Politichie de Bahlui cu mâinile înfinpte-n gât la adversari. Iată şpilul!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 03.12.2021

Politichie de Bahlui cu mâinile înfinpte-n gât la adversari. Iată şpilul!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre îmbrânceala cu mâini înfinpte-n gât de la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori, dar şi câteva şpiluri despre ce a urmat acestui episod politic sângeros. 

Căci, după cum probabil că ştiţi deja, şeful filialei, nea Măricel, a acuzat în plenul unei şedinţe de partid că în urmă cu vreo două-trei săptămâni, la sediul din Centru, după o dispută intelectuală cu dipotatul Cît Ia, fost boxer la viaţa lui, acesta i-ar fi îmfipt mâinile-n gât şi l-ar fi strâns cam preţ de vreo două-trei zbateri din picioare. Ba chiar, zic martorii că nea Măricel ar fi arătat acestora şi urmele de la gât.

Urmarea a fost, cum deja se ştie, demiterea dipotatului ex-campion din funcţia de secretar general. Acuma, că o fi fost îmbrânceala chiar aşa, că totul e-o plăsmuire de politichie înfierbântată şi prea în călduri electorale, asta n-om putea şti vreodată. Dar se ştie altceva sigur. Aşa că ia’n întoarceţi foaia la pulsuleţul următor, ca să avem spaţiu de manevră!

De unde toată nebunia

Cică în filiala judeţeană a partidoiului toată nebunia, adicătelea cum vedeţi că toţi au intrat în fibrilaţii politico-ideologice pe acolo, ar fi început după ce zice-se că Ciolacu ar fi sunat în teritoriu goarna pregătirilor de alegeri anticipate, undeva prin primăvară, date pe acolo ca sigure. Transpus în practică, local, asta ridică marea întrebare hamletiană: bun, dar cine va face listele? Sau, cum ziceam de Hamlet: a fi sau a nu fi înc’o tură pe liste.

E drept că indicaţia preţioasă venită de la Ciolacu&Stănescu ar fi ca toţi aleşii actuali să-şi găsească loc pe liste. Motivul: astfel nu va exista riscul ca vreun ales al PSD să voteze pro-guvern, la învestitură, şi astfel să se rişte ratarea anticipatelor. Dar ce te faci cu cei care ar putea fi mătrăşiţi? Ei bine, cică în mintea lui nea Măricel un astfel de scenariu incipent ar fi fost pus la cale, zic surse din partidoi, cu sesizarea forurilor de disciplină şi alte celea. Unde va duce el? Ei, maxim la balamuc, că altunde chiar că n-are cum...

Loazele clasei

Băbăeţ, asta a lui Vîlceanu, amicul lui Cîţu, debitată public ieri, e chiar tare. Acesta le-a spus useriştilor cam aşa: păi ok, facem guvern cu voi, dar întâi votaţi-ne guvernul minoritar, al nostru cu udemeriştii, şi după vreo lună vorbim şi cu voi, să vedem ce vă dăm.

Asta parcă ne-a amintit de când eram copchii, cum promitea câte unul că dă o eugenia a doua zi colegului dacă îi dă şi lui să copie tema la mate. Iar a doua zi: vezi-ţi, bă, de treabă, nu ai văzut că mi-ai dat tema degeaba, că nu m-a ascultat profa? Numai că, deh, noi credeam că avem de-a face cu premianţi, nu cu loazele clasei...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce vulturii vor înhăţa bucată cu bucată din starul economiei comuniste de la Iaşi

Dan CONSTANTIN

De ce vulturii vor înhăţa bucată cu bucată din starul economiei comuniste de la Iaşi

Şi totuşi nimeni nu a plătit! A rămas în urmă un munte de datorii, mare parte în dreptul statului, ceea ce ne face să credem că până la urmă această obligaţie va fi pusă în spinarea tuturor cetăţenilor, deci pierderea va fi socializată.

Filmuletul zilei

opinii

Vodă Koba cel cumplit

Alexandru CĂLINESCU

Vodă Koba cel cumplit

Dacă naziştii de frunte au fost judecaţi şi condamnaţi, dacă şi astăzi un fost paznic de lagăr ajunge, la 90 de ani, în faţa tribunalului, nici un lider sovietic şi nici un călău kaghebist n-a fost în situaţia de a răspunde pentru faptele lui. Iată de ce, în lipsa unui proces al comunismului, o carte precum cea a lui Martin Amis este salutară.

Politehnica lui Kogălniceanu

Neculai SEGHEDIN

Politehnica lui Kogălniceanu

Cine a citit jurnalul american al lui Grigore T. Popa (volum editat de dr. Richard Constantinescu), poate întâlni, spre sfârşitul cărţii, coperta numărului 3 din anul 1936 al Însemnărilor ieşene, unde marele profesor anatomist era coleg de redacţie cu Mihail Sadoveanu şi George Topîrceanu. Pe acea copertă se poate vedea şi cuprinsul numărului cu pricina, în care este menţionat şi articolul O Politehnică la Iaşi, în 1850 de Ioan Andriescu-Cale. 

Ultima dorinţă a unui general

dr. Eugen TÂRCOVEANU

Ultima dorinţă a unui general

Unchiul Nelu, pe numele său Ion Gavriloiu, s-a născut la 8 octombrie 1921, în satul Trestieni, comuna Pârscov (unde s-a născut şi Vasile Voiculescu pe care l-a cunoscut), din judeţul Buzău. A fost fiul Anei şi al lui Constantin Gavriloiu, preot înzestrat cu mare har duhovnicesc, cu dragoste de oameni şi de adevăr.

pulspulspuls

Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!

Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!

Acuma, că a trecut ziua naţională, adică 24 de ore în care, trebuie să recunoaştem, tot românul trebuie să adopte poziţia sfinxului, ei bine, acuma, că a trecut, putem să relaxăm muşchii faciali şi să medităm puţin la problemele importante ale urbei noastre. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.