anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Poliţia intră în hârtiile Consiliului Judeţean. Suspiciuni privind un teren de la Aeroport

GALERIE
politie aeroport
 • politie aeroport
- +

Documentele pe baza cărora a fost adoptată o hotărâre controversată în plenul CJ vor fi verificate în amănunt.

O hotărâre adoptată în plenul Consiliului Judeţean în ianuarie va fi examinată de poliţişti. Susţinut de coaliţia majoritară din CJ, proiectul dă undă verde concesionării prin licitaţie publică a unei suprafeţe de 7800 mp de teren din incinta Aeroportului, în vederea construirii unui hangar amenajat pentru repararea elicopterelor.

Terenul respectiv este situat între Terminalul T3 şi fostul sediu al Aviaţiei Utilitare (clădire concesionată anul trecut Inspectoratului General de Aviaţie, pentru amenajarea unei staţii SMURD regională).

Opoziţia a invocat mai multe motive pentru care concesionarea acelei suprafeţe nu este oportună: împiedică o eventuală extindere a terminalelor de pasageri, încalcă planul de administrare al aerogării asumat de Consiliul de Administraţie în 2017 şi aprobat de CJ şi, în plus, nu există o hotărâre a administraţiei regiei în acest sens.

Proiectul a putut fi adoptat abia după ce o ordonanţă emisă de Guvernul Dăncilă a intrat pe deplin în vigoare: cea prin care a fost impus Codul administrativ.

Astfel, până la sfârşitul anului trecut, concesionări precum cea de la Aeroport nu se puteau face fără acordul a două treimi din efectivul aleşilor. Odată căzută această barieră, aleşii PSD-ALDE-UNPR (22, faţă de 12 consilieri PNL şi 3 PMP) au putut să impună proiectul.

Argumentele opoziţiei au rămas în picioare şi nu mai puţin de trei contestaţii au ajuns la Instituţia Prefectului: una, a PNL, una depusă de li­derul PMP Iaşi Petru Movilă şi una a unui membru al CA, Alexandru Anghel.

La Prefectură, hotărârea (HCJ 36/2020) a fost întoarsă pe toate părţile, fără să i se găsească un cusur în ceea ce priveşte lipsa vreunui act sau aviz de la mapa proiectului ori abateri în procedura de adoptare.

Prin urmare, ne-a spus Marius Dangă, directorul Cancelariei prefectului, întregul dosar a fost trimis mai departe la Poliţiei, pentru verificarea legalităţii şi autenti­cităţii fiecărui act care a stat la baza proiectului de hotărâre.

Directorul Aeroportului contrazice o decizie a administraţiei Aeroportului

Proiectul a fost susţinut în faţa consilieriilor judeţeni de directorul Aeroportului, care a motivat iniţial că nu este nevoie de o hotărâre a CA pe motiv că terenul respectiv aparţine CJ şi că regia doar îl administrează.

Totuşi, proiectul prin care a fost concesionată clădirea Aviaţiei Utilitare, în iunie trecut, conţine o hotărâre a Consiliului de Administraţie, nr. 128/20 iunie 2019, prin care administratorii regiei s-ar fi declarat de acord atât cu trecerea clădirii în folosinţa Inspectoratului General de Aviaţie, dar şi cu concesionarea celor 7800 mp de teren „pentru construirea staţiei de mentenanţă elicoptere“.

Sediul Aviaţiei Utilitare intrase în administrarea RA Aeroportul Iaşi în ideea mutării aici a birourilor administraţiei şi a amenajării unui terminal de mărfuri.

Această hotărâre, remisă CJ fără antetul Aeroportului şi având doar semnătura preşedintelui CA, Mitică Rebegea, este menţionată într-un referat de aprobare a concesionării terenului semnat de preşedintele CJ Maricel Popa. Hotărârea CA nu a fost însă ataşată la proiect.

Poliţiştii urmează să verifice şi dacă pe data de 20 iunie 2019 a avut într-adevăr loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie al Aeroportului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.