anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Poşta redacţiei: un răspuns pentru domnul Marius O., care spune că el este Electricianul de la partidoi

GALERIE
puls
 • puls
- +

Domnul Marius O. ne-a trimis o lungă epistolă la redacţie, ca răspuns la superbele noastre informări despre cum babacii Electricianului de la partidoi au cumpărat o cambuză în blocul buhaiului Ghihocel. 

După ce face apologia buhaiului, domnul O. ne spune că babacii săi au cumpărat locaţia (o garsonieră la roşu - nota dlui O.) din banii agonisiţi o viaţă întreagă şi că el, ca fiu iubitor, le-a fost consultant de afaceri şi atât, nefiind, Doamne, fereşte!, sub incidenţa vreunui conflict de interese la data consultanţei.

Stimate domnule O. Vrednic de laudă este demersul dumneavoatră de a vă ajuta părinţii. Sunteţi un fiu iubitor, iar Domnul va aprecia asta. Totuşi, nu am înţeles bine ce sfaturile le-aţi dat. Le-aţi spus părinţilor să-şi investească toate economiile, adică mai bine de patru miliarde de lei, după cum arată contractul de la notariat, într-o garsonieră la roşu, fie aceasta şi în Sărărie? Nu credem că este o afacere bună. Să fim serioşi, cum să dai atâţia bani pe o cameră şi jumătate nici măcar tencuite? Ne este tare teamă că aţi intrat în logica de investiţii a lui Dănilă Prepeleac - dacă vă mai amintiţi de la şcoală povestirea lui Creangă - care s-a dus la târg cu doi boi şi s-a întors acasă cu o pungă goală. Ne pare rău să vă mai spunem că o asemenea afacere, care pretindeţi că a fost un suces, cam pune la îndoială priceperea şi năzuinţa dumneavoastră de a fi administrator al bunurilor publice ale oraşului.

În ceea ce priveştea afirmaţia cum că presa ar face politică, aici credem că aţi nimerit-o oarecum. Scriind despre politică şi guvernare, presa face la rândul ei politică, oricât s-ar pretinde a fi independentă. Noi, de exemplu, suntem mai degrabă antipartidoi, dar nu ne-am ferit şi nu ne ferim a fi şi antiliberali, atunci când credem că guvernarea greşeşte. Este bine să îţi asumi asta. De aceea, politica presei nu trebuie să fie una de agendă secretă, ea trebuie afişată şi recunoscută. Iată, poate de aceea scriem despre Electrician. Se întâmplă ca unele informaţii despre el să ne parvină chiar de la colegi de-ai săi, dar asta nu înseamnă că facem politica internă în partidoi. Ceea ce ne interesează este ca informaţiile primite să fie corecte, de aceea le verificăm. Nu ne punem, decât în rare cazuri, întrebarea ce urmăreşte cine şi de ce. Important este să fie adevărat. Suntem complicii adevărului, spunem noi, nu ai unei facţiuni politice. Dacă şi dumneavoastră aveţi informaţii despre alţii, aşa cum sugeraţi, ţintind unii oameni de afaceri, nici o problemă, join the club. Mai este o problemă importantă. Informaţiile trebuie să se refere la un interes public, nu unul privat, mercantil. La noi nu puteţi cumpăra campanii de presă, fie şi mascate sub forma unei tranzacţii pe numele babacilor, pentru cine ştie ce interese obscure. Dacă am fost clari, să fiţi sănătos, domnule O. Şi vesel.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cătălin ONOFREI

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cât de bine îi cunoaştem pe cei din jurul nostru?

opinii

Agua!

Briscan ZARA

Agua!

Dacă nu ar fi fost lumea aceasta modernă în care transportul dintr-un loc în altul să fie foarte facil, iar alimentele şi apa să poată fi aduse repede dintr-o regiune în alta, cu siguranţă am fi intrat într-o perioadă de foamete cruntă. Război, boală şi foamete, triada care a urmărit întreaga istorie omul precum lupii. Şi trebuiau mereu să fie trei ca să devină mortale, de nesuportat. Şi dacă ultimele două apar din motive naturale, primul ni se datorează în totalitate.

Nu căuta cheile sub veioză

Cristina DANILOV

Nu căuta cheile sub veioză

Am atât de mulţi cunoscuţi care spun cu toată convingerea că obiceiurile lor alimentare - a mânca prăjituri noaptea, de pildă - se datorează faptului că părinţii lor nu i-au hrănit aşa cum trebuia şi nu le-au insuflat obiceiuri alimentare sănătoase. Şi stau şi sortează, ca pe nişte boabe de fasole, amintirile din copilărie, cum nu aveau voie să se ridice de la masă până nu terminau de mâncat grişul cu lapte sau cum erau alergaţi cu papucul prin curte când aruncau sub masă carnea din ciorbă la pisici. A devenit un fel de sport, mulţi caută cauzele dependenţei de alimente, de alcool, de ţigări, de dragoste, de droguri, în copilărie şi, după un search profund concluzionează: „mama e de vină că sunt supraponderală”, „tata e de vină că eu beau”.

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

pulspulspuls

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Gata, astăzi am ajuns la antepenultimul episod din seria „Ce s-a discutat la Şcoala politică de vară de pe Bahlui”, o relatare fidelă a discuţiilor care au avut loc timp de o săptămână în târgul nostru pe teme politice locale. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.