Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Poşta redacţiei: un răspuns pentru domnul Marius O., care spune că el este Electricianul de la partidoi

GALERIE
puls
  • puls
- +

Domnul Marius O. ne-a trimis o lungă epistolă la redacţie, ca răspuns la superbele noastre informări despre cum babacii Electricianului de la partidoi au cumpărat o cambuză în blocul buhaiului Ghihocel. 

După ce face apologia buhaiului, domnul O. ne spune că babacii săi au cumpărat locaţia (o garsonieră la roşu - nota dlui O.) din banii agonisiţi o viaţă întreagă şi că el, ca fiu iubitor, le-a fost consultant de afaceri şi atât, nefiind, Doamne, fereşte!, sub incidenţa vreunui conflict de interese la data consultanţei.

Stimate domnule O. Vrednic de laudă este demersul dumneavoatră de a vă ajuta părinţii. Sunteţi un fiu iubitor, iar Domnul va aprecia asta. Totuşi, nu am înţeles bine ce sfaturile le-aţi dat. Le-aţi spus părinţilor să-şi investească toate economiile, adică mai bine de patru miliarde de lei, după cum arată contractul de la notariat, într-o garsonieră la roşu, fie aceasta şi în Sărărie? Nu credem că este o afacere bună. Să fim serioşi, cum să dai atâţia bani pe o cameră şi jumătate nici măcar tencuite? Ne este tare teamă că aţi intrat în logica de investiţii a lui Dănilă Prepeleac - dacă vă mai amintiţi de la şcoală povestirea lui Creangă - care s-a dus la târg cu doi boi şi s-a întors acasă cu o pungă goală. Ne pare rău să vă mai spunem că o asemenea afacere, care pretindeţi că a fost un suces, cam pune la îndoială priceperea şi năzuinţa dumneavoastră de a fi administrator al bunurilor publice ale oraşului.

În ceea ce priveştea afirmaţia cum că presa ar face politică, aici credem că aţi nimerit-o oarecum. Scriind despre politică şi guvernare, presa face la rândul ei politică, oricât s-ar pretinde a fi independentă. Noi, de exemplu, suntem mai degrabă antipartidoi, dar nu ne-am ferit şi nu ne ferim a fi şi antiliberali, atunci când credem că guvernarea greşeşte. Este bine să îţi asumi asta. De aceea, politica presei nu trebuie să fie una de agendă secretă, ea trebuie afişată şi recunoscută. Iată, poate de aceea scriem despre Electrician. Se întâmplă ca unele informaţii despre el să ne parvină chiar de la colegi de-ai săi, dar asta nu înseamnă că facem politica internă în partidoi. Ceea ce ne interesează este ca informaţiile primite să fie corecte, de aceea le verificăm. Nu ne punem, decât în rare cazuri, întrebarea ce urmăreşte cine şi de ce. Important este să fie adevărat. Suntem complicii adevărului, spunem noi, nu ai unei facţiuni politice. Dacă şi dumneavoastră aveţi informaţii despre alţii, aşa cum sugeraţi, ţintind unii oameni de afaceri, nici o problemă, join the club. Mai este o problemă importantă. Informaţiile trebuie să se refere la un interes public, nu unul privat, mercantil. La noi nu puteţi cumpăra campanii de presă, fie şi mascate sub forma unei tranzacţii pe numele babacilor, pentru cine ştie ce interese obscure. Dacă am fost clari, să fiţi sănătos, domnule O. Şi vesel.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri