Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Poli a obţinut primul succes în Liga I din acest an

GALERIE
@@de-iriondo-fabbrini-poli-dinamo
  • @@de-iriondo-fabbrini-poli-dinamo
- +

Echipa din Iaşi nu mai câştigase în campionat de 13 etape

 

 

Politehnica Iaşi respiră ceva mai bine după ce a ieşit cu fruntea sus din startul fazei a doua a campionatului. Poli a şters cu buretele începutul slab din 2020, care a adus patru eşecuri consecutive în sezonul regulat, şi a avut o evoluţie ascendentă în ultimele zile: remiză pe terenul lui Sepsi, în startul play-out-ului, şi succes, primul din acest an în Liga I, în faţa lui Dinamo, sâmbătă, în Copou, între aceste partide strecurându-se şi succesul de efect din sferturile Cupei României, în faţa Universităţii Craiova.

După cum a recunoscut şi antrenorul Politehnicii, Mircea Rednic, victoria contra “câinilor”, care a pus punct unei serii incredibile, de 13 meciuri fără succes în campionat, a fost obţinută cu şansă. Deşi a avut în faţă o trupă formată din jucători care fac de râs clubul la care au scris istorie Nunweiller, Dinu şi Lucescu (până şi Vali Lazăr a recunoscut că “suntem antifotbal”), Poli, care a resimţit consumul ridicat din disputa cu oltenii, din Cupă, nu a excelat sâmbătă. Iaşi a pus accent pe securizarea defensivă, mutare ce i-a ieşit lui Rednic, echipa sa bifând primul meci din 2020 în care nu a încasat gol. Acest lucru s-a datorat unei organizări eficiente, lipsei gafelor individuale, scutului bun oferit de închizători, evoluţiei exacte a fundaşilor centrali şi “lateralilor”, care au stopat aripile “câinilor”, dar şi formei mizerabile a ofensivei bucureştenilor. Lazăr, bulversat după ce a început meciul cu vârf, unde nu a contat, nu a făcut nimic după revenirea în bandă, Sorescu a fost mult sub nivelul său, Fabbrini s-a driblat mai mult pe el, iar Perovic, intrat la pauză, nu a adus nimic. Astfel, chiar dacă Dinamo a avut iniţiativa mai mult timp şi cifre mai bune la şuturi (4-6; 3-3 la încercări cadrate), Rusu nu a avut emoţii.

În ceea ce priveşte ofensiva, lucrurile au scârţâit la Poli. Flancurile nu au mers (Platini continuă să fie în ceaţă, fiind eclipsat până şi de tânărul fundaş Şerban, care a avut câteva urcări eficiente, deşi l-a avut în actul doi în faţă pe Sorescu), Breeveld a fost prezent rar în ofensivă, iar Omoh s-a încurcat des. Şansa Politehnicii a fost Andrei Cristea, care a expediat trei din cele patru încercări ale Politehnicii, toate periculoase. Încălzindu-se mai greu, cel mai bun marcator în activitate din istoria Ligii I a crescut treptat: a şutat puternic cu un minut înainte de pauză, a fost precis în joc în actul secund, când a apărut de două ori bine la finalizare spre final şi a trimis şuturile Politehnicii din repriza a doua. Unul a atins ţinta, după o execuţie de golgeter de rasă, astfel că Poli şi-a trecut în cont trei puncte preţioase, care au scos-o din zona care duce în Liga a II-a.

Succesul cu Dinamo nu trebuie supralicitat. Politehnica a ieşit din zona roşie a clasamentului, dar are drum lung până să fie liniştită în clasament. În plus, mai sunt multe reglaje de efectuat, lucru de care e conştient şi Rednic. De aceea, pentru ca seria invincibilităţii din play-out să continue vineri, la Ovidiu, în disputa cu Viitorul Constanţa, antrenorul Politehnicii trebuie să gestioneze cu maximă atenţie (şi) această săptămână.

 

Poli-catalog

 

Rusu (5,5) – nu a avut serios de apărat, câteva momente de nesiguranţă.

Cabral (5,5) – ceva probleme, dar nu s-a făcut de râs.

Frăsinescu (6) – fără probleme.

Klimavicius (6) - în nota echipei.

Şerban (6,5) – sigur în defensivă, a urcat şi în atac, i-a pasat lui Cristea la gol.

Platini (5) – şters.

De Iriondo (6) – l-a anihilat pe Fabbrini.

Breeveld (6) – sigur.

Longher (5) – nimic notabil.

Omoh (5) – individualist, a stat rău în teren, a avut şi câteva execuţii ratate.

A. Cristea (7) – a semnat două ocazii şi golul decisiv.

Grădinaru (5) – nu a intrat bine în joc.

Habibou (5) – nu a adus nimic.

Passaglia (5,5) – a încercat mai multe, s-a poziţionat ciudat în unele momente.

 

foto: Adrian CUBA//Agerpres

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri