disperate. Weghorst și Depay ratează o ocazie imensă în min. 51, iar vizitele în preajma porții se succed cu rapiditate. Dar când scapă pe contraatac, turcii rămân periculoși: Güller expediază o ghiulea în bară din lovitură liberă (’56), iar marea șansă a turcilor vine în min.65, când portarul Verbruggen … atacantul Weghorst salvează miraculos șuturile lui Yildîz și, respectiv, Ayhan.Și totuși, Olanda reușeste să întoarcă soarta meciului în câteva minute: centrare Depay și finalizare cu capul De Vrij (1-1) și apoi Gakpo, șut sănătos din careu, deviat decisiv de Müldür, după pasa lui Dumfries (2-1). Montella a introdus forțe proaspete în ofensiva turcă, dar Aktürkoglu și Tosun n-au reușit să ducă meciul în prelungiri, iar Verbruggen a salvat miraculos în fața luiKilicsoy.

Programul semifinalelor

Marți, 9 iulie (München): Spania-Franța

Miercuri, 10 iulie (Dortmund): Anglia- Olanda

Finala va avea loc duminică, 14 iulie, la Berlin

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii