anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Post bănos dat pe tavă la Iaşi, cu candidat unic un ficior de sinator. Şpilul este tot la foştii pedelişti

GALERIE
puls
 • puls
- +

Cum mai e să fii ficior de senator liberal, poate se întreabă unii dintre voi. Păi, bine mersi, i-am spune! Uitaţi, de exemplu, cum la un concurs organizat de derecţia Drumuri Naţionale de la Iaşi, pentru un post de şef cu un salariu confidenţial a candidat un singur personagiu, care a şi înhăţat stipendia. 

Este vorba de ficiorul unui senator liberal, Cristian Achiţei din Botoşani, care a şi luat deja prima leafă de la noul post de şef la drumuri.

Gurile rele zic că, în acest caz, filiera pedelistă pare că s-a activat deja la Iaşi şi mai suflă câte un post bănos de sub nasul liberalilor rămaşi fără vlagă după ce hăţurile au fost scăpate prin zona parchetelor. Asta pe motiv că senatorul e fost pedelist, la fel ca şi noul şef de la Drumuri Naţionale de la Iaşi. Acuma, deh, haideţi să nu începem să plângem de năcaz, căci, iote, sunt şi motive de râs.

De-un par egzamplu, aruncând un ochi la repezeală pe pagina de Facebook a lui dom’ senator de Botoşani, iată ce vedem: că la lista de preferinţe figurează la loc de cinste un link pentru clicuri spre o pagină de internet şi mai onorabilă, cea a votcii Ştefan cel Mare.

Mno, acuma, omul fost pedelist fiind, o fi având vreo legătură poate cu preferinţele fondatorului partidului, nea Trăienel, cine ştie... Deşi parcă pe acesta îl ştiam cu romul şi uischiul, corect?

Iată, madam, model de femeie în politică!

Şi, ca să rămânem tot în strunga de oi a arcului guvernamental, vrem să facem cadouaş pe astăzi şi oarece poveţe unei lidere politice de la Iaşi, în contextul ultimelor ştiri pozitive de după acest ultim uichend. Da, la rezultatul alegerilor de peste Prut ne referim, şi tot da, la madam Cozet, lidera de facto a useriştilor ieşeni, ne referim, evident.

Mai mereu, madama dipotat s-a plâns că ea vine din afară, că a aplicat mereu alt fel de leadership, şi că acesta nu prinde la Iaşi, din cauza asta n-a putut ea atrage la partid oameni de valoare ai locului, ci a trebuit să promoveze necunoscuţi fideli etc.

Păi, madam, păstrând proporţiile şi anvergura, uitaţi la Maia: tot de afară vine, culmea, tot din SUA, şi tot plecând de la o poziţie minoritară! Dar, poftim, iote ce a făcut, şi nici nu s-a plâns de nimeni şi de nimic! Asta, aşa, ca să mai schimbăm subiectul, dacă tot aţi pomenit de Putin...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.