Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Politehnica Iași a pornit reluarea cu stângul

GALERIE
ciobanu-viitorul-șerban-poli
  • ciobanu-viitorul-șerban-poli
- +

 

Viitorul Constanţa – Politehnica Iaşi 2-1 (1-1), în etapa a III-a a play-out-ului Ligii I de fotbal

 

Viitorul: Căbuz – Boboc (’65 - Dussaut), Mladen, Ghiţă, C. Ganea – A. Ciobanu, Artean (’46 -  Edjouma), Achim – Iancu (’77 - Chiţu), Rivaldinho (’77- Casap), G. Ganea (’46 - L. Munteanu). Manager: Gheorghe Hagi.

Poli: Rusu – Grădinaru, Mihalache, Frăsinescu, Şerban – Horşia (’60 - Platini), De Iriondo (’80-Fomba), Passaglia, Chacana (’80 - Cabral) – Cristea (’66 - Breeveld), Omoh (’80- Habibou). Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonaşe galbene: Achim (’44), Edjouma (’52), Ciobanu (’84), Dussaut (‘90^2) – De Iriondo (’64), Frăsinescu (’80).

Arbitri: Adrian Cojocaru; Mircea Orbuleţ, Marius Marchidanu.

 

1-0, min. 26: Iancu mişcă mingea dintr-o lovitură liberă, Ciobanu şutează de la circa 25 de metri, Omoh, care era în zid, se întoarce cu spatele şi deviază mingea în plasă;

1-1, min. 37: după un contraatac pe partea dreaptă, Omoh pasează spre centru, Passaglia preia la marginea careului mare şi înscrie de la 14 metri;

2-1, min. 72: Iancu centrează dintr-o lovitură liberă, din lateral stânga, Ghiţă pleacă de lângă De Iriondo şi reia de la 8 metri, cu capul, din faţa lui Frăsinescu.

Restartul Politehnicii Iaşi din acest sezon a fost ratat de trupa pregătită de Mircea Rednic. Poli a confirmat ieri că nu se simte confortabil în disputele cu trupa lui Hagi şi a bifat al treilea insucces din acest campionat din tot atâtea meciuri disputate în compania Viitorului. Decisivă în economia partidei a fost fragilitatea pe care Poli o are la momentele fixe de joc. Echipa, care avea 19 goluri primite din faze fixe înaintea disputei de la Ovidiu, a încasat pe litoral ambele goluri după lovituri libere.

Prima repriză a aparţinut gazdelor. După un start mut, Viitorul a început să desfacă defensiva oaspeţilor. Infiltrările dobrogenilor între linii şi desfacerea jocului pe benzi au destabilizat apărarea ieşeană şi i-a adus în poziţii de finalizare pe G. Ganea (’14, ‘18) şi Iancu (’15, ‘21). Golul a căzut în minutul 26, constănţenii având însă un mare dram de şansă la şutul lui Ciobanu, deviat de Omoh. Poli nu a căzut şi, la un minut după o lovitură liberă a lui Iancu (’36), a egalat prin Passaglia, care a finalizat un contraatac purtat foarte bine de Omoh. Oaspeţii au mai avut o şansă şi în prelungirile primului act, când Cristea, care semnase şi prima încercare a moldovenilor, în minutul 23, a trimis “peste” din lovitură liberă.

Dacă primul act, dominat de gazde, s-a încheiat la egalitate, repriza secundă, mult mai echilibrată, ba cu un grad mai mare de periculozitate a ocaziilor de partea ieşenilor până pe final, a fost câştigată de Viitorul. Asta pentru că Horşia, scăpat singur în minutul 48, a trimis în portar iar Omoh a şutat slab în minutul 78, din careu, în timp ce Ghiţă a profitat de imobilitatea defensivei Politehnicii la o lovitură liberă executată în minutul 72 şi a punctat.

Viitorul a controlat în actul secund doar ultimele minute, când, în ciuda schimbărilor efectuate de Rednic, Iaşul nu a mai avut nicio ocazie de egalare, în timp ce Viitorul a fost aproape de gol prin Casap (’82), Dussaut (’86) şi Ciobanu (‘90^2).

Trăgând linie, victorie justă a gazdelor, mai proaspete, Poli Iaşi, care nu a jucat nici măcar un meci amical în ultimele trei luni, având nevoie de timp pentru a ajunge la un ritm mai aproape de cel etalat înainte de întreruperea sezonului.

 

Primă de la Rednic ratată

^ Conform unor surse, Mircea Rednic a făcut ieri un nou gest deosebit. Tehnicianul a spus înainte de meci că va pune pe masă, pentru întreaga echipă, o primă de victorie de 15 000 de euro din buzunarul lui! Rednic a mai oferit o primă consistentă şi la meciul cu Dinamo, din runda a II-a a play-out-ului. Poli a câştigat atunci cu 1-0, iar antrenorul a dat banii imediat după partidă. Tehnicianul, care a mai oferit şi alte bonusuri colaboratorilor, a şi împrumutat clubul în acest an cu 160 000 de euro, contribuind astfel decisiv la ieşirea din două momente critice, în ianuarie şi aprilie, pentru obţinerea licenţei. ^ Aseară era aşteptat în Iaşi stoperul despre care Rednic a spus la conferinţa de presă dinaintea meciului că va veni la Poli pentru acest final de sezon. Jucătorul ales este Abdelaye Diakité (30 de ani), un fost internaţional de tineret francez, înalt de 1,90 metri. Fundaşul cu rădăcini în Mali, născut în Franţa, a mai evoluat în carieră la Le Hâvre (Franţa), Aprilia, Parma, Teramo, Siracusa (Italia), Gorica (Slovenia), Bylis Ballsh (Albania), Alki Oroklini (Cipru), Al-Ahlya Tripoli (Libia) şi în sezonul trecut la Melemen Sport (Turcia II). Liber de contract de la începutul acestui an, Diakité va trebui să treacă testele medicale înainte de a oficializa acordul de colaborare cu Poli. ^ Fomba a debutat ieri în Liga I. Jucătorul împrumutat de la Ceahlăul este al 19-lea străin care a evoluat în acest sezon la Politehnica ^ Grădinaru a început meciul fundaş dreapta şi l-a terminat mijlocaş stânga. ^ Gazdele au fost încurajate totuşi de opt fani, dintr-o clădire de lângă arenă.

 

Declaraţiile tehnicienilor

Gheorghe Hagi: “Una e antrenamentul, una e amicalul, alta e jocul oficial. Am făcut un meci bun, ne-am făcut jocul. Sunt mulţumit de mijlocaşi şi de fundaşi, îmi doream mai mult de la atacanţi, să dea mai multe goluri. Mircea Rednic e un antrenor foarte bun, cu cea mai mare experienţă dintre noi, a jucat bine pe contraatac. E antrenor mare, a câştigat titluri, a crescut jucători, a antrenat în Belgia, ştie sisteme. Are bagaj mare, îmi place mult. Jucătorii nu pot fi acum 100%. Va fi foarte greu în continuare, cu meciuri din trei în trei zile. Trebuie să fac multe schimbări, să fim proaspeţi”.

Mircea Rednic: “Ne-au dominat în prima repriză, însă fără să aibă ocazii clare. În repriza a doua, în care am jucat foarte bine, am echilibrat. Am pierdut însă după ce am primit două goluri din faze fixe. Cred că meritam cel puţin un punct deoarece în repriza a doua, la 1-1, am avut două ocazii mari: Horşia – singur cu portarul şi un atac trei contra unu. Nu speram la mai mult după două luni de pauză şi una de antrenamente, câte patru, câte opt. Jucătorii mei merită felicitaţi în aceste condiţii. Vom creşte în ritm. Nu trebuie uitat că am jucat cu o echipă ce merita să joace în play-off. Am ieşit din bârlogul nostru, sperăm să nu avem probleme cu virusul. Sunt un pic îngrijorat şi de ceea ce se va întâmpla cu acest sezon. Ori jucăm toţi, ori... Suntem români, să nu apară diferite lucruri”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri