Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Politehnica, devoratoarea de antrenori

GALERIE
cristea--andrei
  • cristea--andrei
- +

 

După ce l-a schimbat pe Florin Bratu de la Dinamo, Poli e aproape de a-l demite pe Gigi Mulţescu de la Astra

 

Politehnica Iaşi a reuşit să iasă din criză. Sâmbătă, la Giurgiu, ieşenii au învins Astra (2-1) şi au pus punct seriei de şase meciuri oficiale pierdute. Formaţia pregătită de Flavius Stoican a urcat astfel pe locul XI al clasamentului Ligii I de fotbal, primul peste poziţia care duce la baraj şi este la doar trei puncte de ţinta minimă stabilită pentru prima parte a sezonului, locul VI. După cum am precizat şi în cronica partidei, principala cheie a jocului a fost diferenţa de atitudine dintre cele două formaţii.

Gazdele au arătat palid, tensiunile existente în birouri fiind resimţite în teren. Directorul sportiv Mihai Joiţa a demisionat cu o zi înainte de meci, preşedintele Dani Coman se gândea şi el la plecare, antrenorului Gigi Mulţescu i se dăduse un ultimatum, după ce câştigase un singur meci din ultimele cinci de campionat. De cealaltă parte, Poli s-a ridicat din genunchi, a fost viguroasă încă din start, modulul cu un singur închizător şi presingul avansat făcând ca echipa să arate bine, şi a excelat la capitolul determinare. Ultimul aspect a fost văzut şi în primul act, dar, mai ales, în cel de-al doilea. Ieşenii nu numai că nu au căzut la pauză, după ce au rămas în zece oameni în minutul 41 şi au primit gol în minutul 43. Ei au avut tăria de a întoarce rezultatul în actul secund şi de a-l menţine până la final, în ciuda dominării totale a gazdelor din ultimul sfert de oră. Pe lângă devotamentul ieşenilor, conservarea rezultatului s-a datorat şi şansei acestora dar şi impreciziei Astrei, care nu a reuşit să transleze pe tabelă superioritatea statistică: 14-8 la şuturi, 5-5 la încercări cadrate, 1-0 la bare, 7-2 la cornere.

Poli a bifat astfel al cincilea succes din acest sezon şi, ca o curiozitate, e pe cale să “ucidă” al doilea antrenor în acest sezon. După ce l-a “schimbat” pe Florin Bratu, de la Dinamo, în urma succesului din Copou, Iaşul l-a dus la “ghilotină” şi pe Gigi Mulţescu, tehnicianul Astrei, care a recunoscut imediat după meci că aşteaptă să fie demis.

Pe lângă puncte, succesul de pe malurile Dunării este important şi prin prisma moralului fotbaliştilor ieşeni, oficialii clubului anunţând că aşteaptă ca jucătorii să fie mult mai încrezători în viitor.

Primele prilejuri de a demonstra acest lucru sunt disputele următoare, de pe teren propriu, cu FCSB şi Sepsi, care pot scoate echipa din subsolul clasamentului. Pentru aceasta, perioada de pauză trebuie gestionată cu atenţie, astfel încât problemele văzute la meciul cu Astra (lipsa de organizare din ultimele patru minute ale actului întâi, care a dus la deschiderea scorului, dificultăţile existente la duelurile aeriene, câştigate des de giurgiuveni etc) să fie eliminate, iar injecţia de adrenalină făcută la Giurgiu să aibă efect în continuare.

 

 

Poli-catalog

Rusu (6) – câteva intervenţii foarte bune, momente de nesiguranţă.

Gallego (4) – a greşit la golul gazdelor, a făcut un nou meci modest.

Mihalache (6) – revine, treptat, la turaţia optimă.

Frăsinescu (6,5) – câteva intervenţii decisive.

Sin (3) – şi-a lăsat echipa în inferioritate după două atacuri inutile.

Qaka (6,5) – a acoperit bine zona în care a acţionat.

Sanoh (5,5) – a punctat doar la capitolul muncă.

Platini (7,5) – cel mai bun meci de la revenirea în Copou: a deschis scorul, a obţinut penaltiul din care Iaşul a câştigat.

Flores (5,5) – poate mai mult.

Petre (5) – un şut în prima repriză, în care a jucat.

Cristea (6,5) – meci modest, salvat de transformarea impecabilă a penaltiului care s-a dovedit a fi decisiv.

Panţîru (7) – a intrat foarte bine în joc, a centrat de câteva ori, inclusiv la golul egalizator, a făcut bine faza defensivă.

Enoh (5,5) – s-a zbătut mult.

Zaharia (5) – a prins ultimul sfert de oră.

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri