anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Post de 13.000 lei pe lună, scos la concurs la Primărie a treia oară

GALERIE
Mustiata
 • Mustiata
- +

La selecţiile anterioare a candidat un singur om (foto), care a picat de fiecare dată cu brio. Direcţia care stă fără titular trece de ani buni printr-o criză accentuată.

Postul de arhitect-şef al municipiului a fost din nou scos la concurs. Recrutarea o face Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), iar concursul va avea loc pe 28 mai, la Bucureşti.

Din Comisia de evaluare vor face parte şi reprezentanţi ai municipalităţii ieşene. ANFP organizează pentru a treia oară o astfel de probă, la primele două participând un singur candidat: actualul arhitect-şef Alexandru Mustiaţă, care a reuşit contraperformanţa de a pica de două ori testul.

Arhitecţii interesaţi să se înscrie în competiţie trebuie să-şi depună dosarul cel târziu până în ziua de 14 mai. Funcţia de arhitect-şef este una dintre cel mai bine plătite posturi la nivelul primăriei: salariul acestuia este pe a patra treaptă de ierarhizare în municipalitate, după primar, viceprimar şi secretar.

Venitul brut lunar ajunge la 13.363 lei (circa 8.000 lei net). Totuşi, unii directori din Primărie care beneficiază de diverse majorări salariale, de exemplu pentru gestionarea de proiecte europene, au venituri mai mari decât arhitectul-şef.

Direcţia de urbanism trece printr-o criză la nivelul conducerii încă de la sfârşitul anului 2015, când Mihai Chirica, primar interimar la acea vreme, a intrat în conflict cu arhitectul Tudor Vericeanu, lucru ce a dus, în cele din urmă, la demisia ultimului.

Culmea, principalul reproş al edilului era modul în care Vericeanu a gestionat actualizarea Planului Urbanistic General (PUG), document care nici până în ziua de astăzi nu a fost aprobat. Ulterior, din 2016, primarul Chirica a decis ca funcţia de arhitect-şef să fie ocupată prin rotaţie, o dată la 6 luni/un an, de un arhitect din Primărie.

În paralel, ANFP a lansat concursuri, dar singurul candidat, Alexandru Mustiaţă, a picat de două ori. Mustiaţă a revenit recent în Primărie, după ce primarul Chirica l-a criticat, anterior, în termeni duri, actualul arhitect-şef fiind mutat cu jobul la Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Starea de incertitudine de la nivelul conducerii Direcţiei de urbanism şi-a lăsat amprenta asupra modului în care sunt aprobate la Iaşi proiecte urbanistice, scandalurile ţinându-se lanţ. În ultimii trei ani, postul de arhitect-şef a fost ocupat de nu mai puţin de patru persoane.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.