anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Politehnica a câştigat un proiect de 3 milioane de lei

GALERIE
Universitatea Tehnica
 • Universitatea Tehnica
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a câştigat un proiect european cu valoarea de 3 milioane de lei pentru a realiza un „Centru Suport pentru accesarea fondurilor europene pentru Cercetare, Dezvoltare şi Inovare în domeniul tehnologiilor noi şi emergente”. Proiectul are drept scop creşterea numărului de proiecte de cercetare, dezvoltare şi inovare (CDI) internaţionale în tehnologii noi şi emergente, cu prioritate în cadrul programului european Orizont 2020 al Uniunii Europene, derulate de consorţii care au în componenţa lor cel puţin un partener din Regiunea de Nord-Est.

Universitatea Tehnică a aplicat pentru acest proiect încă din 2016, iar procesul de evaluare a fost unul îndelungat. Cu toate acestea, proiectul a plasat TUIASI pe locul al doilea la nivel naţional în urma analizării tuturor propunerilor, cu 95 de puncte, doar Universitatea Politehnica din Bucureşti obţinând 98 de puncte.

Rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, a menţionat că rezultatul este unul remarcabil, mai ales că au fost depăşite universităţi şi institute de cercetare performante de la nivel naţional. De asemenea, rectorul a menţionat şi că speră ca, pe viitor, în urma acestui proiect, să crească rata de acceptare a proiectelor depuse de cercetătorii TUIASI. „Sunt convins că rata de succes va fi semnificativ îmbunătăţită după ce proiectul care vizează crearea centrului va fi implementat. Acest fapt a fost posibil prin implicarea directă şi eficientă a doamnei prorector prof. univ. dr. ing. Carmen Loghin, care a coordonat echipa de elaborare a proiectului şi care va coordona echipa de implementare a acestuia. Necesitatea creării acestui centru-suport destinat susţinerii elaborării şi implementării proiectelor naţionale sau internaţionale a fost discutată în programul managerial propus în 2016. Existenţa sa este justificată de interesul major pe care îl acordăm depunerii proiectelor axate pe diferite domenii”, a subliniat Dan Caşcaval.

Centrul va include o echipă dedicată de experţi care va lucra cu structurile existente în cadrul universităţii şi cu partenerii regionali. Centrul va fi amplasat într-un spaţiu din clădirea Rectoratului universităţii. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (III)

Alexandru LĂZESCU

La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (III)

Percepţia negativă şi criticile faţă de reuniunea de la Davos, în cadrul căreia vicepremierul chinez Liu He a anunţat dorinţa Beijingului de „re-globalizare”, au căpătat o tot mai mare amploare pe măsură ce propunerile avansate în timpul discuţiilor din cadrul Forumului s-au transformat într-o agendă radicală de inginerie socială motivată de o titanică luptă cu „schimbările climatice”.

opinii

O lume fără SUA

Briscan ZARA

O lume fără SUA

Imităm fără măcar să ne mai dăm seama artişti, sportivi, VIP-uri, politicieni americani, urmărim în proporţie covârşitoare filme de peste ocean, ascultăm muzică produsă tot de acolo, gândim şi dorim ceea ce gândesc şi doresc ei. Vorbim pe jumătate engleză pentru că ni se pare că nu există cuvinte sau expresii echivalente în română sau care să exprime atât de bine ceea ce „simţim”. Am împrumutat până şi gesturi caracteristice lor...

Nefericitul

Cristina DANILOV

Nefericitul

Privind în jur vedem cum unii oameni știu să găsească fericirea chiar și când lumea se prăbușește lângă ei, alți sunt nefericiți, deși au totul. Pentru unii, fericirea este trecătoare și depinde de circumstanțele prezente, în timp ce alții par să fie în general fericiți sau în general nefericiți, indiferent de ceea ce se întâmplă în viața lor. Se pune întrebarea: cum ar trebui să definim fericirea ca să putem înțelege mai bine nefericirea - prin succes și recunoaștere publică, satisfacția interioară sau altcumva?

Unificatori şi dezbinatori (I)

Mihai DORIN

Unificatori şi dezbinatori (I)

Nu sunt prea numeroase ideile creatoare de istorie. Creaţia în istorie nu e însă doar despre capacitatea de a proiecta idealuri, cât mai ales despre consecvenţa de a le perpetua, indiferent de riscuri şi de a descifra sensuri noi, în acord cu vremurile. 

pulspulspuls

Un scenariu care dă broboane reci multor liberali ieşeni. Îi va lăsa au ba Ciucă pe tuşă?

Un scenariu care dă broboane reci multor liberali ieşeni. Îi va lăsa au ba Ciucă pe tuşă?

Am râs noi, am glumit, ne-am dat coate, dar cât e glumă-i panaramă, şi ce-i serios apăi serios rămâne. Da, la ţinutul la distanţă a lui Chirica şi Alexe de către şeful liberalilor de Ziua Unirii de la Iaşi ne referim. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.