Poliţistul care l-a ucis pe George Floyd urmează să fie judecat în martie, iar ceilalţi trei în august
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Poliţistul care l-a ucis pe George Floyd urmează să fie judecat în martie, iar ceilalţi trei în august

GALERIE
Derek Chauvin
  • Derek Chauvin
- +

Procesul fostului poliţist alb Derek Chauvin, inculpat de uciderea afroamericanului George Floyd, urmează să începă, aşa cum s-a prevăzut, la 8 martie, însă ceiilalţi trei poliţişti acuzaţi urmează să fie judecaţi separat, la sfârşitul lui august, a dispus un judecător, relatează AFP.

Acuzarea şi apărarea au cerut o amânare a deschiderii procesului celor patru jurnalişti, din cauza pandemiei covid-19. Inclusiv în cea mai mare sală de tribunal din Minneapolis ”va fi imposibil să se respecte regulile distanţării fizice, în cazul unui proces comun”, a recunoscut marţi, în această hotărâre, judecătorul Peter Cahill.

Însă judecătorul a dispus să se menţină data anunţată a procesului lui Derek Chauvin, în vârstă de 44 de ani, care şi-a ţinut genunchiul timp de aproape nouă minute pe gâtul lui George Floyd, la 25 mai, în acest mare oraş din nordul Statelor Unite. Foştii colegi ai lui Derek Chauvin, Alexander Kueng, Thomas Lane şi Tou Thao, inculpaţi de complicitate, ”vor fi judecaţi împreună, începând de la 23 august”, a stabilit judecătorul.

Cei patru bărbaţi, care cereau să fie judecaţi separat, au fost eliberaţi toţi pe cauţiune. Acuzarea pleda, din contră, în favoarea unui singur proces, pentru a nu spori traumatismul cauzat de mai multe procese şi costurile contribuabilului. Potrivit unor documente judiciare, acuzaţii au pledat că au făcut un uz rezonabil de forţă împotriva unui om care se zbătea.

Însă între ei au apărut divergenţe şi par tentaţi să dea unul pe altul vina tragediei. Calvarul lui George Floyd, filmat şi postat online de către o trecătoare, a provocat o emoţie dincolo de frontierele americane şi a determinat milioane de oameni să iasă în stradă, în Statele Unite, pentru a cere reformarea poliţiei şi oprirea inegalităţilor rasiale.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joaca de-a reforma

Cătălin ONOFREI

Joaca de-a reforma

Îmi aduc aminte că aţi promis o Românie normală la cap, la inimă şi la trup!

Filmuletul zilei

opinii

Make Romania Great Again!

Briscan ZARA

Make Romania Great Again!

A fost vreodată România noastră grandioasă, a fost vreun moment din istorie la care ne putem raporta şi care poate fi luat drept exemplu de reuşită, de „aşa da”? Poate cineva spune că o anumită perioadă a fost cea mai apropiată de nivelul albastru al satisfacţiei dintre toate? A existat un moment la care să ne raportăm şi să zicem: „Nu mai e cum a fost atunci când eram cei mai şmecheri, când călăream valul, când eram temuţi, respectaţi, apreciaţi la adevărata valoare”?

Bunul păstor

Mihai DORIN

Bunul păstor

A plecat la Domnul mult prea devreme, la o vârstă la care un îndrumător spiritual îşi desăvârşeşte misiunea creştină, Prea Sfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. Clujenii ne-au oferit cu acest prilej o lecţie de dragoste şi civilizaţie, prin felul în care au înţeles să-şi arate preţuirea pentru blândul păstor, care în cei peste 23 de ani de slujire a cucerit inimile credincioşilor. Şi nu au fost doar cei greco-catolici, aşa cum eu însumi am înţeles cu ani în urmă, atunci când l-am cunoscut, ci deopotrivă ortodocşi ori romano-catolici. 

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

pulspulspuls

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Iată, stimaţi telespectatori, că iarăşi pică ieşenii de papagal în politichia care se face la Bucureşti.

Caricatura zilei

N-a pățit-o numai Trump

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.