EURO-2024

Punem punctul pe știi

Portugalia a dat-o în bară. Franța merge mai departe în semifinale la EURO-2024

sâmbătă, 06 iulie 2024, 00:59
2 MIN
 Portugalia a dat-o în bară. Franța merge mai departe în semifinale la EURO-2024

Hamburg, sfert de finală, Portugalia-Franța 0-0 (3-5 la lovituri de departajare). Lusitanii au avut mai multe șanse de a marca, dar a ratat o singurădată de la 11 m

  • Portugalia: Costa-Cancelo (’74-Semedo), Pepe, Dias, Mendes-Vitinha (‘119-Nunes),Palhinha (’90+2-Neves), Fernandes (’74-Conceiçao), – B.Silva- Ronaldo, Leao (‘106-J.Felix). Selecționer: Roberto Martinez.
  • Franța: Maignan-Koundé, Upamecano, Saliba,Hernande- Kanté,Tchouameni,Camavinga (’90+1-Fofana) -Griezmann (’67-Dembélé) -Kolo Muani (’86-Thuram), Mbappé (‘106-Barcola). Selecționer: Didier Deschamps
  • Arbitru: Michael Oliver (Anglia)
  • Cartonașe galbene: Palhinha/Saliba

Prima parte a fost echilibrată, cu un ritm destul de avântat dar cu puține faze de poartă. De vină nu au fost vedetele Mbappé ori Ronaldo, ci apărările foarte bine organizate,veteranul Pepe de la portughezi fiind și șef și salahor. Un șut prin surprindere al lui Theo Hernandez a fost parat de Diego Costa (’20), iar pe partea cealaltă e de menționat o lovitură liberă pentru lusitani de la marginea careului. Surprinzător nu a executat Cristiano Ronaldo, ci Bruno Fernandes (probabil, cu permisiunea ”marelui șeptar”), dar tot peste poartă.

Vezi mai multe detalii despre EURO 2024 aici

Repriza secundă a început cam la fel, dar pe parcurs meciul s-a aprins. Au fost două ”lumini” lusitane care l-au scos la rampă pe portarul Maignan (șutul lui Fernandes și reluarea din apropiere a lui Vitinha, minutele 61 și 63). Apoi au trecut francezii în prim plan: Ruben Dias a respins în corner șutul lui Kolo Muani (’66) și apoi a fost reluarea spectaculoasă a lui Camavinga din pasa lui Dembélé, care a oferit anterior un mic număr de virtuozitate. Un șut pe poartă expediat de Mbappé și prins de Costa a încheiat cele 90 de minute regulamentare. În prelungiri,deși echilibrate, marile șanse au revenit portughezilor: Ronaldo (’91-șut peste poartă de la 3 m) și Joao Felix (‘109), ambele situații avându-l la origine pe junele Conceiçao. Dar loteria șuturilor de la 11 m a rămas să decidă.

A câștigat Franța, doar pentru o lovitură ratată, la a treia serie, de către Joao Felix, care a tras în bară. Francezii au transformat toate șuturile prin Dembélé, Fofana, Koundé, Barcola și Hernandez, iar portughezii au mai înscris prin Ronaldo, B.Silva și Mendes. Astfel încât, prima semifinală a Euro 2024 se va disputa între Spania și Franța.

Meciurile de astăzi

  • Ora 19:00: Anglia-Elveția
  • Ora 22:00:Olanda-Turcia

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii