Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Poli a depus armele

GALERIE
@@napoli-jucatori-csmp
  • @@napoli-jucatori-csmp
- +

 

Echipa ieşeană nu mai merge la TAS în litigiul cu fostul antrenor Nicolo Napoli!.  Politehnica a acceptat să-i dea italianului circa 85 000 de euro, în trei tranşe. Xlubul respectase clauza de a-l plăti la zi pe tehnician în momentul renunţării la el, însă FIFA i-a dat dreptate italianului

 

Politehnica Iaşi a renunţat să se mai apere în litigiul cu antrenorul Nicolo Napoli, acceptând să-i achite acestuia circa 85 000 de euro!

Italianul fusese dat afară de la Poli în octombrie 2016, într-un moment în care echipa era într-o situaţie critică. În locul lui Napoli a fost numit antrenor Eugen Neagoe, care a condus Poli spre câştigarea play-out-ului, după un parcurs fără greşeală în faza a doua a campionatului.

În contractul lui Nicolo Napoli era stipulată o clauză prin care acesta putea fi demis dacă era plătit la zi. Din această cauză, decizia de concediere a antrenorului, luată după mai multe rezultate proaste, a fost pusă în practică abia după ce italianului i s-au dat toţi banii la care avea dreptul. La acel moment, şefii Politehnicii s-au împrumutat aproape 20 000 de euro, pentru a-l plăti pe Napoli, clubul neavând vreo datorie faţă de tehnician în momentul încetării raporturilor contractuale.

Antrenorul a forţat însă. Mai întâi, deşi era demis, a venit la stadion, fiind oprit de Poliţia Locală să intre la vestiare. Apoi, s-a adresat direct către FIFA, cerând plata contractului până la finalul sezonului 2016-2017. Forul internaţional nu a luat în calcul clauza contractuală amintită şi a cerut Iaşului să-i plătească lui Napoli şi salariile la care avea dreptul până în vara lui 2017.

Deşi avocatul Politehnicii anunţase că dacă Poli pierde la FIFA sentinţa va fi atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), care e instanţa sportivă supremă în astfel de situaţii, Iaşul nu a mai făcut pasul promis, acceptând să-i plătească tehnicianului banii! Conform unor apropiaţi ai italianului, el a încasat o treime din sumă, din prima rată primită de Poli din drepturile TV în acest an. Celelalte două treimi urmează să fie primite din cele două rate pe care Iaşul le va încasa de la televiziuni în acest an, la finalul sezonului regulat şi, dacă nu va retrograda, în vară.

În încercarea de a afla de ce Poli a renunţat să se mai apere în cazul Napoli, Ziarul de Iaşi a încercat să ia legătura cu preşedintele executiv Adrian Ambrosie, însă acesta nu  a răspuns. De la plecarea din Copou, Napoli nu a mai prins vreun contract în primele două eşaloane, lucrând cu intermintenţe la FC Universitatea Craiova, clubul lui Adrian Mititelu.

În altă ordine de idei, conform unor oficiali ieşeni, fotbalistul ugandez William Kizito va lipsi mai mult timp de pe gazon, el urmând a fi operat de menisc. (Ovidiu MINEA)

CAS

Târnovanu, la lotul U19

Portarul echipei ieşene Politehnica, Ştefan Târnovanu, a fost convocat de selecţionerul Dan Oprescu la reprezentativa U19, formată din jucători născuţi începând cu 1 ianuarie 2000. Echipa va juca o “dublă” amicală în compania selecţionatei Greciei, în zilele de 12 şi 14 februrarie. Tricolorii U19 sunt calificaţi la Turul de Elită, ultima fază dinaintea Campionatului European sub 19 ani. România a fost repartizată în grupa 1, unde va întâlni Irlanda, Rusia şi Azerbaidjan în drumul către EURO 2019. Gazda grupei va fi Rusia. Din fiecare grupă se califică numai câştigătoarea la turneul final din Armenia. Din lot mai fac parte A.Cristea (portar), A.Rus, Jurj, Leca, Ehmann, Manolache, Potra, Şergan, Ispas (fundaşi), M. Şerban, Toma, Creţu, Longher, Deta, A. Şerban, Horşia (mijlocaşi), Sefer, Răducan, .A.Stoica (atacanţi).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri