Poşta Română a fost la un pas de a intra în insolvenţă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 04.12.2020

Poşta Română a fost la un pas de a intra în insolvenţă

GALERIE
Posta Romana
  • Posta Romana
- +

Unul dintre cele mai critice momente prin care a trecut compania a fost în septembrie 2017.

Poşta Română era o companie în pericol să intre în insolvenţă din cauza datoriilor acumulate, iar acum este o firmă solvabilă, după ce au fost achitate datoriile către 15 parteneri pe partea de cash-collection, potrivit unui raport trimis joi de fostul director al companiei, Elena Petraşcu, care a anunţat că şi-a prezenat demisia. Petraşcu a demisionat joi din funcţie, fiind numită secretar general la Ministerul Transporturilor, au declarat, pentru News.ro, reprezentanţi ai companiei. Mandatul ei la conducerea Poştei Române urma să expire în luna aprilie. Ea a fost numită în octombrie 2017 la conducerea Poştei Române de Lucian Şova, actualul ministru al Transporturilor, care, la vremea respectivă, era ministrul Comunicaţiilor. Poşta Română se află în subordinea Ministerului Comunicaţiilor.

În septembrie 2017, compania era în pericol de insovenţă, potrivit raportului trimis joi. ”La sfârşitul lunii septembrie 2017, Poşta Română se afla în situaţia de risc major de intrare în insolvenţă, din cauza stării financiare în care se regăsea compania, acumulând datorii majore, atât faţă de bugetul de stat, conform raportului Curţii de Conturi a României, cât şi faţă de partenerii Poştei Române pentru activitatea de cash-collection”, se arată în raport. Elena Petraşcu a subliniat că, în prezent, la plecarea sa din companie, Poşta Română este solvabilă, fiind achitate o parte din datorii. ”La plecarea mea din companie, ţin să precizez că Poşta Română este solvabilă, stabilă, cu perspective din ce în ce mai conturate pentru dezvoltare. Indicatorii economici sunt pozitivi. Vă dau câteva exemple: am stins datoriile către 15 parteneri pe partea de cash-collection. Am efectuat plăţi de 580.386.142 lei, în ultimele 4 luni (fără a contabiliza pensiile şi salariile angajaţilor). Toate aceste plăţi se concretizează într-o datorie exponenţial mai mică faţă de bugetul statului. De la 188.725.743 lei, în octombrie 2017, am scăzut la 95.433.511 lei, în prezent.

Aproape 50% din datoria companiei către ANAF este plătită, iar taxele curente au fost achitate complet, lună de lună”, a declarat Petraşcu, în cadrul comunicatului. Pe partea de cash-collection, fără a socoti datoria către grupul Telekom, Poşta Română are, în prezent, plăţi restante de 119.727 lei, potrivit Elenei Petrşcu. ”Luaţi, vă rog, în considerare că acelaşi grup de datorii totaliza în luna octombrie 2017 peste 34.000.000 lei. Plăţile s-au efectuat în condiţiile în care s-au achitat toate salariile la timp, fără nici un fel de scădere, dimpotrivă, cu reîntregiri de norme în reţea şi cu creşteri ale brutului. Mai mult decât atât, în aceste ultime 4 luni, compania şi-a derulat planul de investiţii, achiziţionând atât linii tehnologice la Fabrica de Timbre, cât şi autovehicule”, a afirmat Petraşcu.

Ea consideră că cel mai important eveniment este demararea procedurii de capitalizare. ”Poate cel mai important eveniment din aceste luni este, însă, demararea procedurii de capitalizare a companiei. Apreciez deosebit de mult relaţia pe care Poşta Română a dezvoltat-o cu acţionarul său principal. Capitalizarea cu 170.000.000 de lei a companiei poate reprezenta un moment zero care, cumulat cu ce s-a făcut, în ultima perioadă, determină, ireversibil, revitalizarea Poştei Române”, a afirmat Petraşcu.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Amintiri

Cătălin ONOFREI

Amintiri

Ultimele zile ale comunismului.

Filmuletul zilei

opinii

Românitate absolută

Codrin Liviu CUȚITARU

Românitate absolută

Nu se mai putea sta în incinta clocotitoare! În frunte cu rectorul şi cu drapelul naţional, intonând, marţial, cântecul „Noi suntem români”, participanţii, încolonaţi militar, au ieşit vehement pe coridoare şi ulterior în stradă...

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

Bogdan ILIESCU

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

„It is the long history of humankind (and animal kind, too) that those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed.”/ „Este învăţătura istoriei îndelungate a omului (şi a animalelor, de asemenea) că cei care au învăţat să colaboreze şi să improvizeze cel mai eficient au triumfat.” - Charles Darwin

pulspulspuls

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Fiţi atenţi aicea, stimaţi telespectatori, cam cum se pune problema şi şmenul între conţilierii partidoiului ieşean, când e vorba de votat au ba în calitate de vice al premarelui pe omul buhaiului şantajist Ghihocel, cel pus pe liste de dipotatul deştept Grămadă în urma unui şantaj, aşa cum se aude prin piaţă la Alexandru, ba chiar şi pe la Nicolina (unii zic chiar că şi pe la piaţa de cornute de la Podu Iloaiei, lunea dimineaţă)! 

Caricatura zilei

Mireasa hoțomană

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.