Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ponta: Masura pe termen lung este o noua lege a salarizarii

GALERIE
victor ponta
  • victor ponta
- +

Premierul Victor Ponta a declarat ca supraimpozitarea ar fi fost o masura temporara, iar pe termen lung masura ideala ar fi o noua lege a salarizarii.

Declaratiile lui Victor Ponta:

  • Despre inflatie va poate spune Banca Nationala. E un lucru pe care nu il stapaneste Guvernul.
  • Suntem singura tara din Europa care a deficit deficitul bugetar si au crescut salarii si pensii.
  • Am avut o incasare mai buna la buget dupa plecarea lui Blejnar, am avut un plus de 1 miliard de lei.
  • Colegii din PNL au zis ca nu da bine sa supraimpozitam. Trebuie sa definim care e problema. Intre profesorul si medicul debutant care castiga 10 milioane si toti sefii si directorasi din diverse companii care castiga 180 de milioane este o diferenta enorma.
  • Rezultatul la Hidroelectica e ca de la o mare pierdere s-a ajuns la profit. Solutia temporara ar fi supraimpozitarea, solutia permanenta ar fi o noua lege a salarizarii. A fost un dezastru legea lui Boc.
  • E aproape imposibil sa spui ca munca unui medic e mai importanta decat munca unui profesor.
  • Am un cal de bataie: acela al faptului ca Romania este tara unde orice vrei sa faci se spune ca nu se poate. Eu mi-am propus sa demonstrez ca nu este asa.
  • Toate lucrurile le-am facut cu USL-ul, nu cu PSD-ul. Si in viitor tot asa va fi.
  • Oamenii de dreapta pun taxe. Din pacate la noi e un pic fetisizata problema cu cota unica.  Problema e de fiscalitate redusa. Problema este sa nu impovarezi si mai mult, in special zona privata, in timpul unei crize economice.
  • Nici n-o sa inchidem acest subiect, vom cauta o solutie. Alta solutie ar fi intr-adevar o noua legislatie in domeniul bugetar, sa nu mai fie aceasta diferenta intre cel mai mic si cel mai mare. Ministrii au de multe ori cel mai mic salariu din minister, e ridicol.
  • (Masuri pentru privati) Sunt tot felul de sabloane de astea "Dom'le, nu face Guvernul pentru privati, ce se intampla, economia se distruge...". Nu se distruge, dovada ca, dintre tarile europene, stam mai bine. Doi: nu am crescut niciun fel de fiscalitate, intr-o perioada in care in toata Europa se creste fiscalitatea. Mai mult, am reusit sa platim si platim in continuare toate proiectele europene, unde nu primim inca banii de la Comisia Europeana. Am dat drumul la bani, toti beneficiarii sunt privati.
  • Nu, n-am avut bani la buget pentru masura asta, nici n-ai cum sa-i pui in buget din moment ce sunt prevazuti ca fonduri europene, ci i-am imprumutat din Trezorerie, urmand ca dupa aceea sa-i recuperam de la Comisia Europeana.
  • Cardul Kogalniceanu, cel de spriin, am venit cu ajutorul de minimis pentru cei care creeaza locuri de munca. Stiti care-i problema, nu vorbim des despre lucrurile acestea pentru ca nici nu ne intreaba nimeni.
  • In acelasi timp, pentru zona privata, Daimler e zona privata sau o fi de stat? Pai bun, daca am reusit, in urma negocierilor, sa vina si sa deschida o noua fabrica in Romania...
    Mai departe, OMV Petrom este privat sau de stat? Au investit si, in urma intregii politici pe care o avem cu ei, investesc impreuna cu Exxon 1 miliard de dolari. Rompetrol acum este privat, au mii de locuri de munca, platesc taxe la stat. Renault si Ford... Noi nu vorbim despre ele, de parca au venit din cer.
  • Avand un sistem de fiscalitate foarte redus - cu exceptia Bulgariei, nu exista unul mai redus decat in Romania-, incercand prin politicile pe care le ducem ca, de la 1 ianurie, sa reducem contributiile de asigurari sociale, si astea sunt ajutoare pentru microinterprinderi - cardul Kogalniceanu, ajutorul de minimis, plata beneficiarilor din programele europene... Acuma, nu stiu ce sa fac, sa platesc salarii la privati? Cred ca e un pic cam mult daca imi cereti acest lucru, abia le platesc pe cele de la stat.
  • Eu cred ca am aceleasi obligatii fata de companiile mari, dar si fata de cele mici.
  • Avem masuri pentru microintreprinderi in practica.
  • In ceea ce priveste reducerea TVA-ului, va fi in functie de cum stam cu incasarile la buget
  • Am competenta de a intreba ce se intampla cu cele 50 de plangeri penale pentru Hidroelectrica, la Posta Romana, la toate celelalte pe unde am gasit. Am inteles ca se lucreaza. Nu stiu cate s-au finalizat.
  • Avem cel putin de la Corpul de Control al Primului- Ministru 40-50 de plangeri penale in curs de finalizare.
  • Am castigat cam toate procesle cu baietii destepti. Toti se luptau cu baietii destepti si a trebuit sa venim noi ca sa rezolvam.
  • De abia a trecut 1 ianuarie 2013. Ce o sa fie la 1 ianuarie 2014 nu stiu. Sper sa fie bine. Daca o sa avem crestere economica, daca agricultura ne scoate din necazul de anul trecut, daca deblocam si ultimele doua programe.
  • Nu a fost nicio discutie in Guvern despre ce o sa se intample in 2014. Doamna Campeanu e mai optimista. Nu ne putem angaja de acum.
  • Anul acesta nu se vor mari salariile.Am spus asta din campanie, nu dupa ce am castigat. Eu nu sunt de parere ca ar trebui sa marim salariile la bugetari, in mod egal. Adica indexari pe categorii de venituri sau de profesii. De exemplu, salarizarea in Educatie si Sanatate este prea mica in raport cu celelalte institutii. 
  • Desi avem si o lege a confiscarii extinsa exista niste decizii ale Curtii constituionale care au spus ca se confisca doar bunurile care contribuie la savarsirea infractiunii.
  • Exista o procedura in ceea ce priveste expropierea. 
  • Avem masini furate, confiscate. Nu se poate face nimic cu ele. Este vorba de dreptul la proprietate.
  • O sa explice si doamna Campeanu. Dansa a vorbit despre sfarsitul anului, vom calcula  rata inflatiei ca sa stim cu cat sa indexam.
  • Problema certurilor dintre mine si Crin Antonescu devine ridicola. Mi se pune de o mie de ori aceasta intrebare. Nu ne certam.

hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri