Pompierii ieşeni, în alertă diseară din cauza lumânărilor de Înviere
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Pompierii ieşeni, în alertă diseară din cauza lumânărilor de Înviere

GALERIE
lumanari
  • lumanari
- +

De teama incendiilor, ISU recomandă preoţilor să facă slujbe în aer liber, la bisericile care se vor aglomera.

Slujba religioasă din noaptea de sâmbătă spre duminică va fi supravegheată de pompieri. Un număr de 15 angajaţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă vor supraveghea desfăşurarea serviciilor religioase în mai multe biserici mari din municipiu şi judeţ. Două unităţi de intervenţie vor fi mobilizate la Mitropolie şi biserica de la Hadâmbu, unde se aşteaptă să se adune cei mai mulţi credincioşi. „Până acum am efectuat controale şi am lăsat preoţilor parohi un set de măsuri care trebuie adoptate pentru a evita producerea incidentelor. În general, noi nu am avut probleme din acest punct de vedere, dar inspectorii noştri vor supraveghea oricum desfăşurarea slujbei”, a declarat inspectorul-şef al IJSU, colonelul Dan Iamandi.

Setul de măsuri dispuse de IJSU impune ca accesul credincioşilor în biserici să fie permis doar în limita capacităţii acestora, iar în cazul aglomeraţiei se recomandă ca slujba să se desfăşoare în exteriorul bisericii. Interdicţia se va aplica mai ales în cazul bisericilor din lemn, care prezintă un risc ridicat de incendiu. Uşile de acces în biserici vor rămâne obligatoriu deschise pe timpul serviciului religios. Desfăşurarea slujbei este interzisă în bisericile în care se află schele. Preoţii trebuie să desemneze persoane responsabile cu supravegherea activităţilor din interiorul bisericilor şi cu intervenţia operativă cu stingătoarele de incendiu proprii. Clericii trebuie să efectueze după slujbă verificarea bisericii, pentru înăturarea eventualelor surse de incendiu.

Depunerea lumânărilor se va face numai în locurile special amenajate, în exteriorul bisericilor şi la distanţă sigură faţă de elementele combustibile. Parcarea automobilelor se va face astfel încât să nu se blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie în cazul producerii unor incendii şi nici să nu  împiedice accesul la hidranţii exteriori. IJSU recomandă ieşenilor ca, la întoarcerea acasă, să nu lase lumânări aprinse nesupravegheate, în apropierea materialelor inflamabile sau în locuri unde pot ajunge copiii. Lumânările trebuie stinse înainte de culcare. Copiii nu trebuie lăsaţi singuri în casă, nesupravegheaţi ori având la îndemână chibrituri, lumânări sau brichete. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.