Polițiștii locali din Ploiești nu fac ture de noapte că ”le crește tensiunea după ora 15”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 23.06.2021

Polițiștii locali din Ploiești nu fac ture de noapte că ”le crește tensiunea după ora 15”

GALERIE
politisti locali
  • politisti locali
- +

O serie de acte de vandalism care au avut loc în orașul Ploiești scot la iveală o problemă din cadrul Poliției Locale – aproape o treime din polițiști nu pot face ture de noaptea pe baza unei recomandări medicale.

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a descoperit recent cum aproape o treime din angajații Poliției Locale, respectiv 60, nu pot munci pe tura de noapte și nici nu pot face efort fizic prelungit întrucât li s-au dat recomandări medicale în acest sens.

Andrei Volosevici a reproșat Poliției Locale faptul că nu are patrule în oraș pe tura de noapte, după ce au fost constatate mai multe acte de vandalism chiar în centrul orașului care nici măcar nu au fost raportate Primăriei.

O treime din polițiștii din Ploiești nu pot lucra pe tura de noapte

„Am ieşit noapte de noapte pe străzi să verific ce se înâmplă şi nu am dat de nicio patrulă a Poliţiei Locale. Am mers pe jos pe mijlocul bulevardului zeci de minute şi nimeni nu mi-a zis nimic. Nu mi s-a părut normal şi am mers să aflu ce se întâmplă de nu sunt poliţiştii locali pe stradă. Aşa am aflat că dintre cei 220 de angajaţi ai Poliţiei Locale Ploieşti, aproximativ 60 dintre ei au recomandare medicală să nu facă serviciu de noapte”, a declarat, pentru „Adevărul”, Andrei Volosevici.

Acesta a susținut faptul că din cei 60 de poliţişti „cărora le creşte tensiunea după ora 15.00”, zece fac parte din structurile de ordine publică iar unul lucrează în cadrul dispeceratului.

Noi posturi de polițiști scoase la concurs în Ploiești

De asemenea, acesta a dispus verificare actelor medicale pe care le au polițiștii care nu pot lucra pe tura de noapte, astfel, urmează să se facă mai multe controale realizate de Casa de Asigurări de Sănătate Prahova şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Totodată, polițiștii din Ploiești urmează să fie dotați cu camere de tip body cam, astfel încât suspiciunile că agenții își iau pauze prea lungi și că nu activează în zonele-cheie ale orașului să fie înlăturate.

Primarul orașului vrea să dea un suflu nou Poliției Locale scoțând la concurs posturile disponibile din Ploiești pentru a aduce tineri în sistem, care să poată lucra și pe tura de după-amiază și pe cea de noaptea.

„Lucrăm cu materialul clientului”

De cealaltă parte, directorul Poliției Locale Ploiești, Adrian Vaida, susține că are cunoștință de probleme instituției pe care o conduce, dar în același timp este de părere că situația nu a fost prezentată așa cum este ea de fapt.

„O parte dintre poliţiştii locali au afecţiuni medicale motiv pentru care medicul specialist a recomandat evitarea executării serviciului în ture de noapte şi evitarea efortului fizic prelungit. Aceste afecţiuni medicale au apărut după ce au fost angajaţi, nu au apărut acum peste noapte. Toţi la care ne referim sunt apţi condiţionat. Dacă medicul specialist îi declara inapt, automat trebuia să înceteze relaţia de serviciu”, a declarat Adrian Vaida.

Continuarea, pe gandul.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vocile Europei

Lucian DÎRDALA

Vocile Europei

Pentru ca proiectul CVE să nu eşueze în irelevanţă, toate vocile Europei, inclusiv cele care displac establishment-ului de la Bruxelles, trebuie să se poată face auzite.

Filmuletul zilei

opinii

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Ca ieşean, simt nevoia acum, la opt decenii de la acele evenimente tragice, să meditez la ce înseamnă rana istorică a pogromului pentru memoria noastră. Cu îngăduinţa cititorilor mei, voi relua, în trei episoade, cele câteva lucruri pe care am găsit de cuviinţă să le scriu în anii din urmă, tot aici, pe acest subiect greu de epuizat.

Domnul Savaste

Radu PĂRPĂUȚĂ

Domnul Savaste

Lumea asta formată din oameni - era convins domnul Savaste - e singurul lucru care nu se poate lăsa în urmă. Ea este ceea ce ne ajunge întotdeauna. Voia să spună realitatea, nu lumea, - înţelegeam eu. Şi - mai zicea domnul Savaste - toată lumea e bună sau rea după împrejurări. „Bunioară, eu: beau şi fac urât, altădată beau şi sunt ca pâinea caldă - mă ştiu toţi copiii din cartier. De la BPR (aşa zicea el la Bodega Podu Roş) şi până acasă am juma de kilometru - la toţi le dau bomboane. Anume îmi ies dracii înainte, că ştiu că eu cumpăr bomboane pentru ei. Na!”

Muzică de toate felurile?

Alex VASILIU

Muzică de toate felurile?

Iată o întrebare ce îşi merită răspunsul ambivalent: da şi nu. 

pulspulspuls

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Fierbe piaţa politichiei liberale de câteva zile încoa’, stimaţi telespectatori, toţi întrebându-se dacă e adevărat au ba ceea ce se tot aude din ce în ce mai insistent şi mai cu detalii picante: au fost au ba zilele trecute mascaţii de la Ţaigheria din Copou acasă la ficiorul premarelui Niţos, cel la care ar fi ajuns felia cea mai groasă din caşcavalul afacerii schimbului de terenuri în care e băgat şi Peni Hill de la Iaşi? 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.