anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Politichie de Bahlui cu mâinile înfinpte-n gât la adversari. Iată şpilul!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre îmbrânceala cu mâini înfinpte-n gât de la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori, dar şi câteva şpiluri despre ce a urmat acestui episod politic sângeros. 

Căci, după cum probabil că ştiţi deja, şeful filialei, nea Măricel, a acuzat în plenul unei şedinţe de partid că în urmă cu vreo două-trei săptămâni, la sediul din Centru, după o dispută intelectuală cu dipotatul Cît Ia, fost boxer la viaţa lui, acesta i-ar fi îmfipt mâinile-n gât şi l-ar fi strâns cam preţ de vreo două-trei zbateri din picioare. Ba chiar, zic martorii că nea Măricel ar fi arătat acestora şi urmele de la gât.

Urmarea a fost, cum deja se ştie, demiterea dipotatului ex-campion din funcţia de secretar general. Acuma, că o fi fost îmbrânceala chiar aşa, că totul e-o plăsmuire de politichie înfierbântată şi prea în călduri electorale, asta n-om putea şti vreodată. Dar se ştie altceva sigur. Aşa că ia’n întoarceţi foaia la pulsuleţul următor, ca să avem spaţiu de manevră!

De unde toată nebunia

Cică în filiala judeţeană a partidoiului toată nebunia, adicătelea cum vedeţi că toţi au intrat în fibrilaţii politico-ideologice pe acolo, ar fi început după ce zice-se că Ciolacu ar fi sunat în teritoriu goarna pregătirilor de alegeri anticipate, undeva prin primăvară, date pe acolo ca sigure. Transpus în practică, local, asta ridică marea întrebare hamletiană: bun, dar cine va face listele? Sau, cum ziceam de Hamlet: a fi sau a nu fi înc’o tură pe liste.

E drept că indicaţia preţioasă venită de la Ciolacu&Stănescu ar fi ca toţi aleşii actuali să-şi găsească loc pe liste. Motivul: astfel nu va exista riscul ca vreun ales al PSD să voteze pro-guvern, la învestitură, şi astfel să se rişte ratarea anticipatelor. Dar ce te faci cu cei care ar putea fi mătrăşiţi? Ei bine, cică în mintea lui nea Măricel un astfel de scenariu incipent ar fi fost pus la cale, zic surse din partidoi, cu sesizarea forurilor de disciplină şi alte celea. Unde va duce el? Ei, maxim la balamuc, că altunde chiar că n-are cum...

Loazele clasei

Băbăeţ, asta a lui Vîlceanu, amicul lui Cîţu, debitată public ieri, e chiar tare. Acesta le-a spus useriştilor cam aşa: păi ok, facem guvern cu voi, dar întâi votaţi-ne guvernul minoritar, al nostru cu udemeriştii, şi după vreo lună vorbim şi cu voi, să vedem ce vă dăm.

Asta parcă ne-a amintit de când eram copchii, cum promitea câte unul că dă o eugenia a doua zi colegului dacă îi dă şi lui să copie tema la mate. Iar a doua zi: vezi-ţi, bă, de treabă, nu ai văzut că mi-ai dat tema degeaba, că nu m-a ascultat profa? Numai că, deh, noi credeam că avem de-a face cu premianţi, nu cu loazele clasei...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.