Polițiștii au stat cu ochii pe bicicliști. Amenzi și sfaturi

joi, 17 noiembrie 2022, 11:25
2 MIN
 Polițiștii au stat cu ochii pe bicicliști. Amenzi și sfaturi

Ieri, 16 noiembrie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, acţiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație.

Acţiunea s-a desfăşurat atât în mediul urban, cât şi în mediul rural şi a avut în atenție reducerea riscului rutier cauzat de indisciplina bicicliștilor. 

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 229 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 69890 de lei, 19 de sancțiuni fiind aplicate bicicliștilor. De asemenea, au fost reținute 26 de permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Pentru siguranța bicicliștilor, polițiștii recomandă:

 –  nu încercați să învățați să conduceți biciclete pe drumurile intens circulate;

–  în mers, să țineți cel puţin o mână pe ghidon şi ambele picioare pe pedale;

– să nu circulați în timp ce vă afați sub influenţa alcoolului, a produselor ori substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora;

– când circulați pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, bicicleta trebuie  echipată în faţă cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare; 

–  să nu circulați cu defecţiuni tehnice la sistemele de frânare;

–  să nu traversați drumurile publice, pe trecerile de pietoni, în timp ce vă deplasați pe bicicletă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii