anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 01.10.2022

Polemici în Consiliul Local, legate de premierea zeciştilor de la Bacalaureat şi Evaluare

GALERIE
zecisti
 • zecisti
- +

Pe ordinea de zi a şedinţei de ieri au fost peste 30 de proiecte de hotărâre.

Consilierii locali s-au reunit ieri într-o nouă şedinţă maraton care s-a desfăşurat pe parcursul a şase ore. Pe ordinea de zi au figurat peste 30 de proiecte de hotărâre.

Printre deciziile adoptate de plen s-a numărat şi aprobarea organizării unui eveniment dedicat elevilor care au obţinut 10 la evaluarea naţională şi bacalaureat. În acest sens, Consiliul Local (CL) a alocat o sumă de 100.000 lei şi, spre diferenţă de anii precedenţi, elevii vor primi atât echipamente IT (tablete), cât şi premii în bani. Proiectul a stârnit polemici în plen după ce unii consilieri au făcut mai multe propuneri de împărţire a fondurilor alocate, dar care au fost respinse la vot, precum premierea profesorilor, acordarea doar de premii în bani şi, nu în ultimul rând, acordarea unui sprijin financiar inclusiv şcolii de la care provin elevii.

Un alt proiect care a stârnit lungi discuţii în plen a vizat reglementarea accesului şi folosirea gratuită a bazelor sportive din incinta unităţilor şcolare către elevi şi studenţi. În acest sens va fi semnat un protocol între Primărie, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Poliţia Locală. Deocamdată, în parteneriat au fost incluse 24 de unităţi şcolare, inclusiv colegii precum „Costache Negruzzi“, „Emil Racoviţă“, „Mihai Eminescu“ sau „Garabet Ibrăileanu“. Unii consilieri locali au solicitat eliminarea unor „bariere birocratice“ prin care este permis accesul, dar, în cele din urmă, proiectul a trecut în forma propusă de executiv, cu mici completări propuse în plen.

Alte hotărâri adoptate de CL au vizat aprobarea de bugete noi pentru două proiecte finanţate printr-un credit BERD (reabilitare cinema Dacia şi a 14 şcoli) în urma creşterii preţului la materiale de construcţii, undă verde pentru derularea unor proiecte urbanistice, încheierea unor parteneriate, stabilirea comisiilor care vor evalua proiecte depuse de societatea civilă şi altele care ţin de funcţio­narea unor unităţi de sub autoritatea municipalităţii ieşene.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.