anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 13.08.2022

Pont: Cum îşi pot persoanele fizice eşalona datoriile la Fisc!

Se acordă facilitati la plata doar pentru restanţe mai mari de 500 de lei.

GALERIE
datorii-esalonare-Fisc
 • datorii-esalonare-Fisc
- +

Fiscul ieşean le reaminteşte ieşenilor că şi persoanele fizice care au datorii la bugetul de stat au dreptul să solicite eşalonarea la plată, cele mai multe cereri fiind depuse, în general, de către administratorii de firme.

 

 
Totuşi, ieşenii trebuie să mai ştie că eşalonarea nu se acordă pentru datorii mai mici de 500 lei sau pentru o eşalonare deja acordată, iar solicitanţii trebuie să aibă toate declaraţiile depuse, să dovedească imposibilitatea de a plăti datoriile, să aibă constituită o garanţie, să nu se afle în insolvenţă sau dizolvare. „Persoanele fizice care solicită eşalonare la plată anexează la cererea de acordare a eşalonării: o declaraţie pe proprie răspundere că nu se află în dizolvare şi că nu i s-a stabilit răspunderea solidară; registru – jurnal de încasări şi plăţi/acte prin care se dovedesc veniturile contribuabilului pe ultimele 6 luni anterioare datei depunerii cererii; programul de redresare financiară semnat de reprezentantul legal al contribuabilului, care va conţine şi argumentarea posibilităţii de eşalonare pe perioada solicitată; documente sau informaţii relevante în susţinerea cererii”, potrivit OG 29/2011 privind acordarea eşalonării la plată. În ceea ce priveşte garanţiile solicitate pentru acordarea eşalonării, acestea pot fi mijloace băneşti consemnate pe numele contribuabilului la dispoziţia Fiscului, scrisoare de garanţie bancară, instituirea sechestrului pe bunuri sau încheierea unui contract de ipotecă sau gaj pe bunuri libere de orice sarcini. „Garanţiile trebuie să acopere sumele eşalonate la plată, dobânzile datorate pe perioada eşalonării, plus un procent de până la 32% din sumele eşalonate la plată, în funcţie de perioada de eşalonare, al cărei maxim este între 49 şi 60 de luni”, se mai arată în OG.

Potrivit datelor furnizate de Fisc, până la sfârşitul lunii mai au fost înregistrate 390 de cereri de eşalonare la plată pentru obligaţii fiscale neachitate în sumă de 154,76 milioane lei. Din acestea, organele fiscale au soluţionat  291 cereri favorabil, sumele aprobate fiind de 71,86 milioane lei, 92 cereri nefavorabil în sumă de 81,74 milioane lei şi 7 cereri în sumă de 1,16 milioane lei încă se află în curs de soluţionare.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.