Poliţist rău - poliţist bun
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Poliţist rău - poliţist bun

GALERIE
Andrei Disca
  • Andrei Disca
- +

Valul de tineri intraţi îi sistem fără să fi absolvit o şcoală/academie de poliţie a adus un suflu nou. Pe holurile Inspectoratului de Poliţie Iaşi se simte un aer „primăvăratec“. Tinere agente „sexy“ se plimbă pe holuri, atrăgând privirile colegilor. Cei mai în vârstă se simt mai motivaţi să le arate meserie, mai ales dacă sunt ofiţeri. 

Băieţii intraţi recent în Poliţie sunt mai sfioşi, sunt numiţi „pufuleţi“ de către cei cu experienţă. În schimb, ofiţerii de la structurile de forţă admiră noile colege, însă bombăne pe la colţuri: unele sunt bune doar la făcut cafea, şi nu să stea nopţi întregi prin filaje, sau să stea cu orele să se plimbe pe jos, printre blocuri, în civil, pentru a prinde golani care tîlhăresc pensionari. Sau să bea câte zece cafele proaste şi să fumeze un pachet cu ţigări pe noapte, în patrulare. Partea bună este că sunt şi tinere poliţiste frumoase care stau în picioare mai mult decât bărbaţii. Frig, ploaie, fără să se plângă, ştiu chiar eu vreo două exemple pe la Poliţia Rutieră. Vorbesc frumos cu şoferii, iar şoferilor nu le pare aşa rău că şi-au pierdut permisele de conducere.

Tinerii înregimentaţi au adus cu ei şi o groază de probleme, care riscă să deformeze şi mai mult imaginea Poliţiei ieşene. Faptele recente şi din ultimii ani demonstrează că structurile „Doi şi-un sfert“ ar trebui să stea cu ochii pe noii veniţi. Ultima „trăsnaie“ din poliţia ieşeană ar trebui să tragă un semnal de alarmă pentru conducere. Un tânăr abia intrat în Poliţie a fost arestat pentru trafic de droguri, după cinci ani în care acesta a cultivat şi cumpărat droguri de mare risc pe care le-a distribuit „în stil mare“ pe piaţa din Iaşi. Vindea cannabisul doar de la jumătate de kilogram în sus. Culmea, acesta şi-ar fi dorit să ajungă să lucreze la Antidrog. Poliştii cu experienţă şi-au făcut cruce. De remarcat este faptul că agentul traficant de droguri a ajuns să lucreze într-o comunitate de poliţişti unde curg belelele: un poliţist din Răducăneni s-a izbit cu maşina din dotare într-un copac după ce a băut alcool de nu mai vedea drumul, un altul de aici se ocupa cu cărţile de identitate pentru moldovenii de peste Prut, un altul este suspectat că face trafic cu ţigări de contrabandă, aduse din Republica Moldova.

Pentru aceştia, pare a fi normal să-şi suplimenteze veniturile din activităţi ilicite. Poliţistul traficant de droguri avea un salariu de 3.500 de lei, bani care nu îi ajungeau să-şi întreţină iubita. Un alt caz cu un tânăr, adus din sursă externă, a stricat imaginea Poliţiei după ce acesta a făcut tărăboi într-un local din Tudor Vladimirescu. A băut o cantitate mare de alcool şi a început să joace pe mese, până ce chelnerii au sunat la 112. Patrula venită la faţa locului a fost scuipată de către poliţist, pe motiv că sunt colegi. Pentru a-şi arăta dispreţul faţă de uniformă, a călcat în picioare legitimaţia de om al legii. De asemenea, un fenomen care face ravagii printre poliţişti este alcoolul. Anul trecut au fost prinşi băuţi la volan mai mulţi agenţi. Pentru unul dintre ei nu s-a mai putut face nimic. A murit în accidentul rutier pe care îl provocase, din cauza alcoolului. Totuşi, tinerii înrolaţi în ultimii ani în poliţie au venit şi cu ceva bun. De exemplu, sunt poliţişti de la Rutieră care îşi amendează colegii din alte structuri dacă au greşit în trafic. Nu în ultimul rând, toată stima pentru poliţiştii care şi-au amendat şefii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spiritul critic se află în moarte clinică

Alexandru LĂZESCU

Spiritul critic se află în moarte clinică

Scepticismul, spiritul critic sunt în pragul extincţiei într-un peisaj în care conformismul, alinierea cuminte la abordările predominante ale momentului sunt în ascensiune rapidă.

Filmuletul zilei

opinii

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Nichita DANILOV

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Având o astfel de istorie în spate, cartea-album este document îmbibat cu dragoste faţă de Iaşi şi România, un imn închinat istorie dulcelui Târg, menit să echilibreze, prin atmosfera şi sentimentele pe care le degajă, acele atitudini şi acele cărţi ce privesc istoria noastră dintr-un unghi din ce în ce mai derizoriu.

Efecte şi reacţii

Dana ȚABREA

Efecte şi reacţii

Nu numai că „Jocul de-a măcelul” de Eugen Ionescu pare să anticipe reacţiile oamenilor pe timp de pandemie, dar cei de la Teatrul Studenţesc Thespis au avut inspirata idee de a realiza un spectacol. Până la urmă, e spectacolul vieţilor noastre de aproape un an de zile. Cine şi-ar fi imaginat că o viaţă comună, normală, aşa cum am avut până la izbucnirea pandemiei de Covid ar putea fi dezideratul vremurilor pe care le traversăm?

2+2=4 pastile media

Michael ASTNER

2+2=4 pastile media

Orice şedere a mea la ţară înseamnă şi un fel de cură mediatică de detelevizare, în sensul că timp de două-trei săptămâni ori chiar timp de două luni nu mă uit la televizor. Desigur, mă mai „dau” pe net, da. Dar în principiu legătura mea cu ţara se face prin intermediul radioului. Care radio merge non-stop cât îs în casă (inclusiv noaptea, când dorm), iar asta invariabil pe RRA. În principiu, pot s-o spun, sunt mulţumit de mixul oferit dintre ştiri şi muzică etc.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.