Podul peste Prut de la Ungheni va avea 1,14 km

miercuri, 05 iulie 2017, 01:50
1 MIN
 Podul peste Prut de la Ungheni va avea 1,14 km

Acesta va înjumătăţi practic distanţa actuală dintre Iaşi şi oraşul basarabean Ungheni, de la 47 km acum (prin Sculeni) la 22 km prin comuna ieşeană Ungheni.

Se fac primii paşi pentru construcţia podului care va înjumătăţi distanţa dintre Iaşi şi oraşul basarabean Ungheni, micşorând-o cu aproape 25 kilometri, de la 47 la 22 kilometri. Cons­trucţia podului peste Prut de la Ungheni este estimat că va costa 31,5 milioane euro (inclusiv TVA), iar cea mai mare parte a fondurilor va fi asigurată prin finanţări nerambursabile. Podul va avea o lungime de 1,14 km, iar Guvernul va aproba, într-o şedinţă viitoare, indicatorii tehnico-economici ai investiţiei. Deocamdată, studiul de fezabilitate a fost avizat în Consiliul Tehnico – Economic al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Întocmirea documentaţiei tehnice a costat aproape 800.000 lei, contractul fiind derulat în perioada 2015 – 2017. 

Sursa de finanţare pentru lucrările de execuţie, care a fost identificată de Ministerul Transporturilor (MT), face referire la Programul Operaţional de Infrastructură Mare 2014 – 2020. În prezent, MT a demarat procedurile de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia obiectivului, iar în paralel a făcut demersuri pentru obţi­nerea acordului de mediu. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii