anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Poliţiştii i-au luat permisul de conducere la un protest anti-mască

GALERIE
protest, anti masca6
 • protest, anti masca6
- +

Un protest anti-mască l-a adus pe un ieşean în faţa instanţei. Acesta a fost amendat, dar nu pentru participarea la manifestaţie, ci pentru o contravenţie rutieră. S-a adresat Judecătoriei, pentru a demonstra că a fost amendat degeaba.

Pe 29 martie, în mai multe oraşe ale ţării au fost organizate proteste împotriva restricţiilor impuse în contextul pandemiei. În Iaşi, la proteste au participat aproximativ 50 de oameni, care au pichetat Prefectura şi au manifestat în Piaţa Unirii. În cadrul protestelor a avut loc şi un marş auto, coloana fiind însoţită de autospeciale ale poliţiei. Conform precizărilor făcute de Alexandru B. în faţa instanţei, din spatele maşinii sale s-a apropiat o autospecială a poliţiei care i-a solicitat în mai multe rânduri să tragă pe dreapta. A auzit solicitarea, dar a crezut că este adresată altor participanţi la protest, nu lui. În cele din urmă, a oprit, fiind sancţionat de poliţişt şi ameninţat cu luarea permisului. Ieşeanul se consideră nevinovat, acuzându-i pe poliţişti că nu au nominalizat clar autoturismul căruia îi solicitau să oprească.

În susţinerea poziţiei sale, ieşeanul a solicitat doar proba cu înscrisuri, nu şi cu martori, deşi, după cum afirma el însuşi, la protest participaseră câteva zeci de maşini. În aceste condiţii, analiza dosarului a constat pentru judecători în verificarea legalităţii procesului-verbal întocmit de poliţişti. Or, acesta era perfect în regulă. Explicaţia oferită de Alexandru B., că nu ar fi înţeles că poliţiştii i se adresează lui, iar nu altuia, nu a fost acceptată de judecători. În aprecierea acestora, la auzul solicitării, orice şofer trebuia să tragă pe dreapta, chiar dacă nu era sigur că este vorba de el. „Simpla negare a petentului în sensul că faptele nu corespund adevărului nu este suficientă, atât timp cât acesta nu aduce probe sau nu prezintă o explicaţie raţională pentru care agentul ar fi întocmit procesul-verbal cu consemnarea unei situaţii nereale. De altfel, petentul nu neagă că nu ar fi oprit la semnalele şi indicaţiile poliţistului rutier, însă justifică acest fapt prin aceea că nu ar fi perceput că dispoziţiile i-ar fi fost adresate lui. Cât priveşte «ameninţarea» că îi va fi luat permisul de conducere, aceasta nu poate fi considerată nelegitimă atât timp cât a fost dispusă pentru nerespectarea indicaţiilor poliţistului rutier”, au consemnat magistraţii Judecătoriei, care au respins plângerea ieşeanului. Acesta se mai poate adresa Tribunalului, cu apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.