Poşta suedeză lansează un timbru cu efigia Gretei Thunberg
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

Poşta suedeză lansează un timbru cu efigia Gretei Thunberg

GALERIE
greta-thunberg-timbru-tw
  • greta-thunberg-timbru-tw
- +

Greta Thunberg apare - în picioare, pe o faleză, purtând faimosul său impermeabil galben şi privind păsări în zbor - într-o ilustraţie pe un timbru cu efigia activistei ecologiste disponibil începând de joi în ţara sa origine, Suedia, reperat de cotidianul britanic The Guardian.

Prin această iniţiativă, serviciul poştal naţional suedez PostNord anunţă că a vrut să-i mulţumească Gretei Thunberg pentru efortul pe care-l depune de a ”apăra natura unică a Suediei pentru generaţiile viitoare”.

Timbrul cu efigia Gretei Thunberg face parte dintr-o serie, în care artistul şi ilustratorul suedez Henning Trollbäck reproduce natura în toată splendoarea sa - munţi, flori, fluvii şi câmpii.

Aceste timbre reprezintă cele 16 obiective privind calitatea mediului pe care Guvernul suedez vrea să le atingă, potrivit PostNord.

”Suntem încântaţi că Greta, alături de mai multe ilustraţii importante, este simbolizată pe timbrele noastre”, afirmă într-un comunicat Kristina Olofsdotter de la PostNord.

”Aceste locuri sunt foarte importante, iar noi trebuie să facem cu toţii ceea ce avem de făcut pentru a le aăra”, îndeamnă ea.

Activista ecologistă, care a devenit majoră la 3 ianuarie, a intervenit luna trecută pentru a denunţa pe reţele de socializare inacţiunea liderilor mondiali, la cinci ani de la încheierea Acordului de la Paris de luptă împotriva modificărilor climatice.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.