Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Poşta se pregăteşte de concedieri

Compania motivează necesitatea reducerilor de salariaţi prin diminuarea prestaţiilor poştale.

GALERIE
posta_4_
  • posta_4_
- +

Numărul de angajaţi ai Poştei Române şi salariile din companie vor scădea în perioada următoare, ca urmare a diminuării volumului de prestaţii poştale, la nivel naţional şi internaţional, potrivit operatorului de profil, deţinut de Ministerul Comunicaţiilor.

“Scăderea volumului de prestaţii poştale la nivel naţional şi internaţional determină reducerea necesarului de forţă de muncă. Cea mai recentă normare efectuată în cadrul Poştei Române, cu acordul scris al sindicatelor, a inclus verificarea şi actualizarea datelor de trafic şi a volumului de prestaţii poştale şi a indicat o serie de diferenţe semnificative faţă de volumul de muncă estimat acum patru ani”, se arată într-un comunicat al Poştei.  Conducerea Poştei Române, de comun acord cu salariaţii, caută soluţii “pentru a păstra echilibrul între drepturile salariale şi volumul real de activitate”, potrivit sursei citate. “Conducerea Poştei Române a încheiat cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, în septembrie 2012, un acord care prevedea, printre altele, aplicarea rezultatelor normării efectuate în anul 2011”, se menţionează în comunicat. Astfel, în octombrie 2012 conducerea Poştei Române şi sindicatul au convenit culegerea datelor de trafic aferente lunilor septembrie şi octombrie 2012, în vederea estimării necesarului de personal de exploatare poştală precum şi pentru gradarea agenţiilor poştale. “În cadrul normării realizate, faţă de ultimele date existente (din anul 2009), s-au constatat o serie de diferenţă majore la nivelul distanţelor parcurse zilnic de către agenţii şi factorii poştali. De exemplu, în mediul rural, în urma verificării datelor pentru 2.642 de agenţii poştale totalul real al distanţelor parcurse a fost de 39.341,77 km, comparativ cu valoarea de 61.330,37 km luată în calcul în anul 2009”, se arată în comunicat. Distanţele parcurse de agenţii şi factorii poştali au o pondere însemnată în stabilirea timpului de lucru şi a necesarului de forţă de muncă în Poşta Română. “Având în vedere diferenţele semnificative faţă de valorile reale cu privire la distanţele parcurse şi corelându-le cu scăderea numărului de prestaţii poştale, conducerea Poştei, de comun acord cu salariaţii, caută soluţii pentru a păstra echilibrul între drepturile salariale şi volumul real de activitate. Conducerea Poştei a luat decizia ca începând cu acest an, evaluarea şi cuantificarea datelor de trafic şi a volumului de prestaţii poştale să se realizeze periodic, de două ori pe an. Astfel, se va îmbunătăţi nivelul calitativ şi eficienţa serviciilor poştale, optimizând activitatea companiei”, se mai spune în comunicat. Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale. Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital. În 2011, cifra de afaceri a CNPR a scăzut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, în timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, compania având 32.124 angajaţi, conform datelor transmise Ministerului Finanţelor Publice.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri