anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Politicianul strâns de gât de city-managerul Iaşului vrea ordin de restricţie pentru acesta

GALERIE
Movila_agresat
 • Movila_agresat
- +

Scandalul de la sediul PMP Iaşi continuă: bărbatul agresat vrea să obţină un ordin de restricţie care să-l forţeze pe fostul deputat Movilă să nu se mai apropie de el. Acesta a fost ieri la avocat pentru a iniţia demersurile. Opinia publică a reacţionat nefavorabil la gestul lui Movilă, iar consilierii locali spun că vor cere informaţii despre activitatea city-managerului.

 

City-managerul Iaşului, Petru Movilă, fostul şef al filialei Iaşi a PMP, este cercetat de autorităţi după ce a fost acuzat că l-ar fi bătut şi fugărit pe Dan Ştefan, fostul său coleg de partid. Acesta mersese la sediul filialei de pe Independenţei ca să îl întrebe pe Movilă când eliberează sediul partidului. Omul spune că a fost îmbrîncit, strâns de gât, şi că a scăpar doar cu fuga din mâinile fostului deputat, el prezentând presei urmele agresiunii de pe gât, urme roşii cu care a şi fost la IML.

“Lui Movilă i-a ieşit ochii din cap, era roşu la faţă, parcă înnebunise. Dacă nu fugeam, luam o bătaie zdravănă”, ne-a spus Dan Ştefan. Acesta speră să poată scoate de la poliţie un ordin de protecţie împotriva lui Movilă. “Am mers la IML, unde mi-au dat câteva zile de îngrijiri medicale. Apoi la poliţie, unde am dat mai multe înregistrări, printre care şi una în care mă ameninţă că îmi rupe capul, la propriu. Apoi, am vorbit cu avocatul meu ca să obţinem un ordin de restricţie împotriva domnului Movilă, ca să nu se mai poată apropia de mine”, ne-a spus ieri Dan Ştefan.

El este unul dintre oamenii din noua structură de conducere a filialei PMP Iaşi, fiind unul dintre cei ce au fost nominalizaţi de preşedintele Cristian Diaconescu să preia contabilitatea şi sediul partidului de la echipa lui Petru Movilă, acre a fost demis. Noua echipă a transmis o somaţie lui Movilă la începutul lunii aprilie, însă nu a primit răspuns.

Cum a decurs bătaia

Dan Ştefan şi-a făcut alaltăieri curaj să meargă la sediul PMP ca să se intereseze de răspunsul la somaţie. Cu toate că city-managerul Movilă trebuia să se afle la Primărie, fostul deputat, care încasează lunar o leafă de 10.000 de lei net, se afla la sediul partidului la ora 13, atunci când a avut loc altercaţia. Dan Ştefan a povestit că Movilă se comporta de parcă era “turbat”.

“În jurul orei 13,50 am mers la sediul PMP pentru a vorbi cu domnul Petru Movilă când poate preda sediul, având în vedere că somaţia de evacuare a fost înmânată dumnealui pe 1 aprilie şi au trecut 30 zile fără niciun răspuns. Precizez că predarea trebuie făcută către mine, Dan Ştefan, sau Coţofană Constantin, deoarece noi facem parte din conducerea provizorie numită la Iaşi de domnul preşedinte Cristian Diaconescu. Am pornit înregistrarea pe telefon, am intrat în sediu, acolo am văzut două femei, am întrebat de domnul Movilă, moment în care acesta a apărut din sala de şedinţe şi a strigat către mine că nu avem ce vorbi, că nu vorbeşte cu nesimţiţii.

“Eu am adus înştiinţarea de evacuare de la executor şi aş vrea să vorbim cum o putem rezolva”, i-am spus. A strigat să ies afară. Am văzut că nu am cu cine vorbi, am ieşit pe uşa din sediul partidului. Acesta m-a urmat pe culoar, s-a repezit la mine, m-a apucat de gât cu o mână, m-a împins şi m-a lovit peste ochiul drept. Am căzut pe spate pe balustrada de la scări, moment în care a ieşit doamna Briaur (n.r. - consiliera lui Movilă) care a strigat la el “Nu îl lovi, nu aşa se face!” A mers ulterior la Secţia 2 Poliţie Gară, unde a depus plângere pentru agresiune, apoi la IML. “Am urmele degetelor lui pe gât, apoi zgârieturi pe obraz, m-a lovit la ochiul drept”, a completat bărbatul. “Este gestul unui om care nu ştie să piardă”, a spus şi Adrian Acostoaiei, noul şef al PMP Iaşi despre Petru Movilă.

“Un gest condamnabil”

Ieri au fost mai multe reacţii cu privire la atitudinea city-managerului, inclusiv din partea primarului Mihai Chirica, care a dezaprobat astfel de comportamente. Consilierii locali ai PSD vor să meargă mai departe şi să ceară informaţii despre activitatea lui Movilă.

“Mihai Chirica trebuie să înceteze să acopere lipsa de activitate a lui Petru Movilă. Nu este prima dată când edilul Mihai Chirica a plasat, cu puterea care stă în pixul său, diferite personaje în funcţii cheie, însă cred că este timpul ca primarul să prezinte public câteva elemente cu privire la activitatea city-managerului Petru Movilă: raportul de activitate periodic al pemepistului, suma pe care o încasează lunar acesta, provenită din banii ieşenilor cât şi lista „activităţilor de sine stătătoare, identificabile şi verificabile”, a „indicatorilor de performanţă aferenţi acestora” în baza cărora se face evaluarea periodică a lui Petru Movilă, aşa cum prevede Codul Administrativ în cazul oricărui administrator public”, a precizat ieri şi Bogdan Balanişcu, preşedintelele Organizaţiei Municipale PSD Iaşi şi secretat de stat la Ministerul Mediului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.