
Ei bine, stimați telespectatori, dacă tot observăm în piață că noul prifect și-a intrat cu bine în pâine, începând deja să facă teren prin instituțiile din subordine, haideți să vă spunem cu ocazia asta una prinsă prin ricoșeu, despre care încă se mai vorbește prin zona liberală, atât de la Iași cât și de la București, cu trimitere inclusiv la această numire de prifect de Iași.
Numire în premieră pe funcția asta, căci e vorba de o madamă de bine, doamnele neavând aicea acces decât până la maximum funcția de subprifect. Mai ceva ca-n altar, ce mai…
După cum am mai dezbătut noi aicea, numirea madamei prifect a fost nesigură mult timp, pe motiv că pentru ea șefii ei liberali ar fi negociat o funcție de menistru secretar de stat la Educațiune, în subordinea lui Daniel David. Iar toate semnele politice, inclusiv alinierea planetelor sau zațul din cafeluță, arătau la un moment dat că această numire este fezabilă.
Doar că s-au întâmplat, zic surse din zona politichiei, două chestiuni. Una despre care am vorbit aicea, că numărul de meniștri secretari de stat a scăzut de la cinci la trei. Și o alta, despre care nu s-a prea vorbit pe la Iași, dar cică s-ar fi ridicat ca problemă la București: că Iașul mai are acolo un menistru secretar de stat.
Hopaa!? Nu, nu este vorba de vniversitarul liberal ieșean de la Finansuri, junele specialist în bugete anuale, cu care cică se dorea de fapt schimb: retragerea lui acasă și avansarea madamei.
Este vorba, dacă nu știați, despre un mai vechiuț secretar de stat de la Educațiune, un june ieșean fost olimpic în matematici, cândva concurent cu Nicușor, zic unii, dar care e mai discret de felul lui, și a cărui prezență acolo ar fi contat acuma, la negocierea om cu om, unii sforari politici liberali considerând, zice-se, că va fi mai profitabil pentru Iași menținerea lui acolo, și nu a altcuiva. De ce anume, ei bine, asta poate om discuta-o cu alt prilej. Ca să vedem cum se mai aliniază planetele, cum se mai împrăștie zațul din cafea, alea, alea…
O poreclă faină și o explicație mișto
Și dacă tot am intrat în zona asta a educațiunii mai elevate, haideți să vă mai spunem una cu moț! Asta pentru că tot i-a fost respinsă candidatura la prezidențiale a lui Remus Pricopie, rectorul SNSPA (Școala Națională de Studii Politice și Administrative, în traducere liberă, în fapt un soi de școală de cadre, moștenitoare a Academiei „Ștefan Gheorghiu”, dacă vă mai amintiți, ăi mai cărunți dintre domniile voastre).
Cică în mediul vniversitar ieșean, și nu numai, când se discută despre el la mai toate reuniunile de reftori ori locțiitori, rectorului SNSPA i se spune Menistrul Vulpe.
De unde și până unde? Ei bine, aicea e olecuțică de desenat. Cică menistru i-a rămas de pe vremea când i-a ținut locul madamei Androneasca, apoi de pe când a fost la Cercetare. Iar Vulpe, aicea zice-se că-i olecuță mai complicat: ar fi de fapt o legătură nu cu Vulpea, ci cu Lupoaica, statuia aia vestită de la care au supt frații Remus și, ca să vezi, Romulus, dar și o legătură cu faptul că, în calitate de rector la SNSPA, dă să sugă la tătă lumea. Deci, e de bine…
Postarea zilei: Se retrage PSD pe reduta de 10%?
Postarea zilei de astăzi aparține unuia din sociologii cunoscuți ai anilor ’90, Alin Teodorescu. Este un apropiat de PSD, a fost de fapt chiar deputat pe listele acestui partid, a fost un apropiat al lui Ion Iliescu, probabil că o mai fi, și rămâne în continuare o minte lucidă în privința analizării stângii politice românești.
Iată ce spune pe azi Teodorescu despre ce se întâmplă pe aicea prin strunga de oi!
„Mesaj către un prieten vechi!
Nu, dl. Crin Antonescu nu intră în turul al doilea.
De cinci ani, conducerea PSD face greșeală după greșeală.
Întâi a acceptat rotația cu liberalii la guvernare, după modelul german, prost copiat. Nu a înțeles că, dacă este la guvernare în anul alegerilor, erodarea lor va fi enormă. Și așa a fost.
Campania electorală a anului 2024 a fost condusă de Mihai Tudose, Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu, politicieni ineficienți și incompetenți, produse ale lanțului Hrebenciuc, Ghiță, Dragnea. Cu acești experți, liderul social-democraților nu a trecut în turul al doilea. Deși au cheltuit o sumă record.
Apoi, l-au primit pe Victor Ponta înapoi pe listele de deputați. Mai mult decât o eroare, o oroare, care a eliminat aproape 5% din electoratul fidel al social-democraților.
De asemenea, au hotărât să-l sprijine pe Crin Antonescu în alegerile prezidențiale, greșeală care acoperă faptul ca dl. Marcel Ciolacu este complet nepopular, chiar și printre pesediști. Dar este păstrat la guvernare, în lipsa oricărui alt candidat de lider al social-democraților.
Dragă prietene, noi am ieșit la pensie.
PSD se retrage în jurul valorii de 10%….
Păcat. Se face loc unor formațiuni create virtual, fără public real, dar cu votanți.
Sper să nu se întâmple în România ce li s-a întâmplat și altora în asemenea condiții…”
Ok, băgat la cap: mai vorbim după alegeri!
**** PONT ****
Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.
Publicitate și alte recomandări video