anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

PĂTRĂŢELUL ROŞU CU TRICOLOR

Politicienii români n-au păcălit de 1 Aprilie, pe motiv că erau în timpul liber, nu la serviciu!

GALERIE
Patratel MARTI, 5 aprilie 2022 - 1
 • Patratel MARTI, 5 aprilie 2022 - 1
- +

* Şi păcălitul dă dependenţă: mulţi dintre cei care au început să păcălească vineri, pe 1 Aprilie, au continuat şi în zilele următoare; specialiştii spun că, în cazul de faţă, se poate vorbi despre un păcălit "de dres", la modul că, după o seară de păcălit intensiv, dimineaţa te doare capul dacă nu tragi două-trei păcăleli mici, pe stomacul gol. Avem noi informaţii despre diverse păcăleli din week-end:

* Deşi ne aflăm în Postul Mare, nenumărate localuri din ţară au organizat evenimente speciale dedicate Zilei Păcălelii, care au atras mii de români dornici de petrecere. Cu acest prilej, barmanii au turnat apă în vin şi spirt în vodcă şi au vândut bere la pet pe post de bere artizanală scumpă, iar bucătarii au gătit preparate gustoase din resturile adunate în ultima săptămână, pe care le-au condimentat, să nu se mai simtă mirosul.

* Politicienii români s-au abţinut să păcălească în ultimul sfârşit de săptămână; unul dintre ei ne lămureşte: "Am promis soţiei mele că vacanţele şi zilele libere mi le voi petrece împreună cu familia, în linişte, fără să-mi mai iau de lucru acasă. Serviciul e serviciu, familia e familie, trebuie să existe o limită foarte bine definită. Nu amestec păcălelile, care ţin de munca mea, cu viaţa personală!".

* Criza provocată de războiul din Ucraina a făcut ca mulţi români să nu-şi mai poată permite să tragă păcăleli de calitate, ca în anii precedenţi, din cauza scăderii nivelului de trai: unii dintre aceştia au apelat la păcăleli vechi, second-hand, deja cunoscute de toată lumea, sau la păcăleli chinezeşti ieftine, de unică folosinţă, care se rup sau se scămoşează la prima folosire. Alţii au apelat la metode tradiţionale, cum ar fi Aurel Sâmbure, care nu şi-a mai păcălit cunoscuţii cu gândaci din cauciuc, ci a utilizat doar produse bio, naturale.

* Duminică seara, pe la 20.00, domnul Marian Glugă şi-a păcălit nevasta, pe Cecilia, spunându-i că iese să ducă punga cu gunoi la tomberon; el nu ştia că soţia, Cecilia, îl păcălise pe la 19.45, când i-a luat din buzunarul treningului cei 25 de lei. Marian şi-a mai păcălit o dată nevasta, pe Cecilia, când s-a întors acasă la 22.15, explicându-i că a fost coadă la tomberon (fata de la bar îi dăduse pe caiet); şi Cecilia l-a mai păcălit o dată, când s-a prefăcut că vrea să-i dea în cap cu bibeloul din mâna stângă, dar l-a pocnit cu vaza din mâna dreaptă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.