Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ponta: "Domnule Ţiriac... Le e frică să spună şi da şi nu, pentru că îi duce la DNA"

GALERIE
ponta
  • ponta
- +

Omul de afaceri Ion Ţiriac s-a plâns, vineri, că nu este ajutat de autorităţi să obţină fonduri europene pentru diverse investiţii, spunând că a fost inclusiv la premierul Victor Ponta, care i-ar fi transmis că funcţionarilor care se ocupă cu accesarea banilor UE "le este frică de DNA".

Fostul tenismen a spus, într-o conferinţă de presă, că pe terenurile de fotbal pe care le-a construit la fosta fabrică Granitul din Capitală nu vin elevi de la şcolile din zonă pentru că Ministerul Educaţiei le interzice acestora să iasă din unităţile de învăţământ.

"La Granitul am făcut un teren de fotbal, am făcut şi artificial. Am 16 şcoli împrejur, între 5 şi 10 minute de mers, şi nu vine niciuna să-şi facă orele acolo pentru că e interzis de minister să iasă din şcoală. Vin şcoli de juniori şi de pitici, dar private, nu şcolile pentru care am făcut baza. Şi atunci am zis să bat la uşă, cui să bat, domnului prim-ministru. M-a primit a doua zi când a venit din Turcia, nici nu ştiam că are probleme. Şi i-am spus: «Domnule prim-ministru, nu vă supăraţi, daţi-mi pe cineva de la dumneavoastră să mă duc la fonduri europene. Pentru că, dacă îmi dă nişte bani, în loc să fac unul, fac trei. Promit că nu le duc la Monte Carlo, le las aici». Şi el zice tristeţea pe care o avem astăzi: «Domnule Ţiriac, nu am pe cine. Le e frică la toţi. Le e frică să spună şi da şi nu şi să sufle, pentru că îi duce la DNA». Şi atunci vă întreb ce fel de societate este asta şi unde ne ducem?", a declarat Ion Ţiriac.

El a afirmat că autorităţile nu i-au pus încă la dispoziţie un teren pentru a construi un patinoar, investiţie proprie, astfel încât a decis să-l facă pe un teren pe care el îl deţine la Otopeni.

"Mi-e greu mie în ţara asta să fac ceva poentru sport, fără să cer nimic. Absolut nimic, numai puţină lipsă de birocraţie. Am promis un patinoar, am pus cele două milioane deoparte la Fundaţia Olimpică. De doi ani mă chinuiesc să găsesc ăia 3.000 de metri pătraţi. Toată lumea e foarte amabilă, numai că la sfârşitul zilei nu se poate. Atunci am zis că nu mă mai interesează niciun primar, nimic, că am terenul la Otopeni şi le fac pe toate acolo. Nu e ideal să faci acolo un patinoar. În Budapesta sunt 24, la Bucureşti, niciunul. Pentru copii şi juniori, atâta tot, nu pentru Campionatul Mondial. Le fac pe toate la Otopeni, inclusiv un teren de fotbal, aşa cum am făcut la Granitul. Fac şi un bazin olimpic şi un teren de fotbal, cu sintetic", a mai spus Ţiriac.

Mediafax

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri