anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Poluare dincolo de limita admisă, la mai multe staţii din Iaşi

GALERIE
poluare Iasi
  • poluare Iasi
- +

Problemele privind calitatea aerului continuă în zona municipiului Iaşi. În ultima perioadă, indicatorii PM10 au înregistrat depăşiri, în zile consecutive, la mai multe staţii de măsurare a calităţii aerului amplasate în municipiul Iaşi sau în localităţi limitrofe.

”De aceea, am discutat cu reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi cu cei ai Gărzii de Mediu Iaşi. Este clar că trebuie intervenit. Am cerut o monitorizare a tuturor indicatorilor, dar şi verificări acolo unde există semnalate probleme. Garda de Mediu va verifica inclusiv şantierele din zona municipiului Iaşi pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de protecţie a mediului. Vom avea în perioada următoare o serie de discuţii şi cu autorităţile locale pentru a urmări implementarea măsurilor din Planul de calitate a aerului şi stabilirea unor dispoziţii complementare, pentru că se pare că măsurile actuale nu sunt eficiente”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul judeţului Iaşi.

Principalii indicatori depăşiţi la Iaşi în ceea ce priveşte calitatea aerului sunt particulele în suspensie PM 10 şi PM 2,5.

Astăzi, 29 martie, indicatorii PM 10 erau depăşiţi în cazul a patru staţii de măsurare a calităţii aerului, respectiv cele din Podul de Piatră, Cantemir, Tomeşti şi Aroneanu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.