anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 31.03.2023

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

De-un par egzamplu, haideţi să plecăm pe azi de la cazul mic dar vioi al liberalului secretar de stat Gelu Puiu adus recent la Ministerul Mediului de ieşeanul Costel Alexe pe când era ministru acolo, secretar de stat demis recent după ce au fost făcute publice discuţiile cu Alexe legate de şantajele cu care el voia să demită şefii de direcţii silvice puşi acolo de partidoi, pentru a aduce în loc oameni noi, liberali de soi.

Ca o pată de culoare politică, să zicem, voi ştiţi că directorul de cabinet al acestui sforar de Mediu numit Gelu Puiu era taman madama Roxana, soţia suspendatului şef liberal de la Neamţ Mugurel, şi el acum cu dosărel, personagiu bun amic cu Costel încă de pe vremea când amândoi erau locotenenţi de bază în armia lui Relu Puşcărelu de la Iaşi? Tot ca o pată de culoare, la cabinetul lui Gelu Puiu a lucrat şi Laurenţiu Ştefan Rusu, fostul şef al SRI Neamţ, consilier subordonat direct doamnei Roxana.

Mai departe, voi ştiţi că acest sforar Gelu Puiu e bun amic cu Fluturel din Bucovina de pe vremea când tăiau şi spânzurau în domeniul silvic din Suceava, primul fiind şeful ocolului cel mai bogat în lemn, ăla de la Cârlibaba, iar al doilea şeful lui direct, la Direcţie?

Doi la mână, mai ştiţi că Mugurel de la Neamţ, plantat acolo de Fluturel, că omul nu are nici în clin nici în mânecă cu Neamţul, este de loc tot din Suceava, dintr-un sat vecin cu al lui Puiu şi al lui Fluturel? Ei, vedeţi? Aşa că aveţi grijă cât ulei mai puneţi, să nu se taie iar maioneza la bătut...

Iacătă şi o imagine de arhivă, cu tâlc de poveste!

E-he-hee, apropo de Relu şi şefi politici ieşeni de acuma ceva vreme, iaca o fotografie din arhiva ziarului nostru, de pe vremea când tartor în politichia ieşeană era senatorul Solcanu, iar printre cei mai influenţi biznismani din târg era mister Dănuţ. Iacătă, of, cam ce era atunci politica, nu ca acuma...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ne aşteaptă vremuri urâte

Pavel LUCESCU

Ne aşteaptă vremuri urâte

Trei din patru români cred că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită. E un procent imens care apare în sondaje la un nivel similar doar în perioadele de criză extremă. Pare totuşi vag, ce înseamnă de fapt „direcţie greşită”.  

opinii

Greve şi mişcări sociale

Alexandru CĂLINESCU

Greve şi mişcări sociale

Un mare savant german, eminent filolog şi critic literar, Ernst-Robert Curtius (1886-1956), a publicat în 1930 o carte admirabilă intitulată Eseu despre Franţa, o carte în care autoul îşi exprima iubirea pentru Franţa, pentru civilizaţia, cultura şi literatura franceză. Îmi place să scot această carte din bibliotecă şi să recitesc fragmente din ea, de fiecare dată când ţara de care sunt şi eu foarte ataşat trece prin încercări dificile sau dă semne de slăbiciune ori de derută. Eseu despre Franţa este o lectură reconfortantă deoarece Curtius pune în evidenţă valorile inalterabile ale Franţei, insistând asupra ideii că în centrul conceptului francez de civilizaţie se află literatura. Pagini vibrante sunt consacrate Parisului, văzut ca un oraş compus dintr-o infinitate de aspecte diferite şi care îi conferă un farmec inconfundabil. Oarecum neaşteptată este afirmaţia că Franţa ar fi o ţară conservatoare şi unde revoluţiile izbucnesc ca reacţie, cu atât mai violentă cu cât conservatorismul este mai puternic.

Când onestitatea întâlneşte discernământul

pr. Constantin STURZU

Când onestitatea întâlneşte discernământul

Multe sunt lucrurile pe care le putem învăţa din viaţa Sfintei Maria Egipteanca (recomand spre lectură varianta extinsă, nu vreun rezumat). M-aş opri în mod special la două aspecte, ambele dătătoare de mari nădejdi.

Centrul Cultural European de la Iaşi

George PLEȘU

Centrul Cultural European de la Iaşi

Într-un cadru festiv, în prezenţa ambasadorilor Franţei şi Germaniei, a directorilor Institutului Goethe şi Institutului francez din Bucureşti, precum şi a numeroşi reprezentanţi ai unor instituţii ieşene, pe 23 martie a fost inaugurat Centrul Cultural European de la Iaşi, primul din ţară cu o astfel de titulatură. Gândit să găzduiască şi Centrul Cultural Italian, precum şi spaţii expoziţionale pentru UAP Iaşi şi Universitatea Naţională de Artă George Enescu, la Palatul Braunstein s-au mutat momentan Centrul Cultural German (etajul 3) şi Institutul Francez (etajul 1), care îşi păstrează însă şi sediul din Casa Racoviţă din Copou.

pulspulspuls

O caracatiţă pe roţi în zona jupânului Mihăiţă. Unde marcaţi bănuţul la cafeluţă

O caracatiţă pe roţi în zona jupânului Mihăiţă. Unde marcaţi bănuţul la cafeluţă

Se tot vehiculează de mai multă vreme faptul că acele cafeneluţe negre pe roţi, amplasate numai în locuri strategice şi cu mare vad, ar umple anumite buzunăraşe din zona unor şefi din subordinea lui Mihăiţă, dragi consumatori.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.