Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Politehnica n-a spart gheața, dar a fisurat-o

GALERIE
chacana-sepsi-poli
  • chacana-sepsi-poli
- +

Sepsi Sfântu Gheorghe – Politehnica Iaşi 1-1 (0-1), în prima etapă a play-out-ului Ligii I de fotbal. Poli a pus punct seriei de nouă eşecuri consecutive

 

Sepsi: Niczuly – Csiszer, Bouhenna, R. Tincu, F. Ştefan – Achahbar (’82 - L. Fülöp), Vaşvari, Velev (’46- I. Fülöp) – Gal (’46 T - Diaz), Safranko, Ştefănescu. Antrenor: Leo Grozavu.

Poli: Rusu – Grădinaru, Frăsinescu, Klimavicius, Şerban – Chacana, Passaglia (’55 - Breeveld), De Iriondo, Horşia (’7 - Platini) – Omoh – Habibou (’62 - Luckassen). Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonaşe galbene: Tincu (’14), Safranko (’20), Bouhenna (’85) – Chacana (’32), Habibou (’59), Breeveld (’71), Rusu (’90).

Arbitri: Marian Barbu; Marius Badea, Stelian Slabu.

 

0-1, min. 15: Horşia a transformat o lovitură liberă de la 20 de metri, lateral stânga;

1-1, min. 69: şutul lui I. Fülöp, din lateral dreapta, a fost deviat, mingea a ajuns în stânga, Safranko a preluat cu pieptul, a şutat printre picioarele lui Grădinaru, întors cu spatele, la colţul scurt şi a înscris.

 

Primul meci din prima etapă a play-out-ului a avut un start efervescent, sfertul de oră inaugural oferind cinci faze de poartă. Tonul l-a dat Safranko, al cărui “cap” a fost prins de Rusu (‘2), iar Omoh a dat replica peste două minute, când a fost blocat de Tincu. Politehnica a arătat şi în minutul 5 că vrea să înscrie, doar bara salvându-l pe Niczuly la lovitura de cap a lui Passaglia, de la 6 metri. Peste cinci minute, Şerban l-a blocat pe Ştefănescu, iar peste alte cinci Horşia a găsit drumul spre gol, cu o execuţie de efect, din lovitură liberă. Reuşita ieşenilor a tăiat brusc partida, nicio echipă nemaireuşind să tragă vreun şut până la odihnă.

Iaşi nu a început rău nici actul secund. Omoh a şutat pe lângă în minutul 47, iar Klimavicius a semnat prima ocazie clară a reprizei secunde, Niczuly parând lovitura de cap a fundaşului moldovenilor (’64). Sepsi a preluat treptat iniţiativa, dominarea gazdelor intensificându-se odată cu trecerea timpului. În creştere a fost şi gradul de periculozitate al fazelor la poarta lui Rusu, care, după ce a parat lejer încercările lui Safranko (’61) şi Csiszer (’65), a fost învins de Safranko, în minutul 69. Golul a dat aripi covăsnenilor, care au controlat cu autoritate finalul. În ultimele zece minute, Sepsi a tras de nu mai puţin de cinci ori spre poartă, de trei ori (I.Fülöp – min. 80, Ştefănescu – min. 83 şi Vaşvari – min. 89) periculos, intervenţiile lui Rusu, la prima şi ultima fază, şi blocajul lui Klimavicius conservând rezultatul.

Poli a replicat abia în prelungiri, cu un şut total aiurea trimis de Luckassen, care trebuia să paseze, şi a bifat primul punct din acest an, premieră şi pentru Rednic, care a preluat echipa luna trecută. Iaşi a fisurat astfel gheaţa groasă de nouă măsuri (a se citi meciuri consecutive pierdute) aşezată în dreptul liniei de clasament după remiza de pe 23 noiembrie 2019, cu Voluntari, şi continuă să se bată pentru a rămâne în elită.

 

Arbitraj pro-Iaşi

 

^ Oaspeţii au renunţat la culorile clasice, “alb-albastru” şi au evoluat în echipament complet negru, chiar dacă gazdele au mizat pe roşu. ^ Abia venit la Poli, Habibou a intrat etapa trecută, din postura de rezervă şi a fost titularizat ieri. Rezerve neutilizate la oaspeţi au fost tinerii Axinte, Bourama, Longher şi Onea. ^ În prima repriză, gazdele au solicitat, cu argumente, două lovituri de pedeapsă: în minutul 20, după un fault clar al lui Grădinaru asupra lui Safranko (inexplicabil, arbitrul a decis avertizarea jucătorului lui Sepsi, pentru simulare!) şi în minutul 43, când a fost reclamat un henţ la Şerban. Arbitrul a dezavantajat şi pe Poli, în minutul 28, când nu a dat niciun cartonaş la intrarea mai mult de “roşu” decât de “galben” a lui Velev asupra lui De Iriondo. Şi în actul secund Sepsi a cerut două penaltiuri, în minutul 66, după un duel Breeveld – Achahbar şi în minutul 88, la o cădere a lui L. Fülöp. Rednic a spus că “nu-s arbitru, nu pot comenta. N-am văzut exact fazele. Dacă n-a dat arbitru, n-a fost”. ^ Chacana a luat “galben” pentru simulare, când a cerut un fault în afara careului după un duel cu Bouhenna. ^ Răzvan Tincu a evoluat în trecut la Poli, unde a lucrat, pentru o scurtă perioadă, ca manager, şi antrenorul lui Sepsi, Leo Grozavu. (Ovidiu MINEA)

 

Declaraţiile tehnicienilor

 

Leo Grozavu: “Acasă e punct pierdut. Iaşul s-a apărat bine, a dat gol la fază fixă. Dacă am fi fost mai clari în anumite situaţii, am fi putut să întoarcem rezultatul, chiar şi în condiţiile care au fost. Au fost acele faze (n.r. – cu trimitere la cererile de penalty ale lui Sepsi) care se văd şi de pe Lună, numai din teren nu! Nu trebuie să ne ferim. Când e penalty, e penalty. Eu nu am văzut nicio reluare, dar mi se pare un fault atât de evident. O lovitură în care nici nu a vrut să joace mingea! Asta e, când e o decizie pro-Sepsi e circul de pe lume. Când e invers, nu mai zice nimeni nimic.”

Mircea Rednic: “Cât trebuie să munceşti pentru un punct! Ar fi fost păcat să pierderm, chiar dacă în ultimele zece minute au pus presiune foarte mare pentru a câştiga. Am înceout bine, am avut o acţiune bună, o bară, un gol. Per total, a fost o primă repriză echilibrată, poate cu un avantaj pentru noi. Am început bine şi repriza a doua, am avut un contraatac patru contra doi, dar Omoh nu a dat pasă. La 2-0, poate jucam altfel. Am început bine play-out-ul, e un punct bun. Sper să câştigăm primele trei puncte etapa viitoare, cu Dinamo. Nu va fi o revanşă personală, e important pentru echipă. Până atunci, vine meciul de Cupă cu Craiova, când vor avea şanse şi alţi jucători. Tratăm serios Cupa, se pot întâmpla multe surprize”.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri