Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

COMUNICAT DE PRESA

Porți deschise pentru elevi la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

GALERIE
Afis Zilele Portilor Deschise 2018
  • Afis Zilele Portilor Deschise 2018
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează, în perioada 21 – 25 aprilie 2018, „Zilele Porților Deschise”, un eveniment dedicat elevilor din clasele IX-XII, cu scopul de a se familiariza cu universitatea și activitățile acesteia. În cele cinci zile, tinerii pot participa la diverse acțiuni interactive la facultăți, vizite în laboratoare, cursuri deschise din toate domeniile, jocuri sportive, tururi ghidate și prezentarea ofertei academice, dar și vizite la Muzeul Universitățiiși workshop-uri organizate de specialiștii în carieră care îi ajută pe elevi să se orienteze spre facultatea potrivită. Participarea la toate activitățile este gratuită.

„Zilele Porților Deschise” le propune elevilor o modalitate directă și interactivă de a face cunoștință cu viața de student, dincolo de simpla consultare a ofertei de admitere. Fiecare facultate va participa cu un stand la Salonul Ofertelor Educaționale, care se va desfășura zilnic între 21 și 25 aprilie, în Sala Pașilor Pierduți, intterval orar 10.00-14.00. Aici vor fi prezenți studenți și profesori de la cele 15 facultăți ale Universității „Alexandru Ioan Cuza”, care le vor putea răspunde elevilor la întrebările lor despre facultate.

Pentru a-i ajuta pe elevi să înțeleagă mai bine ce înseamnă cursurile universitare, facultățile au pregătit o serie de prelegeri pe teme de interes general. Printre ofertele de cursuri deschise se numără: „Drepturile omului, astăzi, încotro?” (sâmbătă, 21 aprilie – Facultatea de Drept), „Descoperă orașul Iași prin 7 trasee turistice” (duminică, 22 aprilie - Facultatea de Geografie și Geologie), „The Internet of Things (IoT): Lumea obiectelor inteligente. Ești pregătit pentru ceea ce urmează?”(luni, 23 aprilie - Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor), „Tendinţe şi orientări în practica fitness-ului contemporan” (marți, 24 aprilie -  Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport) sau Învățarea în era digitală (miercuri, 25 aprilie - Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației).

În fiecare zi a evenimentului vor fi organizatetururi ale universității ce presupun vizitarea locurilor emblematice și familiarizarea cu zona în care elevii își vor petrece peste câțiva ani studenția. Pe tot traseul turului, participanții vor fi însoțiți de un ghid care le va oferi mai multe informații atât despre locațiile vizitate, cât și despre viața de student. 

Elevii, dar și profesorii și părinții, vor putea vizita: Aula Magna „Mihai Eminescu”– sala unde se desfășoară cele mai importante evenimente din viaţa universităţii,  Librăria – cafenea TAFRALI – unul dintre centrele vieţii culturale din universitate,  Campus „Titu Maiorescu” – inclusiv cantina și Turnul Universității – o locație deosebită, cu vedere panoramică.

Înscrierea la „Zilele Porţilor Deschise” se face on-line, pe site-ul oficial al evenimentului www.uaic.ro/zpd. Modulul de înscriere permite realizarea unui „orar” personalizat, cu activități din oră în oră. Profesorii care însoțesc elevii pot realiza programări comune pentru întreg grupul, iar la încheierea activităților cadrele didactice primesc o diplomă de participare din partea Universității.

Evenimentul „Zilele Porților Deschise” este organizat în cadrul proiectului „Iași, orașul studenției tale. Porți deschise la universitățile ieșene”, derulat de UAIC în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” și Primăria Municipiului Iași.

Grupurile organizate de elevi care vor dori să viziteze centrul universitar ieșean în perioada 21 - 25 aprilie vor putea să circule gratuit prin Iași pe „Traseul universitar”. La fiecare 70 - 90 de minute, din zona Gării Mari din Iași vor pleca două autobuze colate cu identitatea vizuală a evenimentului, destinate exclusiv proiectului „Iași, orașul studenției tale”, care vor avea opriri în stații predefinite și semnalate corespunzător în apropierea fiecărei instituții de învățământ superior.

Autobuzele vor circula zilnic, începând cu ora 09.00, după un orar care să coincidă cu sosirea în gară a celor mai circulate rute feroviare care leagă Iașul de restul țării. „Traseul universitar” va fi unul circular, care pornește de la gară în două direcții, către Copou și către zona Tudor Vladimirescu, putând fi folosit astfel de către elevi ca pe un sistem „hop on / hop off”, ei având posibilitatea de a urca sau coborî la fiecare stație de pe traseu, în ambele direcții.

În fiecare stație, studenți voluntari ai celor cinci universități de stat din Iași îi vor îndruma pe elevi către sediile principale ale instituțiilor de învățământ superior. La gară va fi instalat un punct de informare, de unde vor porni toate grupurile de elevi; aici, aceștia vor primi o broșură care va conține informații despre universitățile din Iași, despre oportunitățile de cazare în campusuri, valorile burselor, cele mai importante obiective culturale ale Iașului, dar și de distracție, cât și cei mai importanți angajatori activi în capitala Moldovei.

Totodată, la mijlocul broșurii, aceștia vor putea găsi o hartă cu toate stațiile de pe „Traseul universitar”, sediile instituțiilor de învățământ superior și principalele obiective culturale ale Iașului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri