Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

De-un par egzamplu, haideţi să plecăm pe azi de la cazul mic dar vioi al liberalului secretar de stat Gelu Puiu adus recent la Ministerul Mediului de ieşeanul Costel Alexe pe când era ministru acolo, secretar de stat demis recent după ce au fost făcute publice discuţiile cu Alexe legate de şantajele cu care el voia să demită şefii de direcţii silvice puşi acolo de partidoi, pentru a aduce în loc oameni noi, liberali de soi.

Ca o pată de culoare politică, să zicem, voi ştiţi că directorul de cabinet al acestui sforar de Mediu numit Gelu Puiu era taman madama Roxana, soţia suspendatului şef liberal de la Neamţ Mugurel, şi el acum cu dosărel, personagiu bun amic cu Costel încă de pe vremea când amândoi erau locotenenţi de bază în armia lui Relu Puşcărelu de la Iaşi? Tot ca o pată de culoare, la cabinetul lui Gelu Puiu a lucrat şi Laurenţiu Ştefan Rusu, fostul şef al SRI Neamţ, consilier subordonat direct doamnei Roxana.

Mai departe, voi ştiţi că acest sforar Gelu Puiu e bun amic cu Fluturel din Bucovina de pe vremea când tăiau şi spânzurau în domeniul silvic din Suceava, primul fiind şeful ocolului cel mai bogat în lemn, ăla de la Cârlibaba, iar al doilea şeful lui direct, la Direcţie?

Doi la mână, mai ştiţi că Mugurel de la Neamţ, plantat acolo de Fluturel, că omul nu are nici în clin nici în mânecă cu Neamţul, este de loc tot din Suceava, dintr-un sat vecin cu al lui Puiu şi al lui Fluturel? Ei, vedeţi? Aşa că aveţi grijă cât ulei mai puneţi, să nu se taie iar maioneza la bătut...

Iacătă şi o imagine de arhivă, cu tâlc de poveste!

E-he-hee, apropo de Relu şi şefi politici ieşeni de acuma ceva vreme, iaca o fotografie din arhiva ziarului nostru, de pe vremea când tartor în politichia ieşeană era senatorul Solcanu, iar printre cei mai influenţi biznismani din târg era mister Dănuţ. Iacătă, of, cam ce era atunci politica, nu ca acuma...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.