Poliţia Română aniversează 199 de ani de la înfiinţare. Avansări în grad la Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

COMUNICAT DE PRESĂ

Poliţia Română aniversează 199 de ani de la înfiinţare. Avansări în grad la Iași

GALERIE
ziua politiei
  • ziua politiei
- +

Astăzi, 25 martie, Poliţia Română aniversează 199 de ani de la înfiinţare. Contextul pandemic actual nu a permis desfăşurarea în condiţii normale a festivităţilor.

Cu toate acestea, ne dorim să evidenţiem rezultatele meritorii ale poliţiştilor ieşeni din anul precedent, care nu a fost unul uşor, provocările profesionale fiind de noutate pentru Poliţia Română. Ne-am adaptat rapid la condiţiile impuse de pandemia de Covid-19 şi am demonstrat că împreună am participat la creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului.

La 25 martie, de ziua Bunei Vestiri, poliţiştii cu rezultate bune sunt avansaţi la termen în gradul profesional următor. Astfel, au fost avansaţi 44 de ofiţeri şi 145 de agenţi de poliţie ieşeni.

Anul acesta, în semn de recunoaştere şi apreciere pentru rezultatele deosebite obţinute în activitatea profesională, au fost avansaţi înainte de termen, adică înaintea îndeplinirii stagiului minim în gradul profesional deţinut, 3 ofiţeri şi 12 agenţi de poliţie.

De asemenea, 121 de poliţişti au fost recompensaţi cu felicitări şi mulţumiri scrise pentru rezultate meritorii în activitatea profesională desfăşurată pe parcusrul anului 2020.

Distincţia de POLIŢISTUL DE ONOARE AL ANULUI  a fost acordată pentru 12 poliţişti, conform categoriilor: siguranţă publică, investigarea şi combaterea criminalităţii, misiuni şi activităţi şi suport operativ.

Reamintim că în urma concursurilor de trecere în corpul ofiţerilor, din luna ianuarie 2021, au fost declaraţi admis 34 de agenţi de poliţie care, începând cu data de 15 martie a.c. îşi desfăşoară activitatea pe noile funcţii ocupate. Dorim să precizăm că la aceste concursuri concurenţa a fost ridicată, fiind obţinute două note de 10, 6 note de 9,85, peste 15 note de 9,70 de către cei admişi.

Au avut loc încadrări din sursă externă şi internă, pentru ocuparea celor 6 posturi scoase la concurs la Biroul Poliţia Animalelor (2 posturi de medic veterinar, 1 post de ofiţer, 3 posturi de agent de poliţie), începând cu data de 15 martie a.c., acesta devenind operaţional.

La monumentul eroului poliţist sublocotenent Donisă Constantin, căzut la datorie a fost ţinut un moment de reculegere şi au fost depuse coroane de flori.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.