Ponta şi Antonescu se ceartă pe amendamentul penalităţilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Ponta şi Antonescu se ceartă pe amendamentul penalităţilor

GALERIE
crin-ponta
  • crin-ponta
- +

Principiul conform căruia statul trebuie să achite penalităţi pentru datoriile faţă de persoane fizice şi juridice este corect, dar va fi completat cu sintagma “în condiţiile legii”, iar prin legea de aplicare va fi asigurată o anumită “marjă de timp”, deoarece azi acest lucru nu e posibil financiar “Este o propunere principial corectă, problema este însă practica.

Dacă aplicăm imediat, în luna septembrie punem lacătul pe guvern şi nu plecăm doar noi acasă, ci şcoli, spitale, drumuri. Forma finală care cred că e şi corectă, şi acceptabilă este enunţarea principiului, pus acolo în coadă “în condiţiile legii”, iar prin legea cu care venim încercăm să o facem şi aplicabilă Altfel, să nu ne trezim că facem ca şi cu un alt principiu constituţional, “Fiecare cetăţean român are dreptul la o casă”. Are, e adevărat, dar dacă nu avem în acest moment să-i oferim, ce facem ? Principiul e corect şi îl vom susţine, dar va exista o anumită marjă de timp în care să poţi să-l aplici, de mâine nu poţi”, a spus Ponta la RTV. Partnetul său de alianţă, preşedintele PNL, Crin Antonescu a avut însă o poziţie contrară. “Când vorbim de principii şi de un principiu care este fundamental nu cred că putem avea argumente de natură administrativă. Adică, “eu refuz acest principiu pentru că nu prea avem bani la buget” (...) Principiul egalităţii de regim juridic între stat şi oricare alt contribuabil, între cetăţeni persoane fizice sau între companii private, acesta este un principiu pe care în opinia mea nici nemulţumirea domnului prim-ministru, indiferent cum îl cheamă, nici nemulţumirea unui ministru de Finanţe, nici nemulţumirea birocraţiei din Ministerul de Finanţe, nu-l poate împiedica”, a susţinut Antonescu. Liderul PNL a afirmat că, din moment ce Constituţia este un “contract fundamental între cetăţeni”, la baza acestuia nu poate sta “o superioritate absolută a statului”.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.