Portugalia și Grecia renunță la testul negativ COVID pentru călătorii cu certificat digital

luni, 07 februarie 2022, 09:39
2 MIN
 Portugalia și Grecia renunță la testul negativ COVID pentru călătorii cu certificat digital

Portugalia și Grecia renunță de luni la testele COVID negative cerute până acum de la cei care intră în țară, dacă au certificate care atestă vaccinarea.
 

În Portugalia, măsura a fost aprobată în ședința de guvern de joi și reprezintă o aliniere la normele Uniunii Europene. Testele negative nu vor mai fi necesare pentru „cei care prezintă certificatul digital COVID-UE în oricare dintre modalitățile sale sau o altă dovadă de vaccinare recunoscută”, scria Reuters.

Potrivit AFP, măsura intră în vigoare de luni.

Certificatul digital al UE este eliberat persoanelor care au fost vaccinate, celor care au primit un rezultat negativ la test sau au dovada vindecării după COVID-19.

La începutul lunii ianuarie, Portugalia a relaxat unele restricții, permițând elevilor să se întoarcă la școli și cluburilor de noapte să se redeschidă, dar a menținut cerința de testare negativă pentru toți pasagerii care intră în țară.

Portugalia este una dintre cele mai vaccinate națiuni din lume, cu aproape 90% din populație complet vaccinată și, deși numărul de infecții și incidența sunt încă aproape de niveluri record, spitalizările și decesele sunt cu mult sub vârfurile din urmă cu un an.

Și Grecia va permite turiștilor care au un certificat european de vaccinare să intre în țară fără să prezinte un test negativ pentru COVID-19 începând de luni.

Țara mediteraneană, care se bazează foarte mult pe turism, a relaxat treptat restricțiile de călătorie impuse inițial pentru a combate răspândirea COVID-19, conform Reuters.

Până acum, călătorii, inclusiv copiii de peste 5 ani, trebuiau să prezinte un test rapid antigen făcut cu 24 de ore înainte de călătorie sau un test PCR nu mai vechi de 72 de ore pentru a intra în Grecia.

De luni, va fi suficient certificatul de vaccinare digital valabil al Uniunii Europene, a declarat ministrul Turismului, Vassilis Kikilias, care a adăugat că țara sa se așteaptă ca turiștii să înceapă să sosească din 1 martie, mai devreme față de anii trecuți.

În aeroporturi se fac teste aleatorii, iar dacă rezultatul testului este pozitiv, călătorii trebuie să stea în carantină timp de cinci zile.

Sursa: Mediafax

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii