Podul cu patru benzi din zona Cicoarei ar trebui să fie gata în noiembrie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Podul cu patru benzi din zona Cicoarei ar trebui să fie gata în noiembrie

GALERIE
pod
  • pod
- +

Podul Cicoarei începe să prindă contur. Lucrătorii de la Geiger Transilvania au amplasat grinzile prefabricate din beton precomprimat pe care va fi amenajată structura rutieră. În total, 14 grinzi formează suprastructura podului care va face legătura între cartierul Alexandru cel Bun şi zona Cicoarei.

Podul este construit în zona ştrandului şi va avea o lungime de 61 metri, cu trei deschideri. Partea carosabilă a podului va fi compusă din patru benzi de 3,70 metri fiecare, mărginită de trotuare stânga - dreapta cu lăţimea de 1,50 metri.

Lucrările la pod au demarat în luna februarie a acestui an, iar Primăria susţine că obiectivul va putea fi dat în folosinţă până la sfârşitului anului, în condiţiile în care termenul de execuţie este mijlocul lunii noiembrie.

Contractul de execuţie a lucrărilor la pod a fost semnat în octombrie 2018, valoarea acestuia fiind de 6,5 milioane lei. Iniţial, fondurile alocate au fost de 9,1 milioane lei, dar valoarea a scăzut în urma licitaţiei organizate de către municipalitate.

În paralel, Primăria pregăteşte supralărgirea la patru benzi a stradelei Sofia Nădejde, în toamnă urmând să fie gata proiectarea lucrărilor. Tronsonul de stradelă ce urmează a fi proiectat se întinde pe o lungime de circa 133 metri, iar în prezent este din pământ. Tronsonul de stradă este important întrucât va prelua traficul de pe podul aflat în construcţie.

Podul Cicoarei este primul obiectiv dintre cele trei poduri pe care Primăria vrea să le realizeze peste râul Bahlui, celalalte două fiind în prelungirea bld. Dacia (patru benzi) şi între str. Sarmisegetuza şi str. Alexandru Bărbat (două benzi).

În ultimii ani, zona Cicoarei a devenit atractivă pentru investitori imobiliari, mai multe proiecte urbanistice, unele de amploare cu până la 40 de blocuri, fiind în diverse etape de avizare la nivelul municipalităţii ieşene.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.