Politehnica Iasi – Astra Giurgiu 1-1, rezultat final. O remiză echitabilă

vineri, 27 iulie 2018, 19:35
5 MIN
 Politehnica Iasi – Astra Giurgiu 1-1, rezultat final. O remiză echitabilă

Stoican mizeaza pe atac. Iata echipele de start

'88 – Cristea lufteaza in fata portii la o centrare a lui Sin.

'83, 1-1. De data asta, Iasul nu  mai scapa: Mimoun face un hent stupid in careu, Llullaku egaleaza din penalty

'78- emotii mari pentru ieseni: Frasinescu comite un fault la marginea careului, lovitura libera de pe linia de 16 metri. Alibec trage tare, dar in zid

Min. 60, 1-0 -lovitura libera de la 20 metri. Sin se duce spre minge, sare peste balon, ca sa traga Cristea. Decarul executa la bara a doua si Frasinescu inscrie cu capul

'54 – Mihalache reia spre vinclu din pasa lui Kizito, dar nu nimereste

'51 – angajat in careu de Flores, Cristea centreaza la bara a doua, Kizito rateaza de putin dintr-o pozitie grea

'49 – prima ocazie ieseana din meci: Cristea cu capul, din pasa lui Kizito, prinde Iliev.

'45 – Rosu de putin pe langa poarta dintr-o centrare reusita de Balaure

'29 – Balaure, sut prin surprindere de la mare distanta, de putin pe langa poarta.

'18 – o noua mare ratare a Astrei: o pasa in adancime pentru Bus, care scapa in careu, il dribleaza pe Rusu dar "diagonala" lui nu nimereste poarta

'12 – gafa uriasa a portarului Rusu. O degajare neglijenta spre stanga, mingea e interceptata de Bus, care trimite la Balaure, tot Rusu se redreseaza si respinge in corner

…………

Poli: Rusu – Gallego, Mihalache, Frăsinescu, Panţîru – Cioinac, Rus ('46 – Chelaru) – Kizito, Flores ('76 – Mimoun), Ştefănescu ('54 – Sin) – Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.

Astra: Iliev – Belu, Bejan, Erico, Stan – R. Moise ('72 – Alibec), Mrzjlak – Balaure, N. Roşu ('90^1 – Biceanu), L. Buş ('57 – Begue) – Llullaku.Antrenor: Marius Maldarasanu.

Arbitri: Cătălin Popa – Marius Nicoară, Imre Bucsi.

Cartonase galbene: Mihalache, Cioinac, Sin, Flores, Frasinescu, Mimoun / Mrzljak, Bus, Iliev, Bejan

LIVETEXT REALIZAT DE ZIARUL DEIASI

După opt ani, Politehnica se întoarce acasă. Sâmbătă, CSM Poli, grupare înfiinţată în 2010, an în care clubul de tradiţie al oraşului intra în faliment, va purta oficial, în Copou, titulatura şi sigla clubului născut în 1945. Actualii oficiali ai clubului ieşean speră ca mutarea importantă a verii să fie de bun augur şi redebutul Politehnicii acasă să fie făcut cu dreptul. “Astra este o echipă bine organizată, cu un antrenor nou, care le-a dat jucătorilor responsabilitate şi dorinţă. Au jucători foarte buni, lângă care a revenit Alibec. Este foarte posibil ca Astra să se gândească chiar la titlu. Am văzut-o cu FCSB, a jucat foarte bine. Noi, însă, venim după un rezultat bun la Craiova, rezultat care a dat moral echipei. Suntem încrezători că putem obţine un rezultat pozitiv, mai ales că, faţă de prima etapă, putem conta pe trei jucători foarte importanţi, în care eu cred foarte mult, Rus, Moussa şi Flores, care au fost legitimaţi. Şi la absenţe stăm bine, doar Bădic rămânând accidentat. În schimb, Sin, Zaharia şi Mihăescu sunt apţi” a declarat antrenorul principal al echipei ieşene, Flavius Stoican, care nu s-a hotărât în ce sistem tactic va juca, după ce în prima rundă, la Craiova, a mizat pe «5-3-2» “Am jucători care se adaptează oricărui sistem. Important nu este însă sistemul, ci modul în care te descurci în dinamica jocului”.

Şi fotbaliştii ieşeni s-au arătat optimişti. “Astra este o echipă foarte bine organizată, vom avea un meci foarte greu. Avem însă un moral ridicat, după ce am obţinut un egal la Craiova, pe cel mai greu teren din România” a declarat Alberto Cobrea, care a fost completat de Ionuţ Panţîru: “Ne aşteaptă o partidă foarte grea. Dacă vom avea însă aceeaşi atitudine ca la Craiova, sunt convins că vom obţine un rezultat bun”.

Şi directorul sportiv al Politehnicii, Tibor Selymes, e convins că echipa poate obţine un rezultat pozitiv: “Fiecare meci este greu. Trebuie însă să strângem puncte. Am jucat bine la Craiova, am stat foarte bine în teren. Cu Astra va fi un alt stil de joc, va trebui să jucăm mai combinativ, însă eu sunt încrezător”.

Poli va juca sâmbătă cu un echipament nou, care are imprimat pe lateralul tricoului şi armăsarul de pe stemă. Pe partea din faţă a tricoului va apărea sigla Superbet, Selymes confirmând informaţia publicată ieri de “Ziarul de Iaşi” legată de nivelul contractelor de sponorizare existente: “Pentru acest sezon avem contracte de sponsorizare semnate care ne vor aduce peste 1,2 milioane de euro. Ţinând cont şi de faptul că am recuperat în mai puţin de o lună sigla şi titulatura echipei de tradiţie, lucru care ne-a fost cerut insistent de suporteri şi care nu fusese realizat de atâta timp, ţinând seama şi de transferurile făcute, eu zic că nu ne-am mişcat deloc rău într-o lună şi jumătate de când noua echipă de conducere a venit la club”. Directorul sportiv s-a referit şi la subiectul Andrei Cristea. “A semnat prelungirea contractului pe încă un an, urmând a juca până în 2020. Săptămâna aceasta, când a venit oferta de la Craiova, directorul general, Horia Sabo, a declinat propunerea imediat, pentru că Andrei Cristea este un jucător care trebuia păstrat neapărat la echipă. Pentru el, pentru grup, pentru suporteri”.

Selymes a mai precizat că săptămâna viitoare vor fi legitimaţi şi stoperul Mongongu (Montpellier), deşi acesta este în urmă cu pregătirea, precum   şi ghanezii Lawson Bekui (atacant, Extremadura şi George Dwubeng (fundaş, FC Dreams).

Totodată, Poli aşteaptă în continuare clarificarea situaţiei lui Lewis Enoh, atacantul de la Lokeren fiind dorit insistent în Copou.

 

 

 

Comentarii