anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Poliţiştii verifică deţinătorii de arme neletale. Peste 2300 de autorizaţii, retrase

GALERIE
arme
 • arme
- +

Poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Direcţiei de Ordine Publică verifică deţinătorii de arme neletale, în ultimele şase luni fiind suspendate şi anulate 2.362 de autorizaţii de port armă.

Potrivit Poliţii Române, poliţiştii formaţiunilor arme, explozivi şi substanţe periculoase şi de ordine publică au verificat, în perioada 10 septembrie 2012 – 5 martie 2013, deţinătorii legali de arme şi muniţii neletale supuse autorizării.

"S-a avut în vedere verificarea îndeplinirii condiţiilor care au stat la baza acordării autorizării persoanelor fizice să deţină, să poarte şi să folosească arme neletale supuse autorizării (art. 57, alin. 4 lit. a, b şi d din Legea 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor). Astfel, au fost luate 625 de măsuri de suspendare a dreptului de port şi folosire a armelor neletale supuse autorizării (conform art. 59 alin. 2 lit. a din Legea 295/2004). Persoanele faţă de care s-a dispus această măsură sunt suspecte în cauze penale pentru fapte săvârşite cu intenţie, potrivit legislaţiei în vigoare", precizează sursa citată.

De asemenea, în 1.737 de situaţii a fost luată măsura de anulare a dreptului de port şi folosire a armelor neletale supuse autorizării.

Dintre acestea, în 1.604 de cazuri măsura anulării a fost luată conform art. 59 alin. 1 lit. a din Legea 295/2004, respectiv persoanele în cauză au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau la pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu excepţia cazurilor în care a intervenit amnistia ori reabilitarea sau prezentau pericol pentru ordinea publică, siguranţa naţională, viaţa şi integritatea corporală a persoanelor.

În 133 de cazuri măsura anulării a fost dispusă pentru nerespectarea condiţiilor de păstrare a armei, nedeclararea în termenul legal al domiciliului sau în cazuri în care a intervenit decesul deţinătorului.

Poliţiştii au aplicat 804 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 414.766 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor.

gandul.info

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.