Polemici în Consiliul Local, legate de premierea zeciştilor de la Bacalaureat şi Evaluare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Polemici în Consiliul Local, legate de premierea zeciştilor de la Bacalaureat şi Evaluare

GALERIE
zecisti
  • zecisti
- +

Pe ordinea de zi a şedinţei de ieri au fost peste 30 de proiecte de hotărâre.

Consilierii locali s-au reunit ieri într-o nouă şedinţă maraton care s-a desfăşurat pe parcursul a şase ore. Pe ordinea de zi au figurat peste 30 de proiecte de hotărâre.

Printre deciziile adoptate de plen s-a numărat şi aprobarea organizării unui eveniment dedicat elevilor care au obţinut 10 la evaluarea naţională şi bacalaureat. În acest sens, Consiliul Local (CL) a alocat o sumă de 100.000 lei şi, spre diferenţă de anii precedenţi, elevii vor primi atât echipamente IT (tablete), cât şi premii în bani. Proiectul a stârnit polemici în plen după ce unii consilieri au făcut mai multe propuneri de împărţire a fondurilor alocate, dar care au fost respinse la vot, precum premierea profesorilor, acordarea doar de premii în bani şi, nu în ultimul rând, acordarea unui sprijin financiar inclusiv şcolii de la care provin elevii.

Un alt proiect care a stârnit lungi discuţii în plen a vizat reglementarea accesului şi folosirea gratuită a bazelor sportive din incinta unităţilor şcolare către elevi şi studenţi. În acest sens va fi semnat un protocol între Primărie, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Poliţia Locală. Deocamdată, în parteneriat au fost incluse 24 de unităţi şcolare, inclusiv colegii precum „Costache Negruzzi“, „Emil Racoviţă“, „Mihai Eminescu“ sau „Garabet Ibrăileanu“. Unii consilieri locali au solicitat eliminarea unor „bariere birocratice“ prin care este permis accesul, dar, în cele din urmă, proiectul a trecut în forma propusă de executiv, cu mici completări propuse în plen.

Alte hotărâri adoptate de CL au vizat aprobarea de bugete noi pentru două proiecte finanţate printr-un credit BERD (reabilitare cinema Dacia şi a 14 şcoli) în urma creşterii preţului la materiale de construcţii, undă verde pentru derularea unor proiecte urbanistice, încheierea unor parteneriate, stabilirea comisiilor care vor evalua proiecte depuse de societatea civilă şi altele care ţin de funcţio­narea unor unităţi de sub autoritatea municipalităţii ieşene.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.