anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Politehnica aşteaptă trei răspunsuri

GALERIE
stan-poli-unirea-dej1
 • stan-poli-unirea-dej1
- +


Tăierea salariilor celor mai bine plătiţi jucători întâmpină probleme

După cum v-am infomat, Politehnica Iaşi a anunţat că în această iarnă va strânge şurubul din punct de vedere financiar. Asta după ce conducerea clubului a dat de înţeles că e conştientă de faptul că suma cheltuită în sezonul de toamnă, circa 700 000 de euro, este uriaşă pentru o echipă cu un singur punct mai mult decât o formaţie situată pe o poziţie care duce la barajul de retrogradare în Liga a III-a.

Primii paşi făcuţi, renunţarea la cinci jucători care nu au avut randamentul scontat, Laurenţiu Popescu, Ovidiu Marius Mihalache, Brayhan Torres, Jean Deretti şi Andrei Istrate, au generat reducerea cheltuielilor cu aproape 11 000 de euro. Apoi, scăderea salariului lui Costel Enache, la cererea antrenorului, şi, apoi, a jucătorului Alexandru Mărieş au crescut nivelul economiilor la peste 12 000 de euro. Următorul pas dorit la nivelul vestiarului este tăierea retribuţiilor celor mai bine plătiţi jucători din lot, Alexandru Stan (foto dreapta) , Cristi Puşcaş şi Marian Stoenac, cu care s-a discutat încă dinainte de intrarea în vacanţă. Până acum însă, niciunul dintre cei trei nu a dat un răspuns ferm, deşi, după primele discuţii, ultimii doi păreau a fi de acord să renunţe la 500 de euro din leafa lunară de 3 000 de euro. La Stan situaţia era mai delicată deoarece, pentru a se încadra în plafonul salarial maxim dorit în startul anului, 2 500 de euro net, jucătorul ar trebui să renunţe la 1 000 de euro. Dacă mutările se vor concretiza într-un final, reducerile vor ajunge la circa 15 000 de euro. Apoi, pentru a mai diminua din cheltuieli se doreşte rezilierea contractelor lui Marian Târşa şi Alexandru Zaharia, care au fost şi ei puşi pe lista neagră. Dacă acest lucru se va parafa, se va ajunge din ianuarie 2022 la un buget salarial scăzut cu aproximativ 18 000 de euro.

Suma ar putea depăşi bine 20 000 de euro dacă se va umbla şi pe alte paliere din cadrul clubului, şedinţe de analiză a activităţii angajaţilor fiind prognozate a avea loc în perioada următoare. Reducerea bugetului nu va rămâne însă la nivelul amintit, pentru că Politehnica va aduce noi jucători în această iarnă. Până la această oră, Poli nu are niciun fotbalist aflat la un pas de Copou, totul rezumându-se la tatonări.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.